Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    luciiiet
    21. pro 2016    Čtené 20757x

    Můj megarychlý překotný porod 🙂

    Ahoj holky, tak jsem se konečně i já odhodlala sepsat můj megarychlý překotný porod. Omlouvám se, pokud bude článek delší.

    Ve středu 21.9. jsem jela do Motola na pravidelnou týdenní poradnu (týden před termínem porodu), kde mi bylo sděleno to samé co před týdnem - otevřená na 1 prst, uvidíme se za týden na další kontrole. Cestou domů jsem se stavila ještě na obědě v McDonalds a pochodila po obchodech v nákupáku. Domu jsem dorazila v půl druhé odpoledne, od 3 hodin jsem měla průjem a lítala jsem na WC co půl hodinku. Shodou okolností mi psal přítel z práce, ať nechystám večeři, že mu není dobře a že má průjem! Tak jsem si myslela, že jsme oba něco chytili.

    Když v 18.00 hodin dorazil domů rozložili jsme gauč v obýváku, koukali na Prostřeno a relaxovali. Břicho mě docela bolelo, ale pořád jsem si myslela jako celé odpoledne, že je to jen průjem. Během odpoledne jsem si celou dobu psala s @kajakiss a až ta mi říkala, že může jít o průjem, ale taky třeba o poslíčky.

    Vsuvka - přítel neměl v době porodu řidičák a nově jsme se přestěhovali do bytečku, kde jsme v okolí nikoho neznali, tudíž jsem řešila, jak se dostat do porodnice. 2 dny před porodem v pondělí 19.9. jsem se na FB ve skupince maminek v naší vesnici ptala na osvědčené taxi, které by mě mohlo do porodnice dovézt. Jedna maminka se nabídla, že nás klidně odveze, ať si uložím číslo a kdykoliv volám. S díky jsem odmítla, že to zvládnu taxi nebo sanitkou 😊

    Během Prostřena jsem se ptala holek Zářijovek na MK na aplikaci na měření kontrakcí, protože mi to přeci jen hlavou vrtalo, nebyly však pravidelné. V 19.00 říkám přítelovi, že zkusím vanu a uvidíme 😊. Já v koupelně, on na WC věčně s telefonem a aplikací a křičím na něj teď, stop, teď, stop! no komedie. Ve vaně jsem byla cca 45 minut a kontrakce tak šíleně zesílily, že jsem z vany už sama nevylezla (po 2 minutách)! Přítel ihned volal onu cizí maminku, ať dojede, že rodím. A já vážně rodila. Chtělo se mi na WC, ale, jak jsem dosedla, tak jsem cítila takový velký tlak na konečník a celkově - věděla jsem, že je to tu! Paní dorazila za 5 minut, já nahá na zemi v koupelně s prasklou vodou v té době a přítel pobíhal a křičel - co mám dělat? Co jí mám obléknout? Co mám dělat?

    Díky Bohu za pohotovou paní, která v mžiku nanosila tašky do auta, dala mi župan a tričko, ručník a jelo se. Cestu do Motola si nepamatuji. Vyjeli jsme po 20.00 hodině, ale prý jsme se řítili pekelnou rychlostí. Pamatuju si jen tu bolest... Zastavili na urgentním příjmu u sanitek ve 20.23 hodin, kde se mě ujmuli saniťáci a vezli na vozíku šupem na porodní sál. Přítelovi zakázali brát tašky a hned ho za mnou poslali.

    Na porodním sále mě jen z vozíku přendali na lehátko, bez jakéhokoliv převlečení, přípravy, všeho a hned mi Dr řekla: tlačte, za dvě minuty máte miminko u sebe !!! Cože????? Kde je přítel? Nebojte, stihne to, převléká se ještě. A taky že jo, v mžiku dorazil, já dvakrát zatlačila a Natálka na svět vykoukla. Bylo 20.38 hodin - přesně pouhých 15 minut od průjezdu bránou do Motola! :D Ještě teď tomu nevěřím. Natálka vážila 3190g a měla 48 cm.

    Nechápala jsem, že je to celý! Malá byla úžasná, hned jsem ji měla na sobě a mazlily jsme se. Porodní asistence a doktorce jsem v euforii říkala, jak jsou krásné (všechny jsem pobavila) a jak bych klidně hned zase rodila. Porod placenty sice trval, šití jsem si odtrpěla, ale porod jako takový jsem si užila! Když si představím, že jsem mohla klidně rodit doma nebo na cestě tak mi jde mráz po zádech.

    Prý v případě překotného porodu se druhý očekává ještě rychlejší, to ještě jde???

    ❤️❤️❤️

    💞 12 krásných týdnů s naší princeznou 💞

    (2 fotky)

    Další týden za námi ❤️11❤️

    (2 fotky)

    Dnes kočička slaví 10 týdnů!!! 😍

    Těšíme se na Vánoce 🎄❄️🎄

    🌸 moje květinka má 2 měsíce 🌸

    💓 kde je moje mini miminko? 💓

    luciiiet
    18. lis 2016    Čtené 92x

    Nutrimama ProFutura - mňamka!

    Ahoj, jmenuji se Lucka a jsem maminkou dvouměsíční úžasné holčičky Natálky! Dostala jsem možnost testovat cereální tyčinky Nutrimama ProFutura - juchů, prvně jsem se mohla do něčeho takového zapojit, tyčinky jsem poctivě každý den papala a teď vzhůru do recenze. #test_nutricia

    Jelikož je Natálka mé první děťátko, bojím se a často řeším otázku, zda dělám vše dobře, zda je mlíčko dostatečně "kvalitní" apod. Jako každá maminka chci pro ni to nejlepší. A právě hlavně z tohoto důvodu často zapomínám na sebe... Před těhotenstvím jsem jedla pravidelně a zdravě, v těhotenství a i teď jsem se stala závislá na sladkém (bohužel).

    Tyčinky Nutrimama jsou ideální svačinkou pro každou kojící maminku. Jsou sladké (juchů) a přitom obsahují tolik prospěšných a žádoucích vitamínů a složek důležitých právě při kojení. Jako bonus zvyšují imunitu, kterou maminky i miminka potřebují (vlivem zinku, železa a kyseliny listové), snižují pocit únavy (vitamíny B2 a B6) a působí ke správné funkci metabolismu (jód, vitamin B1).

    Největším plusem je však vynikající chuť tyčinek. Hned jsem si je oblíbila. Je možné zakoupit ve dvou příchutích - brusinky s malinou a s čokoládou. Vychutnávala jsem si je denně ať už na procházce s kočárkem nebo s Carem v teple domova. Mým favoritem je brusinka s malinou, ač mám čokoládu moc ráda, variace bez ní si mě získala více.

    Natálka si na chuť a kvalitu mlíčka taky nestěžuje. Přibírá v průměru 250-300g týdně prdelka moje.

    Děkuji modrému koníkovi a společnosti Nutricia za možnost testovat tento produkt! Nebýt koníka tak o těchto tyčinkách ani nevím. Jen bych uvítala více příchutí a možností výběru při koupi, dále snad už jen trochu nižší cenu, ale co bychom pro sebe a svá miminka neudělaly.

    Teď už vím, že mé každodenní mlsání alespoň padá na úrodnou půdu.