Alergie na pyl v prvním trimestru. Máte zkušenost?

andyskarsgard
21. dub 2020

Ahojky holky, jsem v prvním trimestru po ivf, ale teď se mi strašně rozjela alergie že mám totálně ucpaný nos a bojím se vzít jaké koliv prášky jelikož je to moje vymodlene dítě. Máte někdo podobné zkušenosti? A co vám poradil lékař? Mám teď alergii na pyl a trávy.

marketf
21. dub 2020

@andyskarsgard určitě nebrat nic bez dohody s lékařem. Mě primarka řekla že v prvním trimestru mj nedá vůbec nic, protože to zpomaluje i vývoj dítěte. A teď jsem ve druhém a tak už mám aspoň Claritine 1x denně

jjasmina
21. dub 2020

@andyskarsgard poradit se s dr, já ovšem 1. Trimestr nic a druhej myslím Momox do nosu

veritanas
21. dub 2020

Já jsem v prvním trimestru kvůli silné alergii a atopickému ekzému brala antihistaminika, poradila jsem se s alergolozkou i genetickou lékařkou. Ale brala jsem je vážně minimálně, 1/2 tablety a jenom při potřebě, myslím, že jsem za celý první trimestr měla asi 10 léků...jsem v 21tt a vývoj se zdá být v pořádku..

hankaros
21. dub 2020

Porad se s alergologem, já brala zodac. Musíš zvážit co je menší zlo ... já se trpět nenechala, obě děti jsou v pořádku. Co třeba fenistil kapky?

andyskarsgard
autor
21. dub 2020

Ach jo..ja jsem si snad jednou stříkla nebo dvakrát do nosu když jsem ještě nevěděla že jsem těhotná ale asi jsem už musela být.. Teď mě to celkem vyděsilo.. Každopádně si raději nedám nic.. I když cítím že ta rýma se mi už dost usazuje I do uší.. Zítra jdu na ultrazvuk na car vyzkouším se pana doktora zeptat. 😳

marketf
21. dub 2020

@andyskarsgard kapky do nosu můžeš, tam jde do krve jen minimum. Ale na ty léky se určitě prvně zeptej. Samozřejmě nepohoda maminky tomu mimcu taky nesvědčí ale hold tyto léky tlumí organismus a proto je to nebezpečné. Já ikdyz mám claritine tak žádná sláva, takže větrat jen co je nutné, v ložnici mám zapnutý ionizator který pyl taky zachytí a včera jsem opět umyla okna a vyprala závěsy a záclony aby se pyl neudržel doma. A venku rouška a brýle, nesahat si na obličej. Je to blbé období pro nás alergiky tak dělám co můžu 😑😬

knoesell
21. dub 2020

Doporučuji sprej do nosu Afrin, je i na alergickou rýmu a jako jeden z mála je testovaný na těhotných.

andyskarsgard
autor
21. dub 2020

@knoesell já se kouknu děkuji

slunickovm
24. dub 2020

@andyskarsgard nosila jsem ven respirator a brýle, doma si pak umyla vlasy a pustila čističku a alergie byla velmi.mirna az skoro žádná, tak jsem nepotřebovala žádné leky. V dnešní době, kdy se nosí rousky ke to i jednodušší.

andyskarsgard
autor
24. dub 2020

@slunickovm no já jsem doma ani nikam nechodím, moc ani nevetrame ale mám rýmu už několik dnů že nemůžu vůbec dýchat nosem jen pusou.. Mívám alergii v dubnu, květnu a červnu šílenou, tohle je ještě slabé, pak přijdou do toho oči.. Měla jsem to tak že jsem je kdysy ani z hnisu nemohla otevřít ráno. Hrozne.

surikata131
24. dub 2020

@andyskarsgard lepší užívat něco lokálně (tzn. Spray do nosu), já jsem používala Tafen, je to kortikoid, ale jinak se to nedalo, v těhotenství z anithistaminik by měl být ok zodac. Poraď se kdyžtak radši s alergologem, protože gynekolog tomu nemusí rozumět a řekne ti radši (“pro jistotu”), ať neužíváš nic, ale jak to popisuješ, tak bych šla do nějaké léčby než trpět bez ničeho

marketa11112
24. dub 2020

U nas dle alergolozky pri potizich zodac, kapky jsou lokalni a mohou byt.
Ja se bala. Takze jsem zodac vzala jen ve velke nouzi, parkrat za cele tehotenstvi. Sanorin jsem naredila vincentkou. Fakt je ten, ze co tehotenstvi,to mirnejsi projevy alergie. A pretrvava to i ted. Male budou tri,jeste trosku kojim. Nevim,zda to ma souvislost.

andyskarsgard
autor
24. dub 2020

@marketa11112 me se právě zda ze se mi to letos úplně vyhrotilo, loni to tak šíleně nebylo brala jsem prášky jen výjimečně, ale letos hned prostě duben a rýma děsivá. Možná je to že jsem se přestěhovala I do jiného místa. 😳 Já se bojím. Gynekolog řekl ať si klidně dam sprej do nosu, ale po tom co jsem všude četla se dost bojím, jsem ještě pořád v rizikové části, a doktoři mi raději dali i nemocenskou. Nechtěla bych to nějak pokazit tak to asi raději pretrpim.... Snad už se to nebude víc zhoršovat. Tohle těhotenství je moje první a vymodlene po 8 letech snažení..

marketa11112
24. dub 2020

@andyskarsgard nekdy jsou projevy pylove alergie priserne. Zazila jsem pri prvnim tehotenstvi prisernou rymu,spala jsem v sede. Bez kapek bych se asi udusila. Nekdy je fakt lepsi projev alergie korigovat , nez telo nechat v tom silenem zaprahu.

slunickovm
26. dub 2020

@andyskarsgard aha no ja mam doma pokud jsou zavřené okna a puštěna čistička klid. Pokud se samozrejme nevrátím z venku nebo někdo jiný.nebo nevetram jiným oknem nez tim s protipylovou sitkou. Ja mam alergie březen az srpen, ale nejhorší březen a prelom duben,květen. Mamka rikala, ze vzdy jsem prý mela červen, ale to se mi zda mirnejsi. Držím palce at to nějak zvládnete ideálně bez problemu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru