kija
2. led 2019
1004 

Má nová láska, LG kráska

Moc ráda bych vám představila svou novou obrovskou pomocnici, sušičku LG RC81U2AV3W, kterou jsem měla možnost otestovat.

Když se na Modrém koníku objevila výzva k zapojení do testování sušičky LG, říkala jsem si, že tohle je úplně přesně to vysněné testování, kterého bych si přála se zúčastnit. Sušička nám doma chyběla a situace bez ní už začínala být neúnosná. Rychle se hromadící špinavé prádlo, věšení prádla venku na sušáku kvůli plísni, které jsme se v minulém bydlení nemohli zbavit, dosušování doma na sušáku, a znovu, bylo to vždy kolečko na několik dní… Na podzim a v zimě čiré zoufalství.

Přidala jsem tedy komentář a čekala. Po pár dnech mi přišla tato zpráva:

Cože!?! Rozbušilo se mi srdce, nechápala jsem a říkala si, že se mi to asi jen zdá. Radostí jsem skákala a běhala po místnosti, děti sdílely mou radost se mnou, i když netušily, proč se vlastně radujeme 🙂 

Po dvou týdnech skutečně dorazila. Přivezli ji dva sympatičtí pracovníci z LG, donesli na předem připravené místo, zapojili do zásuvky a tím byla sušička připravena k akci. Žádné složitosti. Po zbytek dne jsme si ji chodili nadšeně prohlížet, že tam opravdu stojí. Krásný design se jí opravdu nedá upřít.

A jakou sušičku nám z LG vlastně dovezli?

Základní informace sušičky LG RC81U2AV3W

  • energetická třída A+++ (nejvyšší možná třída)
  • kapacita 8 kg prádla
  • rozměry: 60cm (šířka) × 85 cm (výška) x 69cm (hloubka)
  • DUAL INVERTER HEAT PUMP™  - duální invertorové tepelné čerpadlo – dvojitá úspora energie a času, šetrné sušení při nízké teplotě, snižuje pomačkání, omezuje srážení (10 let záruka na duální invertorový motor i invertorový kompresor)
  • Eco Hybrid™ - hybridní sušení - možnost zvolit si úsporu energie (režim "energie" – úspora až 21% energie) nebo času (režim "čas" – úspora až 24% času)
  • automatické čištění kondenzátoru (1x-3x za cyklus)
  • nerezový osvětlený buben, u některých programů rotace bubnu v obou směrech (eliminace pomačkání)
  • senzory: vlhkosti (sušička automaticky nastaví čas sušení), teploty (2x), otevřených dveří, zanesení filtru, výšky vodní hladiny
  • ukazatel: zanesení filtru, naplnění nádoby na kondenzát, zbývající čas
  • duální filtr – udržuje prádlo i sušičku čisté
  • možnost otočení dvířek
  • aplikace SmartThinQ (ovládání sušičky na dálku pomocí Wi-Fi) a inteligentní diagnostika Smart Diagnosis™ 3.0 (inteligentní technologie, která najde a diagnostikuje každý technický problém)
  • přídavné funkce: odložený start (možnost odložit koncový čas sušení za 3 až 19 hodin), nemačkání prádla (po 2 hodiny po skončení programu sušička udržuje prádlo teplé a nezmačkané), dětská pojistka
  • certifikovaný program pro alergiky (redukce až 99,9% alergenů)

V příslušenství sušičky je:

- odtoková hadice pro zapojení do odpadu

- spojovací sada pro případ, kdy chcete sušičku LG umístit na pračku stejné značky

- držák na sušení pro sušení bot a prádla, které musí být sušené naplocho

Sušička se ovládá dotykovým LED displejem a otočným kolečkem, kterým navolíte program sušení. Po dokončení programu se ozve krátká příjemná melodie, kterou lze samozřejmě v případě potřeby vypnout. Samotné sušení je velice tiché. 

Vybrat si můžete ze 13 programů sušení, u některých z nich si můžete vybrat i úroveň sušení – „extra“, „žehlení“ a „do skříně“ – můj nejoblíbenější. Naprostou většinu prádla suším „do skříně“, jelikož žehlení považuji za ztrátu času, který mohu trávit smysluplněji.

