vaseli16
12. říj 2021
205 

Já a Superfolin 2 - testování

Ahoj,

ráda bych se vám nejdříve představila. Jmenuji se Eliška, je mi 28 let a doma máme syna Vašíka (2 roky), aktuálně jsem potřetí těhotná,  v 6. měsíci, ale na svět přivedu naše druhé miminko. První těhotenství jsem musela ukončit ve 4. měsíci z důvodu VVV miminka, proto jsem se rozhodla přihlásit do testování těhotenských vitamínů Superfolin 2. 

Co je vlastně Superfolin 2?

Doplněk stravy pro těhotné a kojící s vysokým obsahem folátů, včetně Quatrefolic - folátu čtvrté generace, ideálního pro geneticky slabší metabolizéry kyseliny listové a vysokým obsahem DHA. DHA je zkratka pro kyselinu dokosahexaenovou, která také patří mezi nenasycené mastné kyseliny a bývá nejčastěji součástí rybího oleje. 

Quatrefolic®

Je aktivní forma kyseliny listové. Přípravek je vhodný i pro ženy, které v těle kyselinu listovou přeměňují na její aktivní formu pomaleji, než je obvyklé. 

Kyselina listová 

Je důležitá pro normální vývoj plodu. Doporučená dávka pro těhotnou ženu je 600-1000 μg.

DHA

Je omega-3 mastná kyselina, která je důležitá pro správný vývoj mozku a očí plodu v těle matky a kojenců vyživovaných mateřským mlékem. Příznivého účinku se dosáhne při přísunu minimálně 200 mg DHA denně navíc k doporučené denní dávce příjmu 250 mg DHA a EPA.

Doporučené dávkování 

Užívala jsem společně 1 tabletu a 1 kapsli 1x denně.

Jaké bylo samotné testování?

Já sama mám zkušenost i s jinými vitamíny pro těhotné a ne všechny byly dobré. Po jedněch mi bylo tak šíleně zle, že letěly po pár dnech do koše. Trošku jsem se bála, aby to tak nebylo i u Superfolin, ale nemám mu co vytknout.

Samotné testování trvalo měsíc, ovšem takové malé-velké plus bylo, že přišel balíček s obsahem 60-ti kapslí a 60-ti tablet. 🙂 Jak kapsle, tak tabletka, jsou tak akorát velké na spolknutí, bez nějaké nepříjemné pachutě či vůně, jako jsem se setkala u jiného druhu vitamínů.

Po vitamínech mi nic nebylo, tím myslím nežádoucí účinky, jako nevolnost nebo dokonce snad bolest hlavy (také jsem zažila), ba dokonce jsem si po jejich braní nepřipadala už tak unavená a nemožná. 🙂

Závěrem bych řekla, že ač je cena Superfolin vyšší budu v něm pokračovat do konce těhotenství i po porodu.

#test_superfolin2 #recenze #recenze_superfolin23

12. říj 2021
12. říj 2021
12. říj 2021

Bohužel mi fotky nešly vložit do článku.

12. říj 2021

Začni psát komentář...

Odešli