Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    olivovna
    22. dub 2024    Čtené 256x

    Příběh Terezky

    Terezka byla v Olivovně na léčebném pobytu. Minulý pátek přijela, aby se s dětmi podělila o svoje zážitky.

    "Nikdy jsem nebyla nějak štíhlá jako dítě, ale milovala jsem sport nadevše, snažila jsem se hubnout, ale nikdy mi to nevydrželo nějak dlouho. Pár kilo dolů, ale pak zase hodně nahoru, bylo to jako na horské dráze. Moje rodina byla z toho také smutná a snažili se mi pomoct, ale měla jsem mlsný jazýček a moc motivace do zdravého jídla ne. V srpnu roku 2023 jsem jela poprvé do Olivovny, nebyla to dobrovolná cesta, ale po týdnu jsem si uvědomovala, že jsem tady ráda. Kamarádky, se kterými jsem byla na pokoji mi hrozně pomáhaly na cestě v seberozvoji.

    Velmi mi to pomohlo a věděla jsem, že sem budu chtít znovu.

    V Olivovně mi ukázali cestu, kterou jsem potřebovala najít a hrozně mi to pomohlo. Mohu se dál věnovat tomu, co mě baví a nebát se toho, že se moje snaha zboří.

    Našla jsem zdravý styl života a vím, že to jen tak nezahodím."

    olivovna
    10. dub 2024    Čtené 19x

    Hýbe se celá rodina

    V rámci turnusových léčebných pobytů učíme děti a jejich doprovody také pohybovým aktivitám nebo společně vaříme.

    Video, viz odkaz ukazuje, jak zábavné může být cvičení rodičů s dětmi.

    https://www.youtube.com/shorts/kezrBInwswY

    https://www.olivovna.cz/ 

    1. foto: zdroj David Urban, Pangamin (akce v Olivovně).

    Příběh Honzy, který byl u nás na pobytu a doma ještě v hubnutí pokračoval. Shodil dalších 20 kg. Podpora rodiny a vůle něco změnit zkrátka fungují.
    Více na https://www.olivovna.cz/fotoreportaz-o-honzovi

    (3 fotky)
    olivovna
    20. únor 2024    Čtené 219x

    Příběh a cesta Gabriely

    "V roce 2017 mi bylo 15 let, na svých 161 cm jsem měla trochu víc kilo, spolužáci se mi často vysmívali a kluci mne odmítali, vždy jsem pak plakala. Má doktorka po domluvě s mou matkou mi dala doporučení do Olivovny na letní prázdniny. Jako dítě jsem vždy ráda jedla. Milovala jsem jídlo a to se nezměnilo. Stále si jídlo užívám a miluju zkoušení nových věcí.

    Olivovna mi obrátila život vzhůru nohami. Nebyla jsem sportovní typ, vždy jsem si vymýšlela výmluvy, abych se vyhnula tělesné výchově. V Olivovně jsme místo cvičení občas tančili a to bylo to, co mi pomohlo najít můj pohyb. Tanec se stal mou vášní a v mé cestě mi hodně pomohl, tančím dodnes.   

    Svůj druhý rok v Olivovně jsem absolvovala dobrovolně, našla jsem si tam spoustu přátel a milovala naši vychovatelku Moniku. Jsou to krásné vzpomínky, tolik nových a zajímavých aktivit jsem v Olivovně objevila. 

    Momentálně mi je 22 a cítím se nejlépe ve svém životě. Studuji na univerzitě, účastním se tanečních soutěží, cestuji a mám ty nejlepší kamarády, kteří semnou ušli celou tu cestu a jsou semnou dodnes. Tímto děkuji celé Olivovně, Monice a také milované Arletě, že mi pomohly touto těžkou cestou projít."

    Fotografie slečny Gábi před a po:

    Příběh a cesta Gabriely | Olivovna

    olivovna
    13. únor 2024    Čtené 49x

    Příběhy našich dětí - Olivova dětská léčebna

    Dlouhodobě sledujeme "naše" děti, tedy ty, které prošly léčebným pobytem. Chceme vědět, jak se jim daří, jak zvládají režim v domácím prostředí, jak se stravují, jak vypadají. Jsme v kontaktu s rodinami a s jejich souhlasy tyto příběhy zveřejňujeme.

