pestas
15. kvě 2021
138 

Čistá a spokojená pleť s Yves Rocher Pure Algue

Yves Rocher je značka, kterou mám moc ráda, a proto jsem neváhala a zkusila štěstí, když se objevila možnost testování nové řady produktů péče o pleť. Přála jsem si to o to víc, že mojí oblíbenou řadu zrušili, respektive změnili významně složení.

Jak moc jsem byla ráda, když mi přišla zpráva, že jsem byla na testování vybraná. 

Produktů k testování přišlo, pečlivě zabalených, šest - Odličovací micelární voda 2 v 1, Okysličující čistící pěna, Svěží čistící gel, Rozjasňující peeling pro svěží pleť, Okysličující hydratační maska a Odličovací želé 3 v 1.

Pro pořádek uvedu, že mám pleť spíše smíšenou a na péči o ní jsem trochu lempl. Většinou se spokojím s micelárkou, krémem, případně odličovačem a velmi sporadicky s peelingem a maskou, ale na to často zapomínám.

Hned ten den jsem nadšeně začala s testováním. Po dobu celých 14 dní jsem opravdu nepoužila jinou pečující kosmetiku, abych tuhle náležitě vyzkoušela. Celá řada nádherně jemně voní. Je to vůně, kterou nedokážu úplně popsat, ale prostě svěžest, čistota... Pro mě velké plus této řady.

Jako první jsem vyzkoušela rozjasňující peeling pro svěží pleť. Peeling je příjemně jemný, osobně nemám ráda příliš hrubé, takže tento mi velmi vyhovoval. Příjemně promasíroval a očistil pleť. Na rozdíl od jiných vyzkoušených peelingů jsem po něm nebyla červená jak rajče a na pohmat byla pleť hladká a svěží. 

Další v pořadí ve zkoušení byla Okysličující čistící pěna a Okysličující hydratační maska. Pěna má úžasnou a lehoučkou konzistenci, stačí jí opravdu jedna dávka z pumpičky a krásně se jemně rozmasíruje po celém obličeji. Po použití jsem měla opět pocit svěží pleti a ani jsem nepociťovala potřebu obličej namazat krémem, což běžně po čištění dělám, jelikož mívám pocit suchého obličeje. 

Co se týká masky, tak to bylo moje poprvé s tímto druhem masky. Ta se totiž nanese a po působení po dobu 5 minut se jen přebytek setře odličovacím tamponkem. Dosud jsem měla zkušenost jen se slupovacími nebo smývacími. Proto mě překvapilo, že maska na obličeji je vlastně téměř neviditelná, obličej vypadá spíše jen jako mokrý. V průběhu působení jsem pociťovala pak pnutí pleti (nikoli nepříjemné). Po uplynutí 5 minut byla opravdu většina masky vstřebaná a zbytek jsem opravdu pohodlně otřela a neměla jsem žádný ulepený pocit nebo potřebu si obličej umýt. Pleť se mi opět zdála svěží, jemná a lehce vypnutá.

Na fotce už mám masku na obličeji nanesenou cca 2 minuty.

Odličovací micelární voda 2 v 1 a Svěží čistící gel jsem používala denně, i když se teď na rodičáku doma nemaluji. A většinou jsem použila gel ráno a micelárku večer, ale někdy jsem to i prohodila. Micelární voda je příjemná, opravdu krásně vyčistí obličej (zaprášený například po práci na zahradě/staveništi) a už vím, že jsem našla vhodnou náhradu za mojí dosud oblíbenou, ale zrušenou, růžovou micelárku této značky.

Čistící gel je jemný, ale můj favorit to nebude. I když, třeba po večerním běhání, byl velice příjemný a na obličeji opravdu osvěžující, ale mě prostě nebaví moc pak gel smývat (pokud ho zrovna nepoužívám ve sprše). 

Jako poslední jsem testovala Odličovací želé a to opravdu důkladně - na voděodolném make-upu. Voděodolné linky a řasenku používám i na běžné nošení a odolnější make-up, včetně podkladové bázi a fixátoru, používám hlavně na plesy a akce, které zároveň chodím fotit, a tak potřebuju opravdu odolné líčení. A bohužel, tento způsob odlíčení mi nevyhovuje a hlavně, k mému velkému zklamání, si s voděodolným make-upem a fixátorem úplně dobře neporadilo. Na běžné denní lehké líčení bude asi super, ale pro mě ne. Voděodolné linky ještě odlíčit zvládlo, voděodolnou řasenku však pouze rozmazalo do stylu panda a ani po opakovaném nanešení se to nezměnilo. Stejně tak make-up s fixátorem odlíčilo tak možná z poloviny. Takže přišla řada na micelární vodu a tou se mi už povedlo doodlíčit vše. Takže na odličování se vracím ke svému oblíbenému dvoufázovému odličovači s chrpou od Yves Rocher.

Tampónky jsou po doodlíčení micelární vodou.

Celkově řadu hodnotím velice dobře. Příjemnou, svěží, ale nevtíravou vůni, jemnost produktů a to, že jsem po nich opravdu neměla pocit suché pleti, což po jiných čisticích produktech často mám, hodnotím jako klady.

Zápory v rámci celé řady nevidím, jen odličovací želé nějak nesplnilo mé očekávání, ale to neberu jako nedostatek, jelikož někomu jinému to může vyhovovat.

Mezi mé stálice se určitě zařadí micelární voda, maska a čistící pěna. Tyto tři produkty jsou pro mě opravdu TOP, i když i peeling a čistící gel jsou v těsném závěsu.

Ještě jednou moc děkuji za možnost řadu vyzkoušet a určitě ji mohu doporučit dál.

#test_yvesrocher2  #recenze #zkusenosti_purealgue9

Začni psát komentář...

Odešli