V případě, že máte raději prádlo vlastnoručně vyžehlené, zvolte úroveň „žehlení“ a prádlo ze sušičky vyndáte mírně vlhké, přesně připravené k vyžehlení.

Nejkratší program je „vlna“ s 29 minutami, nejdelší je „pro alergiky“ a „bavlna – extra“ se 3 hodinami. Můj nejpoužívanější je „smíšené prádlo“ s časem 1 hodina 10 minut při úspoře času nebo 1 hodina 30 minut s úsporou energie.

Sušička může čas díky senzoru vlhkosti v průběhu sušení mírně upravit.

Další programy je možné stáhnout přes aplikaci Smart ThinQ.

Naše sušení v sušičce LG

Do opravdové akce se sušička pustila druhý den po obdržení. Jako první jsme zkusili látkové plenky (program: „bavlna“, úroveň: „do skříně“).

Látkové plenky sušené na sušáku byly tvrdé, zmačkané s nutností žehlit, se spoustou cucků, které jsem z nich nemohla nijak dostat, proto jsem byla zvědavá na rozdíl v sušení v sušičce LG. A rozdíl to byl markantní. Plenky byly krásně suché, voňavé, nadýchané, jemné, dokonce i zcela bez cucků a co je nejlepší, tak žehličku jsem nemusela vůbec použít, stačilo jen poskládat.

Sušili jsme také ručníky (program: „ručníky“). Z nich jsem bývala nešťastná, protože byly nepříjemně tvrdé a drsné a ať jsem dělala cokoli, nic nepomáhalo. Ale po jediném sušení v sušičce LG se jako zázrakem změnily v měkké, jemné, hebké a nadýchané. Neuvěřitelné. Opět pouze poskládáno bez žehlení.

Sušili jsme též polštáře, deky a ložní prádlo (program: „bavlna extra“, „pokrývky“, „pro alergiky“). Pro mě jako alergika to na podzim, v zimě a na jaře byla noční můra, jelikož jsem polštáře ani deky nemohla prát, protože by neuschly. Tentokrát to bylo bez problémů, sušička vše dokonale vysušila a jako bonus zbavila veškerých alergenů.   

Sušili jsme také kalhoty, rifle, tepláky, spodní prádlo, krajkové spodní prádlo, manželovy montérky do dílny, trička, mikiny, svetry, bundy (lyžařská, softshellová), košili, dokonce i zimní boty a další.

Se sušením veškerého prádla jsem byla moc spokojená, vše bylo dokonale suché, nic jsem nemusela nikde dosušovat, nic se neponičilo, nesrazilo, nebylo přeschlé, všechny obrázky zůstaly. Naopak jako bonus sušička prádlo zbavila nečistot, prachu, vlasů a přebytečných zničených vláken a žmolků. Žehličku jsem vůbec nepotřebovala.

Aplikace Smart ThinQ

Sušičku lze ovládat i pomocí mobilního telefonu. Stačí si jednoduše stáhnout aplikaci Smart ThinQ a propojit přes Wi-Fi.

Díky aplikaci lze sledovat průběh cyklu a zbývající čas, odpadá tak běhání k zařízení, kolik času ještě zbývá do konce. Můžete si před začátkem sušení dálkově nastavit program sušení, případně úroveň sušení, preferenci času nebo energie, lze navolit též funkci "nemačkavý", pokud víte, že se domů nestihnete vrátit v době, kdy má sušička dosušit. Lze nastavit i funkci odložený start, případně na dálku cyklus sušení pozastavit. Po skončení programu vás aplikace v mobilu sama upozorní, že je dosušeno.

Přes aplikaci lze také stáhnout další programy sušení a sledovat graf spotřeby energie (porovnání právě použitého cyklu s průměrnou měsíční spotřebou energie). 

Aplikace vás též upozorní na případnou chybu a nabídne řešení přes Smart Diagnosis. 

Údržba

Pro správné a efektivní sušení je nutné se o sušičku starat, údržba je ale velice nenáročná.

