Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Má prosím někdo volný slevový kód na About you?

    Nemá prosím někdo slevový kód na megaknihy?

    Nemá prosím někdo slevu na Tescomu?

    pekosek
    Zpráva byla změněna    26. zář 2021    

    Nemá prosím někdo slevový kód na About you?

    #domaspepco nejoblíbenější činnosti děti je kreslení obzvláště nyní, když je starší syn nemocný a musíme být zavření doma. Vyzkoušela jsem už několik druhů pastelek, ale nejoblíbenější zůstávají z #pepco

    Doporučíte prosím nějaké knihy, hry s čísly pro 4 létě dítě? Cilem je naučit počítat a poznávat čísla hravou metodou. Na netu je toho spousta a tak by mě zajímalo co máte osvědčeného.

    Jakou podlahu z hlediska údržby můžete doporučit? Máme v kuchyni a obýváku vinyl a tedy údržba je strašná, podlaha má na sobě rýhy a v tom se udržuje špína. Občas musím vzít celou podlahu kartáčem a okolo pracovní desky to již ani nejde vydrhnout a to je stará 4 roky. Nyní budeme rekonstruovat ostatní místnosti a nevím co zvolit. Má někdo vinyl hladký?

    #jsemvdecna za svoje děti, které mě vždy rozesměji a naplanuji program na celý den 😀

    Hledám kde strávíme letní dovolenou. Doporučíte mi prosím někdo krásný penzion nakloněný dětem nejlépe někde na samotě. Lokalita ideálně šumava, ale pokud mě osloví i něco jiného, tak to ráda změním.

    pekosek
    29. črc 2019    Čtené 654x

    Magic cup, je opravdu hrníček kouzelný? Aneb testujeme s firmou Nuk

    K testování jsme od firmy Nuk obdržely :

    • magic cup hrníček,
    • silikonový dudlík nuk space
    • bryndák

    Dudlík nuk space

    Matěj, který byl hlavním aktérem v testovaní je od narození dudlíkové dítě. S přijetím nového dudlíku neměl absolutně žádný problém. Mně se nejvíce líbil dudlík, co se týče designu, i když tedy musím přiznat, že na promo fotkách firmy nuk mi přišel dost velký, ale ve skutečnosti mi jeho velikost vyhovovala. K testování nám přišel zelený model s koalou.

    Co bych uvítala je možná více barevných provedení dudlíků. Velice jsem ocenila, že má úžší a tenčí krček savičky, která je doporučována zubními lékaři, že redukuje tlak na čelist a zoubky. Tento tvar savičky je také doporučován porodními asistentkami s tím, že až u 92 % kojených dětí nenarušuje kojení.

    Další výhodou tohoto dulíku je, že není plný, ale má velké otvory a tak může kůže okolo úst miminka dýchat - nikde se nehromadí sliny a tím nedochází k podráždění kůže. Ocení hlavně děti s citlivou pokožkou. Dudlík je prodáván v krabiččce, která slouží pro sterilizaci do mikrovlnné trouby nebo je možno ji použít jako cestovní obal na dudlík.

    S dudlíkem jsem byla velice spokojena a ráda tento druh dudlíku znovu koupím. 

    Magic cup

    Na tento hrníček jsem se opravdu moc těšila. Po otevření balíčku k testování mě velice překvapilo zpracování hrnku. S podobným typem lahve mám již zkušenosti u staršího syna, ale tento se mi zamlouvá více a to hlavně díky svému jednoduchému řešení a tím i snadné údržbě. Nesnáším dlouhé čištění různých záhybů nebo když si na sestavení láhve musím číst návod, jak ji poskládat. K testování přišel modrý hrneček s tygrem. 

    Hrnek se skládá ze 3 částí ( silikonový disk, lahev, plastový těsnící závit) plus kryt na hrnek.

    Obsah hrnku je 230 ml a na boku lahve je stupnice.

    Z hrníčku lze pít po celém jeho obvodu. Pro děti je pití z tohoto hrníčku hrou a pro rodiče je velkou výhodou, že opravdu neteče. 

