zebruska
13. zář 2019
437 

Chceš-li vůni do bytu, pak sáhni po Zenitu

Když se mi objevila nabídka na testování úklidových prostředků, které by měly být šetrné k přírodě, řekla jsem si, že tohle zkusím. Pak jsem to nějak vypustila z hlavy, odvezla kluky první den školního roku do školky, svázala vlasy a pustila se za hlasitého zpěvu do velkého poprázdninového úklidu. No a v tom koukám, že mi na koňovi přišla zpráva... zase nějaká reklama, řekla jsem si... a ono ne. On psal koník, že jsem byla vybrána... no paráda. 

Fakt jsem měla radost. Pět let bydlíme v domečku, máme ČOV a pořád hledám něco, co by kombinovalo všechny moje požadavky. Většinou jsem skončila u Sanytolu, protože ocet mi nevoní, po jedlé sodě nemám pocit, že by to bylo čisté(i když to vidím). A já mám ráda, když je doma uklizeno a úplně nejradši mám ty chvíle na konci úklidu, kdy ještě usychá podlaha a voní to tu čistotou. Netrpělivě jsem tedy na balíček čekala a mezitím zlehka poklízela. 

Pán od In-time už se zdálky usmíval, protože u nás byl s balíkem od Koníka potřetí během 3 týdnů 🙈 Překvapila mě tíha balíku. Následně pak výplň, z té měli velkou radost kluci, hned začali praskat bublinkovou fólií a chtěli rozhazovat zelené polystyreny. Roznesla jsem po domě přípravky podle toho, k jakému byly účelu a těšila se na test.

Tablety do myčky Real green přišly právě včas. Zbývalo mi tu pár posledních DM nature. Myčka byla čerstvě vyčištěná, takže mohl proběhnout test za spravedlivých podmínek. Vzhledem k tomu, že hodně peču a vařím, myjeme nádobí denně, max ob den, takže úplně nevím, jak si tablety poradí se zaschlou špínou, ale misku od mugcaku, která mnohdy zůstane špatně umyta, umyly dobře. A příjemné voní. Jen mi vadí, že se každá tableta musí vyndat z pytlíku, což tvoří další odpad do koše. Krabice je zbytečně velká.

Gel na praní a aviváž jsem vyzkoušela hned po zapnutí myčky. Aviváž používám minimálně. Všichni mi tvrdili, že kvůli sušičce ji používat nemám, ale pak jsem se dočetla, že to nevadí a i mi to potvrdil pan opravář. Jen se jí má dát málo. Měla jsem připravenou hromádku ručníků, tak jsem přidala ani ne čtvrt víčka aviváže. Ta vůně se nesla celou koupelnou. S běžně špinavým oblečením si gel poradil, velké skvrny od trávy nebo jídla u nás nejsou moc časté, ale i čokoládová zmrzlina (fakt čokoládová) z trika zmizela 👍 

Prostředek na plochy jsem si nechala v kuchyni, ale použila i v koupelně. Koupelnu myjí každý týden, tentokrát jsem to vzala ještě poctivěji. Baterie, vana, sprcháč, dlaždičky... Bez větších problémů a s příjemnou vůní k tomu. Nemám žádnou výtku, skvěle posloužil v kuchyni i v koupelně. 

Přípravek na toalety bych zařadila do kategorie průměr. Super je, že s něj není cítit chemie, ale podobně jako u Frosch čističe z něj cítím ocet, který mi nevoní. Jak účinně odstraňuje vodní kámen a špínu, to moc neposoudim, jestli mi něco vadí, je to špinavý záchod. To bych musela jet testovat jinam 🙈

V kuchyni se mi zabydlely vedle sebe lahvičky s prostředkem na nádobí a na nádobí a mýdlo na ruce v jednom. U podstředku na nádobí mi vadí jen balení, využila bych pumpičku. Ale to v sobě spojuje 2v1 prostředek a ten je top. Protože v kuchyni chci těch lahviček mít co nejméně, ale nechci si mýt ruce přípravkem na nádobí a nádobí mýdlem, tak tam lahvičky straší dvě. A teď bude jen jedna. Ruce mi nevysušil a nádobí hezky umyl. 

Na závěr jsem vytřela vodičkou na podlahy a hodila nohy nahoru, než podlaha uschne. A vnímala vůní. Vůní, která je u všech přípravku jemná a stejná. Někomu by to mohlo vadit, ale pro mě to je velká výhoda. Nepřebíjí se vůně všech přípravků, naopak se krásně doplňují. 

Mýdlo na ruce v koupelně testují všichni a kluci nadšeně běhají a dávají nám ruce očuchat. Na obalech se jim líbí zvířátka, ale obaly zároveň nejsou přeplácané. Jen neposoudím, jak se líbí přípravky bakteriím v ČOV. To uvidíme časem. průměrná cena je 50 Kč za lahvičku, u gelu 100 Kč, což není žádná pálka. Myslím, že až dojdou, tak je ráda zase koupím.

Koníku, díky. 

#recenze #test_zenit

#zkusenosti_zenit

Začni psát komentář...

Odešli