Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    kakaooo
    13. lis 2016    Čtené 127x

    Jak „donutit“ matku dvou malých dětí umýt okna, aneb test Vileda Windomatik

    Když mi bylo sděleno, že za svůj komentář obdržím na testování Vileda Windomatik byla jsem moc rada, štěstím bez sebe. Ale potom přišlo „procitnutí“ a mírná panika, že ty okna budu muset fakt umýt.

    Uteklo pár dní a já jsem obdržela balíček s očekávaným domácím pomocníkem.                                       

    V ten moment nastal mírný stres. Téměř každý den mi chodilo od koníka upozornění do kdy musím otestovat a napsat postřehy (Koníku, sice většina z nás je doma s dětmi a inteligence nám lehce klesá-mě určitě, ale zase ne natolik, aby jsi nás neustále upozorňoval…).

    V období mezi doručením a začátek testování uplynulo několik dní. Protože děti vycítily, že chci dělat něco bez nich, tak během dvou dnů lehly s horečkami. Testování proto nepřicházelo v úvahu. Naštěstí teploty holkám pominuly a mohla jsem začít.

    Musím říct, že jsem po vybalení pomocníka byla značně nedůvěřivá (v některých věcech jsem stará konzerva), ale co už, aspoň vyzkouším něco nového. Zrychleně jsem přečetla návod, zapojila přístroj do nabíječky a čekala co se bude dít. Po téměř čtyřech hodinách bylo nabyto a mohla jsem jít na věc.

    Jsem zvyklá okna umývat alkoholovým přípravkem (okenou), ale použití těchto přípravku v návodu nedoporučují. To vidím jako drobné mínus. Už přes rok jsem okna nestihla umýt a bez čistících prostředků mi to šlo trochu hůře.  Po usilovném zdolání prvního okna přišla řada na vysavač. Nastalo milé překvapení. Můj nový pomocník krásně vodu z oken vysál. Dokonce jsem se pustila i do žaluzií (jejich umývání ze srdce nesnáším) a téměř jsem Viledu „líbala“.Podařilo se mi pohodově a rychle žaluzie umýt.

    Po chvilce používání jsem zjistila, že mi po úplném zaschnutí na oknech zůstávají šmouhy, které jsem musela doleštit hadrem. Asi u třetího okna začala funkce gumové stěrky pokulhávat. Nebyla schopná pobrat všechnu vodu a tak opět došel na řadu hadr. Po každém tahu jsem gumu musela utřít suchým hadrem.  Umyla jsem asi pět oken v pokojích a přišly na řadu balkónové sestavy se skly téměř u země. U těchto oken mi nešel vysavač dotáhnout až dolů. Proto jsem vysavačem různě otáčela a snažila se do vysávat i zbytek. Po otočení se mi bohužel vylila nádobka a voda zatekla i do motorku. Toto jsem se dočetla v návodu, ale zkuste v zápalu boje myslet na návod. Naštěstí vysavač nepřestal fungovat a já mohla pokračovat v krasojízdě. Manžel ale, vzhledem ke klesající teplotě v místnosti, tak nadšený nebyl a dál mě odmítal fotit.

    Na závěr mi zbyly menší okna v koupelnách a záchodě. Tady bych uvítala menší nástavec. Ten co se dodává s výrobkem je veliký a hůře se s ním manipuluje.

    Ale abych nebyla jen kritická, tak musím pochválit celkem tichý chod. Bez problémů jej tedy můžete užívat, když děti spí.

    Ve výsledku jsem měla okna umytá rychleji a k mé spokojenosti. Našla jsem pro vysavač místo v koupelně, aby v mezičase nezahálel, tak jej používáme na zástěnu po sprchování. Taky si umí poradit s větším množstvím vylité vody (naše malá je na to expert).

    Potrženo sečteno:

    - nutno mít u sebe suchý hadr na utření gumy

    - nemožnost použít alkoholový přípravek

    - hůře bere kraje a rohy

    - pří manipulaci nebezpečí vylití vody z nádobky

    - uvítala bych druhý, menší nástavec            

    + skvělý na žaluzie

    + ve finále rychleji umytá okna

    + tichý chod

    + velmi lehký

    + více možností využití v domácnosti (sprchová zástěna, vylitá voda, zrcadla…)

    Děkuji za možnost vyzkoušet tento výrobek a manžel vzkazuje, že si testování podobných věcí máte nechat na jiné roční období.