rebe
    5. lis 2020    

    Věděli jste, že pokud používáte elektrický zubní kartáček tak, jak ho drží lidé na reklamních fotografiích, používáte ho špatně?

    Já dlouho ne... A když jsem dostala k otestování sonický zubní kartáček truelife a v balení podrobný návod nenašla, googlila jsem. Takže vy už nemusíte 🙂
    Zjistila jsem, že:
    * Nepříjemné pocity z drnčícího kartáčku jsou na začátku normální, po pár dnech přejdou (potvrzuji!).
    * Zatímco obyčejný kartáček držíme pevně a používáme s mírným tlakem, ten eletrický držíme lehce jako smyčec a přikládáme bez tlaku, jen konečky štětin.
    * Nečistíme celé zuby kolmo přiloženým kartáčkem! Kartáček přikládáme pod úhlem 45 stupňů k okrajům dásní a odstraňujeme plak jemným pohybem do stran. Po skončení dvouminutového čištění pak stíravým pohybem dočistíme a očistíme kousací plochy.
    * To, že se po 2 minutách kartáček vypne, neznamená, že máte dočištěno! Zapínáme ho znovu a dočistíme plochy zubů, případně setřeme plak ze zubů.
    * Celé čistění má trvat 2 úseky, tedy 4 minuty, v případě problémů se zuby klidně i 6 minut.
    * Na kartáček nikdy netlačíme! Provádí spoustu pohybů, mohl by poškodit sklovinu či dásně.
    * Čištění sonickým zubním kartáčkem nenahradí použití dalších pomůcek pro vyčištění mezizubních prostor. Je potřeba obojí kombinovat.
    * Na rezonující pohyb kartáčku si rychle zvyknete, ale pocit perfektně vyčištěných zubů přetrvá.
    * Není potřeba mít ho po každém použití v nabíječce. Prý vydrží bez nabití až 18 dní! (to zatím potvrdit nemůžu, mám ho teprve týden 🙂)

    #test_truelife2