    Zjistila jsem, že Matěj je docela prsomil. Denně trošičku vypil, ale moc tomu nedal. Po zkušenostech jiných s učícím hrníčkem bych se v obchodě na tento hrnek ani nekoukla, ale velmi mile překvapil a bude u nás využíván dál.

    Bryndák

    Bryndák NUK je z velmi příjemného materiálu, který je zárověn savý. Velikost je odpovídající a zapínání má na suchý zip. 

    Shrnutí testování

    U dudlíku NUK space vidím jako největší výhodu jeho tvar savičky a velké otvory v dudlíku. Hrnek magic cup překvapil, že je opravdu netekoucí. Další pozitivum je jeho jednoduché složení ze 3 částí a tím i rychlé umytí. Moc děkuji Modrému koníku za možnost testovat.

    #zkusenosti_nuk

    pekosek
    1. říj 2018    Čtené 593x

    Zázračný krém, který nese jméno Bazaplus?

    V první řadě bych ráda moc poděkovala modrému koníku za možnosti testovat krém Baza plus. Od mala trpím atopickým ekzémem a syn jej bohužel zdědil. S čím nejvíce bojuji je svědění ekzému. Proto jsem byla nadšená, když jsme byli vybráni na testování a mohli vyzkoušet zase něco nového s nadějí pomoci hlavně od svědění. Syn má 2 roky a je to typický kluk, co chvila přijde s další odřeninou, modřinou... O mé šikovnosti raději mluvit nebudu.

    Na co se krém využívá:

    - svědění

    - novorozenecká akné

    - začervenání

    - šupinky

    - ekzémy

    - opruzeniny

    - záněty kůže

    - proleženiny

    - spáleniny

    První dojem z krému

    Po rozbalení balíčku jsem byla příjemně překvapena z velikosti krému. Obsah krému je rovných 100g! Což už nějakou dobu doma krém vydrží a nemusíte po pár dnech běžet
    pro nový. Také oceňuji jeho praktické balení v tubě. Určitě nejsem jediná maminka, které vadí nabírání krému v kalíšku a následné dolování krému za nehty. Krém Baza plus je bez vůně což mi u těchto typů krémů vyhovuje. Konzistence je spíše hutnější, ale krásně se krém vstřebává a nezanechává hodiny mastné ruky. 

    Na co vše jsme krém testovali?

    Hned první den začalo testování. Testovat jsem začala u syna, kterému se na noze a ruce objevilo malé ložisko atopického ekzému. Dále jsem krém u syna nanášela na obličej, konkrétně na štípanec na tváři a zadeček, který měl od plenek začervenalý. U sebe jsem krém využila na zahojení škrábance od trnu a na zmírnění pocitu svědění rukou. Těsně před koncem testování jsem ještě mohla krém vyzkoušet na popáleninu. Bohužel jsem "šikovná blondýna" a tak se mi někdy podaří popálit se při vytáhování plechu z trouby. 

    Jedná se o opravdu zázračný krém?

    Krém si během dvou dnů poradil se štípancem na tváři i se začervenáním v okolí zadečku.

    Škrábanec od trnu mi zmizel třetí den.

    S atopickým ekzémem je to boj na delší dobu, ale již po pár namazání jsem viděla zlepšení. Nyní je to ve fázi, kdy na ruce je ekzém téměř ztracený a na noze mírně přetrvává.

    Baza plus si také hravě poradil s pocitem svědění rukou. Popálenina na ruce nezmizela, ale po namazání krémem o ni ani nevím a začíná se pomaličku hojit.

    Co dělá krém zázračným?

    Hlavní složkou krému je zinek, bílá vazelína a bisabolol. Zinek zklidňuje podráždění kůže, má antibakteriální a antimykotické vlastnosti, ale také pokožku vysušuje (na co jsem hodně narážela u jiných zinkových mastí). Tento krém, ale mimo zinek obsahuje bílou vazelinu, která má za úkol zabránit ztrátě vlhkosti a obnovit průžnost pokožky. Bisabolol pokožku zjemňuje, vyhlazuje, čistí a zkliďnuje.