    Příběh Michala vás určitě zaujme. Byl u nás na pobytu v září 2021 s obezitou. A jak se mu daří dnes?

    Podívejte se na odkaz, stojí to za to.

    https://www.olivovna.cz/michal-vice-jak-2-roky-po-pobytu 

    A věřte, má to smysl.

    olivovna
    31. led 2024    Čtené 29x

    Interaktivní tabule ve škole při Olivově léčebně

    V základní škole při Olivově dětské léčebně máme co nabídnout.

    Díky rostoucímu počtu žáků jsme v posledním roce otevřeli dvě nové třídy a přijali jsme dvě kvalifikované učitelky pro 1. stupeň. V současnosti má Olivenská škola pět školních tříd, třídu mateřské školy, školní klub a dílnu.

    Spolupracujeme také se školou Open Gate, kam doporučujeme nadané, sociálně znevýhodněné žáky. Vybraným dětem může tato škola umožnit další studium.

                Skvělou novinkou ve vybavení jsou bezpochyby nejmodernější interaktivní tabule, díky nimž se řadíme mezi školy, které sledují trendy i u didaktických pomůcek. 

                Pokud je tedy vašemu dítěti doporučen pobyt v léčebně, můžete si být jisti, že u nás ve škole bude v těch nejlepších rukou.

    olivovna
    6. pro 2023    Čtené 43x

    Seznamte se s naší psycholožkou

    Psycholožka Mgr. Kateřina Licholetová se představuje dětem, o které se v rámci léčebného pobytu u nás stará a pomáhá jim. 

    Zde je její medailónek:
    "Mým hlavním úkolem je pečovat o Tvé duševní zdraví. Pokud by ses necítil/a z jakýchkoli důvodů psychicky dobře nebo se například potřeboval/a s něčím svěřit jsem tu pro Tebe k dispozici. Ráda Tě vyslechnu a podpořím. Také Ti mohu pomoci s tím, jak pečovat o své duševní zdraví a v případě potřeby Ti mohu doporučit i následnou péči po pobytu.

    Volné chvíle nejraději trávím ve společnosti svých blízkých a cestováním. Ráda také vařím, čtu a jsem milovnicí koček."

    Těšíme se na všechny. 

    olivovna
    23. říj 2023    Čtené 100x

    Sympatická Katka v reportáži

    Katka, které je 14 let, se velmi hezky a otevřeně rozpovídala o své váze a trable s ní pro časopis Reflex.

    Její příběh, a nejen ten, zaznamenala paní redaktorka Lenka Matoušková v reportáži, která v online podobě vyšla dne 19. 10. 2023.

    "Já jsem strašně nedůsledná a potřebovala jsem ukázat, jak to dělat a nastartovat se, a taky pomoct uvědomit si, že jídlo není nic špatného. A to se, mám pocit, tady povedlo. Už to nevnímám tak, že když jsem neudělala za den 100 dřepů, tak se nenajím, že jídlo je věc, kterou si musím zasloužit. Vím, že jídlo potřebuji na energii, abych žila," říká Katka. 

    Celou reportáž si můžete přečíst zde:

    https://www.reflex.cz/clanek/reportaze/121374/deti-nesnidaji-a-dojidaji-se-vecer-ucime-je-menit-navyky-rika-terapeutka-z-lecebny-pro-deti-s-obezitou.html

    olivovna
    14. črc 2023    Čtené 26x

    Péči psycholožky děti vítají

    Děti v Olivově léčebně mají možnost využívat psychologickou péči každý všední den, což lze považovat za významný přínos léčebny. Aktuálně máme 2 psycholožky, které se v péči o děti střídají.

    Dětem se věnujeme především individuálně a dle potřeby jsou realizována i skupinová sezení. Z psychologického hlediska je u nás kladen důraz především na individuální přístup a individuální psychologickou péči. Probíhají konzultace i psychoterapeutická sezení, s dětmi tedy pracujeme poradensky i terapeuticky.

