luckamb
20. lis 2018
274 

Seznámení s Verovalem 2 v 1

                                                                Veroval si u nás zvyká, 

                                                                zeleně i červeně tu bliká

                                                                snad se brzy skámošíme,

                                                                pak už z ruky ho nedáme.

Jupí, my vyhráli!!! No super. Bezdotykový teploměr okukuju už dlouhou dobu, ale bohužel, vždycky přišlo něco "důležitějšího", co otestovat. S množstvím dětí, větším, než malé, se věřte nebo ne, vždycky najde něco jiného, co je potřeba 😀

No a právě i to, že máme celkem čtyři krásné ratolesti, od podzimu do jara permanentně uchrchlané, ufrkané, tohle testování byla jasná volba. 

Musím říct, že teploměr u nás skutečně nezahálel ani chvilinku. Jestli se děti rozhodly, že ho zkrátka zajedeme na 100%, no kdo ví. 

Když teploměr dorazil, nedočkavě jsem rozervala krabici a měřila teplotu v uchu a na čele snad i naším třem kočkám 😀 A ejhle, jaké bylo překvapení z naměřených hodnot.  Každé měření naprosto jiný výsledek. 

Poté jsem zjistila, že teploměr musí být nějakou dobu na jednom místě se stabilní teplotou. Toto by mělo být pro všechny natěšené matky v návodu na první stránce a pokud možno, tak červeně 😀

Ale, teď už k samotnému měření. Bezdotykové měření je naprostý luxus. Jednak není třeba dítě buditnkvůli každému podezření na teplotu, a pak je to také super, pokud třeba, jako já, máte doma malého, milého, hysterického chlapečka, který se normálního rtuťového teploměru bojí, držet ho nebude a brečí, jen když ho vyndáte. Takže, pro něj je tato varianta měření ideální. Teploměr si zamiloval natolik, že teď sám chodí, maminko, změř mi teplotu... a ještě v uchu 😀

O tom, jaký luxus přináší nebudit děti kvůli měření, jsem se přesvědčila hned druhou noc našeho společného soužití s Verovalem. Dvojčata byla na očkování a jedna z holek měla 37,6°C. Líbí se mi, že teploměr signalizuje horečku červeným světýlkem. A jako další plus beru možnost zapnutí a vypnutí zvukové signalizace. 

Co se naměřených hodnot týká, úplně jistá si měřením nejsem. Jednou vyšlo 3x za sebou to samé, a já byla maximálně spokojená. Jenže jindy se hodnoty absolutně neshodovaly a to byly měřeny u jednoho dítěte v rozmezí 20 minut.  Naopak, poslední den testování dostala jedna z dcer vysoké horečky. Protože jsem chtěla mít jistotu, že naměřené  hodnoty jsou opravdu správné, vytáhla jsem rtuťový teploměr a dceru přeměřila. No a výsledek mě překvapil, na čele 39.6°C, v uchu 39.6°C a na rtuťovém 39,6°C.

Po týdnu testování tedy musím říct, že ač má bezdotykový teploměr nespornou řadu výhod, úplně na 100% mě nepřesvědčil. Rozhodně ho budu nadále používat a zkoumat dál. Na noční měření je nenahraditelný, ale z mého pohledu je občas potřeba jeho práci překontrolovat starým, dobrým rtuťákem. Možná je to i tím, že v tomhle směru jsem ze staré školy a než začnu věřit něčemu novému, chvíli mi to trvá. Třeba mě časem přesvědčí o svých kvalitách natolik, že klasika půjde do skříně. Prozatím ho však beru jako super pomocníka, poznáváme se, ale ještě si na stopro nevěříme. No koneckonců, tak je to vlastně i v životě. 

#test_veroval2  #recenze #zkusenosti_teplomer_veroval

Začni psát komentář...

Odešli