janickaavitecek
25. lis 2018
517 

VEROVAL... S TEPLOTOU NÁM POMÁHAL

Před 14ti dny jsme doma zrovna všichni bojovali s nějakým bacilem, právě, když bylo vyhlášeno testování od značky Veroval na bezdotykový teploměr a tlakoměr. Jelikož já svůj tlak radši ani nechci vidět, jak je nízký, tak jsem se zapsala na testování teploměru, kterého já osobně s dětmi beru jako super pomocníka. No ten, kdo tohle čte, ví, že to vyšlo a já se svýma marůdkama byla vybrána 🙂 Ovšem, než dorazil, my svůj boj vyhráli a radovali se, že to máme za sebou a zase můžeme vesele skákat přes kaluže. Jooooo, ale co by to bylo za testování, že jo, takže tomu bacilovi se u nás tak líbilo, že se vrátil. Takže další kolo nudlí, odsávání a teplůtek, teď tedy jen u nejmladšího člena rodiny Tobiáška.

PŘIJELA POŠTA

Když balíček dorazil, celkem jsem se zděsila, jak je ta krabice velká. Už sem viděla, jak tahám večer do ložnice nějaký monstrum. No nebylo tomu tak, v krabici byla naštěstí jen malá krabička a takové ty polystyrenové cosi, co mají děti děsně rádi. Takže já s radostí začala zkoumat teploměr a Tobík ochutnával ty bleděmodré křupínky :D

BALENÍ

V krabičce je malé plastové pouzdro, které obsahuje teploměr i s bateriemi, 10 jednorázových násad na měření v uchu a krásně přehledný návod. Zapíná se tlačítkem SCAN a hned po zapnutí od vás chce teploměr nastavit. Když přidržíte tlačítko na 3 sekundy, tak se na display zobrazí nastavení roku. Pak pomocí tlačítek S a M nastavíte datum a čas.

HURÁ DO TOHO

Jsou dva způsoby měření, a to buď v uchu, nebo na čele. Na levé straně teploměru je tlačítko na přepínání. Když chcete měřit v uchu, poslouží dobře jednorázové návleky. Musíte však sundat modrý kryt na vrchu teploměru. Je dobré měřit teplotu aspoň 3x a brát pak nejvyšší naměřenou hodnotu jako skutečnou (o tom bych pochybovala). Mě se povede naměřit v jednom uchu 38°C a v druhém 36°C.
U malých dětí se měří teplotka v leže. Mírně za ouško zatáhnete, u starších dětí ve stoje, kdy se vy postavíte za ně, nakloníte se a ouško také trošku povytáhnete, aby teploměr dosáhl co nejdál.

Pro měření na čele nasadíte zpět modrou krytku a přepnete do polohy zobrazující obrázek čela. Zmáčknete tlačítko scan a od spánku (včetně) přes celé čelo až ke druhému spánku po dobu přibližně 5 sekund pomalým tahem přejedete, poté tlačítko pustíte.

Když je teplota nižší než 37.6°, tak světýlko svítí zeleně. Pokud je naopak vyšší, rozsvítí se červeně.

My naštěstí celé testování jeli v zelené linii, až včera z ničeho nic se dcerka probudila úplně vařící. Vzala jsem tedy do ruky teploměr a zkusila. Ukázal krásných 38.5°C a červená jak blázen. Já tedy ze všeho nejradši používám teploměr do zadečku, a tak jsem se šla ujistit, zda je tomu opravdu tak. A teploměr do zadečku ukázal 38.8°C, takže ještě o něco vyšší.

Teploměr by se měl po každém použití otřít nějakým jemným hadříkem. My používali klasická tahací kapesníčky.

MOJE ZKUŠENOSTI
Testovala jsem všechny členy rodiny. U mě samotné jsem nezaznamenala žádné velké odchylky v měření, u manžela taktéž ne. U Viktorky jsem každé měření opakovala vždy několikrát. Naměřená teplota na čele a v uchu se neshodovala, vždy aspoň o dva dílečky byla teplota v uchu nižší, taktéž to bylo i u Tobiáška.
Tobík to bral jako takový hon, kdo koho přepere. Moc se mu to nelíbilo. Za to Viktorka, ta je pro každou novinku. Takže ta testovala několikrát denně. Tudíž jednorázové návleky jsme spotřebovali asi tak během jednoho odpoledne 🙂

U malých dětí doporučuji měřit v uchu, protože určitě nebudou v klídku 5 vteřin, zatímco jim budete něčím, pro ně neznámým, máchat nad očima. Měření v uchu je za mě rychlejší a snadnější. Nebo tak to bylo u nás. Tobík je z nových věcí vyplašený a nedůvěřivý.

Starší dítka už si můžou sami zvolit, jak se chtějí změřit. Naše Vikča preferovala měření v uchu, už jen kvůli těm nástavcům. Zvládne si změřit i sama. Při měření na čele vydržela v klidu jen málokdy, a sama si to pomalým tahem neudělala.

HODNOCENÍ
Jako plusy bych viděla malé balení, které snadno sbalíte na cesty sebou, kdyby náhodou bylo potřeba. Protože já osobně třeba děti v noci nebudím, nechávám jejich telíčko odpočinout, když už musí s nějakým bacilem bojovat. Takže budit je nějakým 5minutovým měřením za mě nepřichází v ůvahu. Dále mi nepřijde vysoká cena, dá se sehnat na internetu už od 690 Kč.
Mínusy bych brala asi to, že pořád musíte brát v potaz, že je to digitální, tudíž ne úplně přesný. Brala bych ho jako pomocníka, abyste měli přehled, ale určitě při jakékoliv nejasnosti, (za mě i při naměřené teplotě), bych si překontrolovala teplotu bud rtuťovým, nebo u malých dětí i teploměrkem do zadečku. Jistota je jistota.
Takže za mě je to super pomocník na noc, když dítka spí a nechtěj být rušena 🙂

#recenze #test_veroval2 #zkusenosti_teplomer_veroval

Špatně se to čte.....je tam dost pravopisných chyb.....chce to trošku upravit😉

25. lis 2018

@martinamit no neco sem upravila,ale zda vse,tak to nevim☹

25. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli