Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    mirtha
    10. čer 2020    Čtené 232x

    MANUFAKTURA naše srdeční záležitost ❤️

    Měla jsem velkou radost, že nás vybrali na testování dětské kosmetiky od MANUFAKTURY. 

    MANUFAKTURA se u nás zabydlela už dávno a to nejen díky své kvalitní kosmetice, ale má pro mě přidanou hodnotu i díky těmto věcem:
    🇨🇿 jedná se o českou společnost se sídlem v Praze, která spolupracuje převážně s českými dodavateli surovin a produktů,
    🌹většina přípravků obsahuje vysoký poměr přírodních ingrediencí (97-99%),
    🐰 kosmetika není testována na zvířatech a získali mezinárodně uznávaný certifikát Human Cosmetics Standart,
    🌱většina kosmetiky je 100% vegan, až na výjimku, kdy je ze živočišných ingrediencí využíván včelí vosk a lanolín,
    🌍 Manufaktura podporuje udržitelnost a celkovou ohleduplnost k přírodě,
    🤝dlouhodobě podporuje dobročinné akce, z nichž nejvíce spolupracuje s nadací Via.

    Balíček k testování obsahoval: Jemný vlasový šampon, Jemnou mycí & koupelovou emulzi, Jemný krém na tvář a tělo a Pečující olej. Vše bylo zabalené v krásné papírové tašce a jako bonus bylo přidáno roztomilé pexeso.

    Celkový dojem z balíčku byl parádní. Lahvičky mají pastelové barvy a jsou ozdobené zvířátky. Samy osobě mohou být krásným doplňkem koupelny. Klukům se na první pohled moc líbily.

    A teď k samotným výrobkům:

    Jemný vlasový šampon (s ovesným olejem a panthenolem) u nás zabodoval na první pohled. Ze všech výrobků voní nejkrásněji. Při mytí stačí jedno zmáčknutí, aby šampon hezky pěnil. Kluci hlásili, že při mytí neštípe v očičkách, (ale cíleně jsme to nezkoušeli 😁). Vlásky po něm krásné voní a jsou hebké.

    Jemná mycí & koupelnová emulze (s mandlovým a ovesným olejem). Toto testování bylo trošku výzva, protože starší syn má sklon k ekzému. S radostí mohu říct, že emulze na pokožku působí bez jakýchkoliv problémů a můžeme ji zařadit mezi naše oblíbené výrobky.

    Pečující olej (s mandlovým, meruňkovým a ovesným olejem). Upřímně olej běžné moc nepoužíváme, ale s přicházejícím létem se to možná změní. V rámci testování jsme ho samozřejmě otestovali. Krásně voní a zanechává pokožku jemnou a hydratovanou.

    Jemný krém na tvář a tělo (s mandlovým a ovesným olejem). Mazání obličeje krémem se stalo našim každovečerním rituálem. Šikovné pumpování na lahvičce umožňuje, aby si krém kluci nanášeli sami. Předhánějí se, kdo se bude mazat první. Krém krásně voní, hezky se vstřebává a zanechává pokožku jemnou a voňavou. Tento produkt se určitě u nás zabydlí natrvalo.

    Kosmetika od MANUFAKTURY je opravdu skvělá. Děkujeme moc za možnost testování.❤️

    #test_manufaktura #zkusenosti_manufaktura_babyfriendly

    #test_manufaktura
    Takové to když si Batman, ale rád by si své citlivé pleti dopřál krém s mandlovým a ovesným olejem. 😊

    #test_manufaktura
    Manufakturu miluju. Zabydlela se u nás už dávno a to nejen díky své kvalitní kosmetice, ale má pro mě přidanou hodnotu i díky těmto věcem:
    🇨🇿 jedná se o českou společnost se sídlem v Praze, která spolupracuje převážně s českými dodavateli surovin a produktů,
    🌹většina přípravků obsahuje vysoký poměr přírodních ingrediencí (97-99%),
    🐰 kosmetika není testována na zvířatech a získali mezinárodně uznávaný certifikát Human Cosmetics Standart,
    🌱většina kosmetiky je 100% vegan, až na výjimku, kdy je ze živočišných ingrediencí využíván včelí vosk a lanolín,
    🌍 Manufaktura podporuje udržitelnost a celkovou ohleduplnost k přírodě,
    🤝dlouhodobě podporuje dobročinné akce, z nichž nejvíce spolupracuje s nadací Via.

    #test_manufaktura

    Dorazil k nám balíček s kosmetikou z Manufaktury. Udělalo nám to velkou radost a už se moc těšíme, až všechno vyzkoušíme.

    Všechny lahvičky vypadají krásně a nádherně voní, zvláště fialová lahvička s jemným vlasovým šamponem.

    První dojem dávám 12 bodů z 10. 😊

    mirtha
    Zpráva byla změněna    9. říj 2019    

    Hned od rána mě bolela hlava, tak jsem si šla na to něco koupit...
    No musím říct, že už je to lepší. 😀☺️

    Dospělí sami nikdy nic nechápou a děti to hrozně unavuje, stále a stále jim něco vysvětlovat. Děti musí být k dospělým hodně shovívavé. ❤️

    Moc mě baví nakupování v sekáči. Dnešní úlovek, stálo to celých 200 Kč, jsou to moc hezké věci a ještě je to ekologické. Mám radost. 😊

    Srdce nehasnou ❤️

    Neděle je od slova nedělat a to je to, co jsme dneska dělali. 😊

    Moji kluci, když je přistihnu, že dělají, co nemají. 😅

    Když jsou děti malé, dejte jim pevné kořeny, když jsou velké, dejte jim křídla. ❤️

    mirtha
    Zpráva byla změněna    21. zář 2019    

    Holky, která ZOO je podle vás nejhezčí, kterou stojí za to vidět? My byli teď ve Zlíně (kde jsme pořídili fotku tohohle krasavce) a musím říct, že je jedna z nejhezčích zoologických zahrad. 🙂

    mirtha
    Zpráva byla změněna    21. zář 2019    

    Tip na dárek - MOŘE POTKALO OBLOHU.
    Knížka má krásné ilustrace, kratší, pěkný příběh, typově podobná Gerdě a je to přesně ta z knížek, kterou by si člověk rád z dětství pamatoval. 🙂

    (4 fotky)
    mirtha
    Zpráva byla změněna    18. zář 2019    

    Maminkó, chlebíček! 🙂

    mirtha
    Zpráva byla změněna    16. čer 2019    

    Právě teď jsme pro ty naše lásky středobod vesmíru, je potřeba si to krásně užít a být za to vděčné. ❤

    V tento čas v dubnu 2017, dnes dny plné křiku, pláče a smíchu těch mých dvou božanů, kteří už se do babyboxu nevejdou 🙂. A hlavně srdce plné lásky❤️

    Na to jsem dnes narazila, to je krásný a pravdivý 🙂

    mirtha
    1. kvě 2016    Čtené 543x

    Konec šišounků v Čechách

     Mám toho plnou hlavu, tak bude asi nejlepší, když se z toho vypíšu. Filípek byl připravený v porodních cestách od osmé hodiny ranní kdy hlavička krásně naléhala a já byla otevřená na 8 centimetrů. Pak se něco pokazilo možná porod zbrzdil můj strach a malý se narodil až o půl druhé odpoledne. Díky téhle nekomfortní zastávce, kdy 6,5 hodiny naléhal už narotovaný v porodních cestách se Fildovi na hlavičce vytvořil hematom tatkzvaný kefalhematom, což je krevní podlitina, která je pouze pod kůží, někdy se tomu taky říká poporodní nádor. Brr to je strašný pojem. Když se malý narodil vypadal, jak ta postava z lebkounů. Hematom byl obrovský, během prvních dní se trošku vstřebal, ale i tak byl stále dost veliký asi 12x 10 cm. V porodnici si dělali srandu, že než se hematom vstřebá,  musíme ho teď fotit pouze z levé strany než je hematom.

     Museli jsme chodit na kontrolu každý týden k pediatričce, aby hemtom zkontrolovala. Ve třetím měsíci hematom začal tvrdnout a bylo vymalováno. Obeslala jsem čtyři neurochirurgické kliniky v republice s fotkama s prosbou o radu. U nás v práci, protože jsme neurochirurgie pro dospělé mi neuměli moc poradit. Lékaři mi odpověděli vesměs stejně, že pokud hematom takzvaně zosifikoval (zkostnatěl) nelze už s tím nic moc dělat. Lebka ho vzala za svůj tvar. Před osifikací by se dal jehlou a stříkačkou odsát. Ale ať nezoufáme, že i tak lebka nadále roste a vyvíjí se a pokud by se nám v roce zdál být neakceptovatelný můžeme přejít k chirurgickému řešení. Bože jak my byli namíchlí na dětskou doktorku, na co ty všechny kontroly byly, tak tomu do teď vážně nerozumím. Zjistila jsem, že i od odsávání hematomu se v dnešní době upouští a nechává se to až se to samo upraví, ale myslím si že v našem případě, kdy byl hematom tak veliký se nemělo na nic čekat. No jo jenže člověk věří doktorům.

     Malý kvůli této mechanické překážce na pravé straně hlavičky upřednostňoval více levou stranu. Požadovala jsem od pediatričky alespoň žádanku na Vojtovu metodu, tu cvičíme už přes pět měsíců a musím říct, že je efektivní a vše se vyrovnává. Ale občas mi je malýho fakt líto, jak u toho pláče, že se mu to nelíbí. No díky bouli na hlavě spával především na levé straně a začal si jí tím pádem slehávat a tak jsem se objednala na neurologii, protože jsme se s fyzioterapeutem dohodli, že by nebyla pro Filípka špatná remodelační helmička. Doktor Fildu vyšetřil a díky bohu po psychomotorický stránce byl naprosto v pořádku. O helmičce nechtěl ani slyšet, prý by se mi taky nelíbilo mít hlavu celý den v nějaký helmě a že se to časem srovná a objednal nás až na půlroční kontrolu. V půl roce byl doktor opět s výsledkem spokojený i přesto, že tvar hlavičky připomínal stále lebkouna, řekla bych, že byla i více placatá. A tak jsem sama zaslala fotky hlavičky do Ostravy, kde je klinika, která helmičky vyrábí. Odpověděli nám, že dle fotek se jedná o těžší deformitu a objednali nás. Bohužel jsou tam dlouhé čekací doby. Také jsem oslovila neurochirurga z Brna, který nás okamžitě objednal, vyšetřil, helmičku doporučil a také vypsal všechny potřebné papíry pro pojišťovnu. Mimochodem pořízení helmičky pokud vám jí neproplatí pojišťovna stojí 15 tisíc. V Ostravě mu opravdu ze scenu zjistili deformitu nejtěžšího stupně a helmičku nám vyrobili.

    Teď je to pomalu týden, kdy Filípek helmičku nosí. Měla jsem veliké výčitky svědomí, že mu dáme helmu a že z toho bude nešťastný. Nedokázala jsem si vůbec představit, že jí bude nosit celý den i v ní spát, ale musím říct, že on je naprosto v pohodě. Vůbec si jí nevšímá a ani neuvědomuje, že jí vůbec má. Už v ní i první noc spinkal a neměl s tím taky žádný problém. Snáší jí opravdu dobře, ale i tak už se nemůžu dočkat až uplyne těch pár měsíců a bude zase bez helmičky. Já vím, že si hodně často přeju novou kabelku, boty  nebo jiné marnivosti, stěžuju si na počasí nebo na nevyspání a podobně, ale klidně budu chodit do konce života ospalá kalužema s igelitkou jediný co si z hloubi duše přeju, aby byl Filípek zdravý. Třeba tenhle článek pomůže nějaké mamince s podobným problémem 🙂