    Důvěrné informace, které s námi sdílejí, jsou z etického hlediska zachovávány pod mlčenlivostí.

    olivovna
    22. čer 2023    Čtené 23x

    Školíme rodiče na pobytu

    Součástí léčby jsou pravidelné přednášky na témata, která rodiče zajímají, a která se týkají zdravotních obtíží jejich dětí.

    V našem oddělení fyzioterapie a rehabilitace proto řešíme a vysvětlujeme rodičům tato důležitá témata:

    1. Bránice, bříško a hluboký stabilizační systém. 

    2. Dechovka a dechové pomůcky. 

    3. Postura, chůze a chodidla.

    Školení doplňujeme o praktické ukázky, které si rodiče jako dobré rady vezou domů a mohou je uplatňovat v domácím prostředí.

    Zprávy z léčebny jsou opět hezké. Turnus dětí, který nám právě odjel, u nás zanechal celkem 330 kg. Vypotil, vysportoval, zdravě a pravidelně se stravoval....Dívky zhubly v průměru 4,5 kg a chlapci 6,2 kg. Je to krásný výkon a zdravý úbytek váhy.

    olivovna
    5. kvě 2023    Čtené 43x

    Co dělat po pobytu v léčebně? Nepřiberu zase?

    Mnozí z vás se ptají, co dělat, až se vrátím z léčebny a nebudu pod dohledem odborníka? Udržím si novou váhu, zhubnu ještě něco málo pro zdraví? 

    Dobré rady naší trenérky Katky na "režim doma", tedy po léčbě, který s trochou vůle může zvládnout každý.

    • Každý pohyb se počítá (nejedu výtahem anebo po eskalátorech, ale jdu pěšky, jednu zastávku dojdu pěšky a nejedu autobusem atd.).
    • Najdu si parťáka na cvičení, rodiče nebo kamaráda, kteří budou sportovat také, můžu mít klidně i trenéra, který dokáže také hodně namotivovat.
    • Hýbu se tak, aby mě to bavilo, pro někoho to budou procházky, pro jiného běh, tanec, kruhový trénink, skupinový sport atd.

    A tady jsou další dobré rady

    Příběh statečné maminky Sylvy a jejího neméně statečného syna Šímy nás všechny dostal. Děkujeme rodině za poskytnutí příběhu a moc držíme pěsti v další léčbě. Zasloužíte si obdiv a úctu.
    Příběh z Olivovny najdete zde:
    https://www.olivovna.cz/simon.

    Zpráva z naší léčebny.
    II. turnus, který příští týden končí pomohl dětem sundat celkem 191,6 kg. V průměru zhubly dívky 5 kg a kluci shodili 6,2 kg.
    Velmi dobrý výsledek, a to díky stravě, pravidelnosti, cvičení, procedurám, procházkám, ale i díky psychice. 👏

    olivovna
    24. únor 2023    Čtené 61x

    O dětských plicích a dětském dechu

    Pokud jste neslyšeli a neviděli, nenechte si ujít záznam pořadu Sama doma, kde hovoří náš MUDr. Václav Koucký, pediatr, pneumolog, Ph.D.

    • Pořad: Sama doma
    • Vysíláno: dne 10. 01. 2023
    • V hlavní roli: MUDr. Václav Koucký, Ph.D.
    • Téma: Zdravý dětský nádech

    1. díl o dětských plicích a dětském dechu najdete na tomto odkazu:

    https://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/223562220600006/cast/955989/

    Seriál bude třídílný.

    Sledujte nás na webu i zde, další díly budeme postupně přidávat.

    olivovna
    24. led 2023    Čtené 48x

    Posilovat zdraví, kondici a imunitu je třeba ihned

    Prodělalo Vaše dítě ke konci roku chřipku nebo Covid-19? Je stále unavené a necítí se dobře?

    V naší léčebně vám můžeme pomoci.