Po každém cyklu sušení je třeba:

  • vylít kondenzovanou vodu z nádobky na vodu (nádobka má objem 4,9l). Sušičku je možné též připojit přímo na odpad, v tomto případě tedy není třeba se o kondenzát starat.
  • vyčistit dvojitý filtr

Pravidelně:

  •  otírat snímače vlhkosti (uvnitř bubnu)

3x-4x za rok:

  • vyluxovat mřížky vstupu chladného vzduchu (nachází se zezadu sušičky), aby zde nedocházelo ke hromadění nečistot. 

Shrnutí

+ úspora energie a času

+ vždy krásně suché prádlo

+ sušení přímo "do skříně" bez nutnosti žehlení

+ odložený start, funkce "nemačkavý" 

+ měkčí, jemnější, nadýchanější prádlo bez nečistot a žmolků 

+ certifikovaný program pro alergiky

+ tichá 

+ možnost ovládat sušičku přes aplikaci Smart ThinQ

+ inteligentní diagnostika Smart Diagnosis™ 3.0

+ senzor vlhkosti 

+ otočná dvířka

+ snadná údržba

+ automatické čištění kondenzátoru

+ možnost zapojení do odpadu 

+ držák na sušení bot a prádla naplocho 

- v aplikaci Smart ThinQ mi přijde nepřehledné sledování spotřeby, navíc neukazuje žádné konkrétní hodnoty spotřeby energie, pouze graf bez čísel 

Sušičku mohu všem s klidným svědomím doporučit, já jsem opravdu velice spokojená. A myslím si, že nejen já 😉

Ještě jednou velmi děkuji Modrému koníkovi a společnosti LG za tuto úžasnou možnost ♥

#test_lg2 #recenze #zkusenosti_susicky_lg1

Ahoj, chci se prosím zeptat, dostala jsem ji ted a v elektře nám neřekli abychom nepoužívali aviváž? A u programu kde je psáno 4 kg pojme to i víc? Nebo jak to odhadnout 😀

3. led 2019
kija
autor

@micchaella V návodu jsem jen našla, že při použití aviváže je třeba dodržovat pokyny na obalu. Já teda aviváž nepoužívám a co vím, tak obecně se nedoporučuje, zanáší to a ničí sušičku.Tu hmotnost prádla taky jen odhaduju, u některých programů jsem na to zapomněla úplně a vše ok 🙂

3. led 2019

Dostala jsem ji teď k Vánocům a taky to byla láska na první sušení, věc k nezaplacení 😍

3. led 2019

@kija Je co jsem to napsala za blbost neřekli 😀 právě že řekli a i našim když ji kupovali před časem, aby se nedávala. Díky 🙂

4. led 2019
Komentář byl odstraněný

@micchaella mám sušičku od podzimu a používám normálně aviváž, pokud se jedná třeba o funkční věci, používám jen vůni Parfumage. https://www.dedra.cz/cs/novinky/2017-03-fama-o-...

4. led 2019

mám s dovolením otázku - kondenzátor je samočistící, že? a jde se k němu dostat ze předu?

7. led 2019
kija
autor

@zuzekk Omlouvám se za zdržení. Samočistící je a dostat se k němu nejspíš nejde, respektive nepřišla jsem na to jak.

19. led 2019

@kija nějak zezadu prý. Inu, snad to alespoň pár let nebude potřeba 😁

19. led 2019

Dobry den,mama otazku na samocistici kondenzator. Va navodu je uvedeno,ze pri samocisteni sviti kontrolka prislusna...zatim jsem nezaznamenala,ze by blikala,tudiz asi samocisteni neprobehlo (a cihala jsem na to😁),mam ji teda pouze tyden,tak nevim,jestli cisti uz od prvnich cyklu...jakou s tim prosim mate zkusenost? Dekuji

25. kvě 2020
kija
autor

@lali84 Měla by čistit hned od začátku, v každém cyklu. Já tohle nikdy nezkoumala, ale předpokládám, že to propláchnutí proběhne tak rychle, že tu kontrolku ani nezaznamenáte, pokud celou dobu sušení nebudete sušičku sledovat 🙂

11. čer 2020

Začni psát komentář...

Odešli