Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Moje dvacetileté já by se mi těžce vysmálo a sama nemůžu uvěřit, že to píšu, ale…
    Nemáte někdo tip na fakt epesního plyšovýho Chase? Velkýho, hebkýho, kvalitního. Jedno, jestli kamenná prodejna, nebo e-shop 🙂. Prosím prosím. Všude potkávám takový zdeformovaný chcípáky.

    Ahoj holky!
    Existuje v Praze malá vnitřní herna pro úplné prcky (prolézačky, klouzačka, bazének s balónky…), která by se dala celá pronajmout na oslavu narozenin? Prcků by bylo cca 5, dospělých kolem 15.
    Na Šumavě navštěvujeme tohle - https://www.hopsarna.cz/bublina/, což by odpovídalo mojí představě. V Praze nacházím samé velké herny jako Brumbambule, Tobogo a podobně.
    Děkuju za každou radu 🙂.

    ANO! Bude líp!

    Ahoj holky!
    Nemáte tip na chatu/chalupu kdekoli po ČR cca pro 5 rodin s dětmi, kde by pro děti bylo připraveno nějaké zázemí (dětský koutek, venkovní hřiště), mohli tam psi a bylo tam pěkné okolí?

    Holky,
    jaká je ta úplně nejvíc nejlepší knížka pro dítě 2-3 roky? Taková, která by podle vás a vašich dětí neměla chybět v žádné dětské knihovně? 🙂 Dejte tipy prosím.

    lvl16
    16. črc 2020    Čtené 720x

    Tipy na výbavičku pro miminko

    Kamarádka v radostném očekávání mě poprosila o pomoc při plánování výbavičky pro miminko. A protože já vždycky ráda poradím a šimrá mi ego, když mě někdo požádá o pomoc, tak jsem jí rovnou sepsala seznam toho, co prvních pár měsíců nesmělo chybět u nás doma 🙂. A když už jsem to měla pohromadě, tak proč se nepodělit i tady; třeba to někomu alespoň trochu usnadní začátky s miminkem 🙂. Nejedná se o kompletní výčet toho, co miminko do začátku potřebuje (takových seznamů jsou na internetu tisíce a většinou skutečně pokryjí vše nezbytné), ale o pár tipů, které se osvědčily u nás doma. Jinak toho miminko samozřejmě potřebuje asi 20x tolik :D.

    • Hromada žínek z Ikea

    Hodně muziky za málo peněz. Hodí se na mytí, otírání obličeje, jako malé ručníčky, na odříhávání... Díky tomu, že má každá žínka jinou barvu poutka, tak lze snadno rozlišit, která je například na obličej, která na prdku a podobně. Jsou to tyhle: https://www.ikea.com/cz/cs/p/krama-zinka-bila-40054538/

    • Noční osvětlení

    Olíkovi bylo třeba měnit plenku po každém krmení a rozsvěcet v noci velké světlo by ho příliš probralo (a to jsem rozhodně nechtěla...). Takže jsem u přebalováku měla vždy celou noc zapnuté tlumené osvětlení.

    • Hodně dek a látkových plen

    Že bude potřeba nějaká dečka a látková plena tuší asi každý, ale já bych tady chtěla upozornit na to, že jich je potřeba fakt hodně (rychle se špiní a s oblibou se schovávají) :D. A ty pleny jsou navíc superuniverzální - pod hlavu, jako prostěradlo do kočárku, na odříhávání, jako tenká zavinovačka, později místo bryndáku, jako muchláček... Postupem času jsme se dopracovali k tomu, že máme deku a pleny v každé místnosti i v autě. 

    • Elastický šátek na nošení

    Původně jsem si myslela, že nikdy nebudu nosící máma, protože přece nejsem žádná batikovaná hipísačka, ale svůj prvotní (hloupý) názor jsem po pár týdnech s miminkem přehodnotila. Olík byl hodně kontaktní miminko a neusnul jinak než v náruči při pochodování po místnosti. Šátek mi v tomhle směru alespoň trochu ulehčil. Plus Olíka tolik nebolelo bříško. Vázání se nebojte, když to zvládl takový manták jako já, tak to zvládne každý :D.

