klarina_f
11. pro 2018
417 

Ochucené rybí oleje Möller´s

Štěstí se unavilo. Konečně i já se mohla zapojit do testování s Modrým koníkem. K mému unavenému štěstí zrovna něco na podporu imunity. Rybí oleje s příchutí ovocnou a citronovou, od značky Möller´s. Na trhu je nepřeberné množství různých přírodních i méně či více chemických produktů. Zrovna rybí olej bych řadila k té (nej)lepší variantě. Asi mi nezajistí žádnou virózu nebo nesmrtelnost, ale určitě podpoří tělo, kterému se dostává aspoň troška správné péče.

                                                                        -----------

Pěkně od začátku. Musím říct, že mě velmi mile překvapilo, když jsem otevřela balíček a tam byly obě příchutě. Jak citronová, tak ovocná. 

Muž měl srandu, že budeme testovat zrovna rybí oleje. Hned si vzpomněl na své dětství. Zkřivila se mu pusa a začal dělat srandičky, že tohle fakt ne. Děti si ihned vybraly ovocnou příchuť a já moc dobře vím proč. Obal s rybičkou je uchvátil a mě vlastně taky. Pěkný design, roztomilá treska, pěkné barvičky.

Další dny už byly prakticky bez problémů a řečí. Každé ráno stejný rituál. Nachystat snídani, pití, dát rybí olej, zapít ho, posnídat a hurá do školky.

Zhruba po týdnu se muž přiznal, že ochutnal obě příchutě. Prý dobré, ale stejně fuj. Každopádně díky němu mi docvaklo, že rybí olej můžu ochutnat i já. Jako kojící jsem ochuzena o mnoho dobrot, naštěstí víno a rybí olej do toho nepatří. 😀 A jak vše špatné přechází do mateřského mléka, tak doufám, že i to dobré si najde svou cestu. Samozřejmě tímto jsem rozšířila tým testovaných z tří na pět. 

Další den přišla na řadu citronová příchuť. Opět jsem si vzala lžičku a nalila z lahvičky. Rybí olej jsem v puse převalovala po jazyku. Citronová vůně a příjemná, lehká, svěží citronová příchuť.

Mě samotnou nadchla víc ta citronová příchuť. Jemná, lehká, svěží. Děti prakticky nepoznaly, že jsem jim druhý týden testování začala dávat citronovou příchuť. Nejdůležitější pro ně bylo a je, že "sirupek" můžou zapít. Pro mě je důležité, že i přes olejovitou konzistenci poslušně naklušou ke kuchyňské lince a lžičku oleje bez reptání sní. Jak prohlásila dcera: "Maminko tento mi nechutná, ale tento taky ne.".

První jsem si chtěla postěžovat, že k oleji není žádná štamprlka, stříkačka. Prostě něco na odměření dávky, ale nakonec se mi nejvíc osvědčila ta lžička. Ve štamprlce děti vždy trošku nechaly nebo si dcera začala vymýšlet, jak si to zředí vodou a dala mi možnost vzít mop a jít vytírat podlahu. Lžičku jsem naopak ještě využila a dala ji do pití nebo do misky s jídlem. Musím pochválit hrdlo lahvičky, protože opravdu ani kapka nazmar.

Doporučená denní dávka je 5 ml, nejlépe během jídla. První jsem poctivě odměřovala právě do štamprlky, ale nakonec jsem si to odměřila na lžičce. Plná, malá lžička má necelých 5 ml, takže vlastně i trošku šetříme. 😀

Bohužel je období, kdy tělo dostává zabrat. Chvíli pod nulou, pak nad nulou. Zataženo, sníh, déšť, mrholení a z ničeho nic sluníčko. A ten vítr... to je taky zmetek.

Ani nám se to nevyhnulo. Nachlazení. Rýma. Kašel. Nejvíc to odnesly dcery, syn se držel. Podporovat imunitu je docela složité. Aspoň u nás doma. Dcera si občas dá nějaké to jablíčko, mandarinku, banán, rajče, papriku. Syn občas to jablko, ovšem oba by ovoce jedly nejvíc s čokoládovým fondue.

Těšila jsem se, že do života zařadíme saunování, bohužel první a hned i poslední pokus nedopadl. Budu ráda za případné rady. ;) Když už nic jiného, snažím se děti oblékat s rozumem a zbytečně je nenavlíkat. Velkým pomocníkem mi je aromalampa s éterickým olejem - Eukalyptus nebo Tea Tree, protože jakmile přijde rýma, tyhle zázraky krásně pročistí vzduch a hned se lépe dýchá. Novým pomocníkem mi je i rýmovník. Na něj jsem četla hodně kladných recenzí, tak jsem zvědavá. Využití má opravdu veliké - čaj, sirup, do aromalampy, jídla, odhání dokonce hmyz a roste skoro jako plevel.

Když byl čas, energie a chuť (zní to jako sci-fi), zkoušela jsem i sirup ze smrkových výhonků nebo jsem vařila, hlavně sobě, domácí šípkový čaj.

                                                                        -----------

Myslím si, že tělu rybí olej od Möller's prospívá, každopádně jako všechno, i tohle vyžaduje pravidelné užívání. Nezabrání chřipce, angíně, ale pomůže tělu danou virózu lépe zvládat. Podzim/zima je náročná snad pro všechny, kteří bydlí na planetě Zemi.

Jako u všeho, chce to selský rozum a trošku nadhledu. Jako v tom filmu: "Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova. Prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš.".

A děkuji za možnost testovat. Příjemné zpestření při dětech.

#test_mollers #recenze #zkusenosti_mollers

Máme doma oba 🙂

11. pro 2018

Začni psát komentář...

Odešli