    Poskytujeme odbornou lékařskou péči, která zahrnuje:

    • rehabilitaci zaměřenou na zvýšení celkové tělesné kondice,
    • rehabilitaci dechového ústrojí,
    • otužování s využitím sauny,
    • relaxační léčbu včetně vodoléčby,
    • klimatoterapii.

     Kontaktujte svého pediatra.

    olivovna
    14. pro 2022    Čtené 21x

    Adventní, téměř pohádkový příběh

    ZDRAVÝ ŽIVOT

    „Zdravý život“ se rozhodl, že dá všem lidem možnost si zvolit, jestli chtějí následovat jeho životní cestu. A jak řekl, tak udělal. Chodil mezi lidi a říkal jim, co by bylo dobré, aby dělali.

    Tu přišel do jedné školy a řekl: „Milé děti, choďte hodně ven, více sportujte a jezte méně cukrů, tuků a smažených jídel“. Pak navštívil další školu a zopakoval dětem to samé.

    Chodil i mezi maminky, tatínky, babičky a dědečky a všechny dospělé lidi a vysvětloval jim, jak by bylo hezké, aby žili.

    „Zdravý život“ také zdůrazňoval, aby se měli všichni rádi, smáli se, nedělali si moc starostí a pečovali o svoje lásky.

    Děti i dospělí mu naslouchali a rozhodli se. Rozhodli se udělat to, co jim radil „Zdravý život“……………a co to bylo? Žít zdravý a láskyplný život.

    Šťastný konec, co myslíte?

    Přejeme všem lidem krásné Vánoce a hodně zdraví a štěstí v roce 2023.

    Děti a zaměstnanci Olivovny 

    Mikulášská nadílka. Byl to milý podvečer, provoněný skořicí, recitací i zpěvem našich dětí.❤

    (3 fotky)

    Velice rádi čteme taková hodnocení od šťastných rodičů🙂. Jsme rádi, když se dětem u nás líbí a povede se nám zlepšit jejich zdraví i kondici.
    "Moc moc chválíme pobyt v léčebně, dceři se vůbec nechtělo domů a byla strašně moc spokojená. Jela by zas.
    Tak třeba příští rok, ale ona už nemá ani nadváhu, tak snad nepřibere jenom proto, aby zas jela. 😊.
    Přejeme krásné vánoční svátky a ještě jednou velké DĚĶUJEME."

    olivovna
    11. lis 2022    Čtené 38x

    Lékař bloguje

    Převážně rodičům je určen blog-seriál Lékař bloguje. Náš pneumolog, MUDr. Václav Koucký se ujímá "slova", aby vám předal cenné rady.

    Dnešní díl se jmenuje:
    Respirační infekce a akutní zánět hrtanu.

    Lékař bloguje: Respirační infekce a akutní zánět hrtanu | Olivovna

    Pan doktor Václav Koucký je pneumolog, dětský lékař.

    olivovna
    18. říj 2022    Čtené 128x

    Příběh Matyho o hubnutí a sportu

    Maty nám poskytl příběh, který si také zaslouží zveřejnit.

    "V roce 2021, po 2 letech Covidu, jsem se cítil až moc tlustý. Vadilo mi to hlavně v basketu. Běhal jsem pomaleji, hůře se mi dýchalo a měl jsem nízký výskok. Nejvíce mi vadily průpovídky protihráčů, někdy až hodně zlé, když jsem jim sázel koše. Nejvíce jsem se styděl za svou váhu, když jsem byl na sportovní prohlídce. To mě donutilo zhubnout, jinak bych nemohl hrát.

    V roce 2021, to bylo na jaře, jsem po měsíčním pobytu v Olivovně zhubl 6,3 kg.

    Nejdříve jsem se do Olivovny bál, ale bylo to tam úplně super. Začátek byl těžší, ale když jsem se seznámil s každým a zapomněl na rodiče, cítil jsem se tam hrozně dobře."

    A jak tento příběh dopadl, a jak se Maty proměnil ve sportovce, se můžete podívat zde. Uvidíte i fotografie.