    A nošení jsme si s mužem oblíbili natolik, že jsme pořídili nosítko a nosíme dodnes a ještě dlouho budeme 🙂.

    • Micelárka od Biodermy + perlan

    Vlhčené ubrousky jsou skvělá vychytávka na cesty, ale osobně si myslím, že to je pro dětskou pokožku příliš agresivní kosmetika. Doma jsme ze začátku na utírání zadečku používali jenom čistou vodu a perlan a později jsme přešli na micelární vodu (řada ABC pro děti), kterou používáme stále (a prdku má Olíček alabastrovou). 

    • Sudocrem, černý čaj, sterilní čtverečky

    Na velké opruzeniny mi poradili skvělý trik v porodnici - obklady ze sterilních čtverečků navlhčených černým čajem. Jinak sterilní čtverečky jsou podle mě must have v lékárničce; já je používala na čištění oušek, obklady, na masáž slzných kanálků (Olík ho měl u jednoho očička ucpaný fakt dlouho). 

    No a sudocrem asi každá maminka zná a používá, ale chtěla bych zmínit, že Olíkovi hezky zabíral i na novorozenecké akné (nejhorší místečko jsem mu vždycky lehce mázla a do druhého dne se vyrážka zmírnila).

    • Bepanthen

    Bepanthen je na prdku tutovka. Neznám žádné miminko, kterému by nesedl. Netřeba dalšího komentáře 🙂.

    • Dupačky s ťapkama, ideálně na zip

    Jako nastávající maminka jsem nakoupila hromadu trendy outfitů. Které Olík nikdy neměl na sobě. Dlouho jsem se Olíkovi bála dávat cokoli přes hlavu a řekla bych, že to takhle má hodně prvorodiček. Takže za sebe doporučuju v těch nejmenších velikostech nakoupit hromadu pyžam (ideálně na zip), případně zavinovací body a tepláčky. Není žádná ostuda je nosit i k doktorovi ;).

    • Hnízdečko a lehátko Babybjörn

    Hnízdečka sice stojí ranec, ale pro mě to je spolu s houpátkem od Babybjörnu jedna z nejlepší investic. Hnízdečko jsem nosila všude po bytě a Olík mi v něm spal na gauči i v posteli (kde s námi v hnízděspí dodnes), vozila jsem ho na návštěvy a bereme ho všude na dovči místo cestovní postýlky.

    Houpátko od Babybjörnu je podle mě ne vyloženě must have, ale nice to have. Olík ho miluje a umí se v něm sám houpat, občas v něm spinká a používali jsme ho na krmení, když ještě neuměl sedět. 

    • Černobílé obrázky

    Tady je podle mě investice do knížek a kupovaných kartiček skoro zbytečná. Miminku v pohodě stačí nakreslené, nebo vytištěné z netu. Ale určitě nějaké mít musíte 🙂. Prcci je milují a mohou být i super „pomůckou” při polohování. Olík měl tendence se otáčet jen na jednu stranu, takže jsme měli černobílé obrázky nalepené na zdi u přebalováku a dávali jsme je i do postýlky, aby měl motivaci se natáčet i na druhou stranu.

    Mám sérii ČB obrázků (které jsem kreslila) ve formátu PDF a pokud někdo budete chtít, tak vám je ráda pošlu. Stačí jenom vytisknout 🙂. 

    • Kojicí polštář

    Další zbytnost, která je podle mě ale super 🙂. V těhotenství jsem s ním spala, po porodu jsem na něm kojila. Občas mi ho kradl na spaní i manžel.

    • Hrazdička

    Jedna z prvních hraček, která miminko zaujme a motivuje k pohybu. My jsme s ní jezdili i na dovolené, tak moc ji Olík obliboval 🙂. My máme od Little Dutch, ale myslím, že klidně postačí nějaká homemade varianta. Jinak si mimčo supervyhraje s šustícím ananasem/medvídkem/příšerkou z DM (opravdu tuhle hračku miluje snad každé mimčo).

    Budu ráda, když se v komentářích podělíte o to, co prvních pár týdnu s miminkem usnadnilo život vám 🙂.