konik_testuje
27. zář 2021
265 

Merino oblečení Crawler je super volba!

Říká se, že kdo neměl "kousavý" vlněný svetr od babičky neví co je dětství. 🙂 Nebo šálu či čepici, po níž příšerně svědilo čelo. 🙂 Takhle nějak jsem měla v hlavě zafixované vlněné oblečení, kterému jsem se nějak podvědomě vyhýbala. Řeknu vám, byla to chyba, velká chyba!

V redakci Modrého koníka jsme měli možnost otestovat funkční merino oblečení české značky Crawler6. Můj názor na vlnu, pokřivený vzpomínkami z dětství, se diametrálně změnil. Merino oblečení Crawler bylo jemné, měkké, nadýchané. Už na první pohled mi bylo jasné, že není vlna, jako vlna. A ta merino si opravdu zaslouží naši pozornost.

Od Crawler jsme dostali na testování soupravu vhodnou pro celoroční nošení v krásné bordo vínové barvě z merino žebrovaného úpletu. Souprava se skládala z trička s dlouhým rukávem se stojáčkem a dlouhých legín. Téměř sedmileté testerce padlo oblečení jako ulité. Délka trička je pod zadek, a tak vydrží opravdu dlouho. Tričko s dítětem postupně roste, dokud nesahá do poloviny zadku. V legínách oceňuji regulovatelnou gumu, kterou je možno nastavit šířku kalhot.

V druhém balíčku bylo k otestování žebrované body a legíny v krásné zrzavé barvě, jenž vyzkoušela roční testerka. Set doplňovala jednovrstvá kukla, jako stvořená do podzimních dní. Body se zapínalo pohodlně na patentky. Za top vychytávku považuji extendor, který je standardní součástí každého body. Když z nej děťátko vyroste, prostě nacvaknete přibalený extendor pomocí patentek do spodní části body a získáte tak jednu velikost k dobru. Body jsou navržena jako "rostoucí" oblečení, které obsáhne dvě velikosti, díky extendoru jsou to však ve finále až tři velikosti!

Legínky se dokonale přizpůsobí dětskému bříšku, nikde netlačí, dokonale zakryjí záda díky širokému a pružnému nápletu. 

Oblečení jsme testovali během túry, podzimních her na dvoře a náročném krasobruslařském tréninku. Díky tomu musím zhodnotit, že to, co merino oblečení Crawler slibuje, do puntíku splňuje. Během proměnlivého počasí, kdy chvíli svítí slunce a dítě se v bundičce zpotí, o pár minut se zatáhne a fouká a dítěti je přirozeně na mokrá záda zima, je tento materiál k nezaplacení. Jemná merino vlákna oblečení Crawler mají schopnost izolace a prodyšnosti. Stejně však pohlcují vlhkost. 

Termoregulační vlastnosti jsou bezkonkurenční. Během túry či dovádění na dvoře se nekonala žádná zpocená záda, žádné promrzlé děti. Mokré merino totiž nechladí, ale hřeje. A tak i malá Dominika, kterou jsme během focení uplatili hruškou, aby spolupracovala, měla ručičky teploučké, i když byl rukáv během chvilky od hrušky promočený.

Tuto vlastnost ocenila i starší testerka během krasobruslařského tréninku, který je někdy náročný nejen fyzicky, ale i psychicky. Zpocená záda a mokrá kolena od častých pádů nepřidají na náladě promrzlému dítěti, které  ze sebe musí v šest hodin ráno vydat maximum, ještě předtím, než půjde do školy. V merino oblečení Crawler, které se skrývalo pod vyzdobeným overalem, se cítila, cituji: „jako v pyžamku". Mokrá kolena či zadek nestudily, oblečení příjemně hřálo.

Pokud své dětičky nosíte v šátku či nosítku, je merino oblečení Crawler super volba. Děťátko není tolik navlečené, je spokojenější, máte jistotu, že je v teploučku, ale zároveň není mokré jako myš, když ho z nosítka vytáhnete. Díky kukle je dítě chráněno před povětrnostními vlivy, ale hlavička zůstává v suchu.

Merino oblečení Crawler mě přesvědčilo. Zaručeně dokoupíme výbavu i ostatním členům rodiny. Je pohodlné, funkční, vydrží dlouho, protože je rostoucí, děti jsou v něm v suchu a v teple. Ideální parťák na túry, výlety, lyžovačky, do lesních školek, do nosítek i do šátků.

#test_crawler #recenze

Začni psát komentář...

Odešli