    Děkujeme Matymu i jeho rodině za poskytnutí tohoto příběhu.

    olivovna
    11. říj 2022    Čtené 45x

    Tak trochu jiná škola

    "V Olivově dětské léčebně máme i základní školu. Naše škola je však trochu jiná než běžné základky, tak se s ní pojďme trochu seznámit." 

    Takhle přirozeně popisuje školu naše paní učitelka Silvie a pokračuje:

    "A co je v naší škole fajn?

    Tak třeba to, že děti nemusí předvádět svoje výkony před tabulí a ostatními spolužáky. Každý může pracovat podle svého tempa a svých schopností. Nikdo se mu neposmívá, že je pomalý, protože spolužák ze stejného ročníku má většinou jiné učivo a svou vlastní práci. Občas u nás zjistíme, že trojka na jedné škole by byla v jiné škole třeba dvojkou a možná i jedničkou. A v tom je určitá naděje, že známky nejsou všechno a že je mnohem důležitější, jak se kdo staví k práci, jak je zodpovědný a zda umí plnit svoje povinnosti."

    Pokud se chcete dozvědět více, podívejte se na náš blog.

    Škola, do které se těšíš.

    olivovna
    1. zář 2022    Čtené 26x

    I do školy se můžete těšit

    Hola hola, škola volá🙂🙂....ano my víme, skončily prázdniny a škola už zavolala. Dnes je první školní den. Někdo se těší hodně, někdo méně, jak už to tak bývá.

    Průvodci Olivenskou školou, Adam a Eliška natočily video, kde se podíváme, jak to u nás vypadá.

    Podívejte se s námi, děkujeme za shlédnutí.🙂🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=5lcE98zuUik

    olivovna
    19. srp 2022    Čtené 42x

    Staň se TikTokerem v Olivovně

    Děti dostaly mobilní telefon a při volnočasových aktivitách začaly natáčet svůj každodenní život v naší léčebně.🙂🙂

    Moc je to baví. Mají jiné oči než my, dospělí. Mohou tak dalším dětem, které se k nám chystají, zprostředkovat, jak si pobyt u nás užívají a co dělají.

    Některá videa jsou moc hezká i vtipná🙂🙂.

    Sledujte naše děti také na TikToku.

    olivovna
    16. srp 2022    Čtené 128x

    Příběh sympatického Vojty

    Přinášíme úryvky z příběhu 13 letého Vojty, který se nám docela rozpovídal🙂. Část rozhovoru si můžete přečíst i vy, milé/milí sledující.

    "Jsem tady s obezitou, za pobyt jsem zhubnul.

    Teď mám další motor, který mě pohání, je to sázka s učitelkou tělocviku, že za prázdniny zhubnu 10 kg. Už mám dole 7 kg, to jsem zhubnul tady, tak 3 kg do konce prázdnin nebudou problém.

    Mě baví, když hrajeme vybiku nebo přehazku, moc nemám rád třeba fotbal."

    Motivace sem jet

    "Už to tolik nebylo ze strany paní doktorky, ale já jsem sem chtěl jet, protože rád překonávám limity."

     Jídlo

    "Děláme si tady žebříček TOP jídel, mám také svých TOP 5. Co to je?? Je to hodně obyčejný jídlo…jaké?...ptám se, špagety? Ano, také a pak těstovinový salát bez masa s dresingem.

    Hromada lidí si myslí, že žít zdravě znamená žít draze, ale to není pravda."

    Vojta je nejenom sympatický, ale i chytrý. Děkujeme.

    Pomalu nám končí další léčebný turnus a sčítáme výsledky našeho snažení. Děti u nás "zanechaly" za necelých 5 týdnů v průměru 5 kg, což je zdravý úbytek.🙂A něco si odvážejí.....cenné rady odborníků, jak jíst, jak se hýbat, jak si přenastavit životní styl. A ještě něco: podpora rodiny je důležitá. Děti jste super.🙏

    Naše děvčata si udělala krásný výlet do ZOO a na zámek Hluboká nad Vltavou. Taková hodně dobrá dámská jízda😉 I takhle si užíváme pobyt v léčebně.🙂

    (2 fotky)
    olivovna
    14. čer 2022    Čtené 95x

    Vzkaz Terezky dětem

    Terezka včera odjela z 5 týdenního pobytu z Olivovny.  

