Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    zana89
    20. únor 2018    Čtené 3874x

    Měkké máslo vždy při ruce s máslenkou na stůl od TESCOMY + soutěž o 3 máslenky DELLA CASA

    Máslo patří k neodmyslitelným součástem našeho jídelníčku. A ať už si jej mažeme na pečivo k snídani, nebo ho používáme jako surovinu při pečení, tak dobré čerstvé máslo nenahradí nic. Máslo by mělo obsahovat minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek je voda a mléčná sušina.

    Určitě se vám už stalo, že jste chtěli rychle posnídat, ale máslo právě vytažené z lednice bylo tuhé a neroztíratelné. Nebylo by lepší, kdyby máslo bylo stále měkké, připravené k okamžitému použití? Máslo se ale doporučuje skladovat maximálně při 8 °C, což v praxi znamená skladování v lednici.

    Tento problém řeší unikátní máslenka na stůl od TESCOMY. Máslo v ní můžete uchovávat při pokojové teplotě na kuchyňské lince, což zaručí, že máslo budete mít vždy roztíratelné a připravené k okamžitému použití. Máslenka funguje na principu vodního filtru. Máslo je uzavřeno v nádobě, kterou uzavírá druhá nádoba naplněná vodou. Voda v druhé nádobě zaručí, že se bakterie a nečistoty do másla nedostanou.

    Příprava máslenky je jednoduchá. Do spodní části máslenky nalijete 80 ml studené pitné vody a horní část máslenky naplníte změklým máslem. Máslenka pojme celé velké 250 g máslo. Máslem naplněnou část jen zarovnáte nožíkem, který je součástí balení a vložíte do druhé části s vodou. Takto připravenou máslenku necháte na stole a postupně si odebíráte másla tolik kolik potřebujete. Vodu v máslence se doporučuje měnit každé 3 dny za novou, což je jediná starost, kterou s touto máslenkou budete mít. Máslenka na stůl obsahuje i nožík, kterým snadno máslo rozetřete na pečivo. A co velice oceňuji, máslenka je vhodná i do myčky na nádobí.

    A to co vás asi zajímá nejvíce - máslo uchované v máslence DELLA CASA vydrží čerstvé minimálně 14 dní.

    V naší domácnosti je spotřeba másla velká, mimo jiné i proto, že ráda peču. Při pečení velké části moučníků je potřeba změklé máslo, což dříve býval problém, se kterým bylo spojené čekání na “povolení” másla právě vytaženého z lednice. S touto máslenkou už nemusím čekat a můžu ihned péct.

    A malý tip na závěr. Do máslenky nemusíte dávat jen kupované máslo. Máslo si můžete udělat domácí. Domácí máslo si připravíte jednoduše. Potřebujete čerstvé domácí (tedy nepasterované) mléko, které zakoupíte v mlékomatu nebo na farmě blízko vašeho bydliště. Mléko necháte stát v chladu několik hodin, nejlépe přes noc. Ráno seberete naběračkou smetanu, která se na povrchu mléka utvořila. Podle velikosti nádoby a množství mléka jde o 2-5 cm silnou vrstvu. Smetanu pasterujete a pak jen šleháte. Nejdříve ušleháte šlehačku, tu přešleháte a po chvilce dalšího šlehání se vám začne oddělovat máslo od podmáslí. Máslo dáte do mísy se studenou vodou a několikrát properete a hnětete jako těsto. Máslo se musí zbavit veškeré tekutiny, aby vám v máslence vydrželo dlouho čerstvé.

    Jestli se vám máslenka zalíbila, zúčastněte se soutěže o máslenku na stůl DELLA CASA. Do komentáře pod tento článek pošlete fotografii svého upečeného moučníku, který obsahuje máslo a napište o jaký moučník se jedná.Tři nejzajímavější moučníky budou odměněni máslenkou na stůl DELLA CASA od TESCOMY.

    Soutěž potrvá do neděle 18.2.

    Hodně štěstí všem zúčastněným.

    ----------


    Tento článek vyšel s podporou TESCOMY