    S krémem jsem byla spokojena, nadále jej budeme používat a za sebe můžu říct, že ho i dál doporučím kamarádkám. 

    pekosek
    17. zář 2018    Čtené 225x

    Jak syn k atopickéme ekzému přišel... aneb náš boj s touto nemocí

            Diagnoza atopický ekzém mi byla sdělena (respektivě mým rodičům) již v ranném dětství. U mnoho lidí dojde k vymizení atopického ekzému s nástupem dospělosti, ale bohužel to nebyl můj případ. U mě se ekzém držel a stále drží. Objevuje se střídavě. Někdy mám období úplného klidu a poté půl roku plně rozjetý ekzém. Sama jsem navštívila několik kožních ambulanci a většinou odcházela s doporučením změny povolání (pracuji ve zdravotnictví) a s receptem na mast s kortikoidy.

            Poté co jsem otěhotněla jsem zjišťovala jaká je šance, že syn bude trpět také atopickým akzémem. Bohužel docela vysoká a to rovných 50%. Po narození měl syn kůži v pořádku, boj s ekzémem a to doslova, začal v jeho 6 měsících. Pediatr doporučil pro tak malé miminko kortikoidní mast, což jsem odmítla a raději hledala různě po skupinkách a i právě na modrém koniku informace, jak synovi pomoci bez výše zmíněných látek. Navštívili jsme asi 3 různé kožní ambulance i dětskou kliniku v Brně, kde se na léčbu atopického ekzému specializují. Většinou mi bylo vysvětleno, že se bez kortikoidů stejně neobejdu a jinak to léčit prostě nejde. Podlehla jsem nátlaku a v období, kdy byl u syna ekzém velmi rozjetý jsem nasadila odmítané kortikoidy v domění, že mu pomůžou. Ano dostavila se úleva, ale na velmi krátkou dobu, po vysazení opět ekzém propukl a možná ještě ve větší míře. Syn to docela nesl statečně, ale ekzém ho hodně svědil, v noci se budil s pláčem a škrábal si ekzém i ve spánku. Nejvíce mi vadilo, že i v parném létu (což letošní léto bylo opravdu co se týče teplot vydařené) musí nosit triko s dlouhým rukávem a dlouhé kalhoty, jinak by si ekzém rozkrábal až do krve. Kolikrát jsem si chtěla napsat na záda ceduli, že nejsem blázen a nechci dítě uvařit, když jsem viděla pohledy některých lidí na procházce.

            Začala jsem se čím dál tím více zajímat o tuto nemoc. Až jsem našla doporučení na Věru Zikovou, která sestavuje plán stravy, kdy je cílem postupně zavést do stravy všechny možné alergeny, ale v takové míře, že si tělo postupně na ně zvyká. Nedoporučuje žádné kortikoidy, ale promazavání a zinkovou mast. Díky jejímu jídelníčku, péči o kůži a různým doporučením se syn zbavil ekzému. Po roce a půl můžu konečně říct, že je čistý. 

    pekosek
    28. pro 2017    Čtené 483x

    Má láska k šití

    Jmenuji se Petra a mým velkým koníčkem na mateřské dovolené se stala nejen péče o mého skvělého syna, ale také šití. Začalo to velice pomaličku, když jsem objevila látkové knihy (quiet book). Moc se mi líbila myšlenka, že bych ji vytvořila pro mého syna. Jenže jak na to? Do té doby jsem pomalu neuměla přišít ani knoflík, ale přesto jsem se odhodlala a šla do toho. Nastudovala si co vše potřebuji a objednala materiál. Investice byli velké a mé nadšení do šití ještě větší. Dala jsem se do toho a po 2 měsících vznikla 10 stránková kniha pro mého syna. A co mě těší nejvíce? Že si s knihou opravdu hraje, nyní v jeho 15 měsících miluje stránky s mrkvičkou a duhou.

    Když tuto knihu uviděl synovec, tak za mnou přišel s prosbou, že by chtěl mrkvičky a velrybu. Co bych pro svého synovce neudělala a tak vznikla další kniha. Nyní spíše dělaná pro větší dítě (4 roky), ale na přání samozřejmě nechyběli ani mrkvičky a velryba. Tímto ovšem moje vášeň k šití nekončí. Naopak začíná....