    Její první a nejčerstvější dojmy jsme od ní dostali ihned. A tady jsou. Fotky Terezky najdete na webu.

    "Ahoj,

    byla jsem na letos na pobytu. Byla jsem ze sebou spokojená a mám se víc ráda než minulý rok.

    Chtěla bych vám všem říct, že je to skvělej pocit ♥ zhubnout a cítit se lépe.

    Je to těžké ale určitě to všichni zvládnete ! Držte se ! ♥

    S láskou Terezka"

    olivovna
    12. kvě 2022    Čtené 732x

    Příběh Matěje - nejnovější zprávy

    Nejnovější zprávy máme od našeho Matěje, kterého znáte z příběhů dětí.

    Příběhy dětí jsou opravdové, autentické a vyprávějí, s čím se děti u nás setkaly, jak vypadají po určité době, jak se jim daří.

    Matěj je spokojený mladý kluk, daří se mu dobře a poslal nám současnou fotografii. Na první je nyní a na druhé, když se chystal do Olivovny.

    Byl u nás letos na 2. turnusu, zhubnul 5,5 kg.

    V nastaveném programu, s podporou své rodiny pokračuje a nyní má už dole 11 kg. 

    Děkujeme Matěji a měj se moc hezky.

    Olivova dětská léčebna

    olivovna
    4. dub 2022    Čtené 804x

    Příběh Darinky

    Ahoj,

    jmenuji se Darina a je mi 13 let. V Olivovně jsem byla prvně v roce 2021 v květnu a podruhé únor 2022.
    Do Olivovny jsem se dostala po konzultaci s maminkou a panem doktorem, poslali jsme žádost na pojišťovnu, kterou mi schválili cca do týdne, pak už šlo vše rychle, vybrali jsme termín, kdy nastoupím a já se začala pomalu těšit a připravovat.
    Odjezd do léčebny nebyl úplně jednoduchý, byla jsem plná otázek.

    • Co mě čeká?
    • Jaké to tam bude?
    • Najdu si kamarády?
    • Nebudu mít hlad?
    • Bude se mi stýskat po rodině?

    Představa 31 dní někde v neznámu mě nenechávala úplně chladnou. Na druhou stranu mě hnala chuť zhubnout a vypadat lépe, jelikož jsem při distanční výuce přibrala na 70 kg.
    Všechny mé obavy opadly po příjezdu do léčebny, hned jsem si padla do oka se spolubydlící Natálkou, celý pobyt byl úplně super a do konce jsem si v Olivovně našla první lásku Matěje!!!!

    Za první pobyt jsem zhubla 4,6 kg, už když jsem odjížděla jsem věděla, že se budu chtít vrátit. Postupně jsem doma zhubla za 8 měsíců dalších 5 kg.
    Druhý pobyt byl jasnou volbou a odjela jsem hned na druhý turnus, letošním pobytem jsem se spíše promarodila a byla téměř celý na izolaci, neměla jsem možnost se účastnit všech pohybových aktivit a procedur, ale i tak jsem si to užila a našla nové kamarády a zhubla jsem necelé 3 kg.

    Z původních 70 kg mám teď 55 kg a stále se snažím dodržovat režim, který jsem se naučila u vás .
    Hraji závodně volejbal, chodím do bazénu, běhám doma na páse a dokonce jsem byla před pár dny vybraná do týmu, abych reprezentovala naši školu v Německu ve vybíjené. Kdybych nebyla v Olivovně a nenaučila se jak mám jíst a hýbat se, asi bych nikdy nedosáhla toho všeho pozitivního, co mě v životě od prvního pobytu potkalo . Doporučuji pobyt úplně každému .
    Už teď vím, že pokud mi to pojišťovna dovolí, pojedu příští rok znovu.

    Daro děkujeme Ti a přejeme samé úspěchy, zdraví a štěstí.