Měly jste těhotenské nevolnosti jen krátce?

marion14
12. lis 2014

Ahoj holky,

všude čtu, jak je maminkám špatné celý první trimestr i déle, nebo mají naopak bezpříznakové těhotenství, ale zajímalo by mě, jestli jste některá z vás měla těhotenské nevolnosti pouze třeba dva týdny a přesto bylo všechno v pořádku? Mně začaly v 6.tt, pokračovaly do 7.tt, byly celodenní, párkrát jsem i zvracela. Pak se ale začaly postupně zmírňovat a teď (jsem v 8.tt) už mi bývá jen k večeru tak nějak divně, ale ty klasické nevolnosti, kdy by se mi zvedal žaludek, už to nejsou. Měla jste to některá taky tak? Tohle je naše vytoužené těhotenství, tak mám strach. Moc děkuju za všechny vaše povzbudivé odpovědi. 🙂

katerina92
12. lis 2014

ahoj...myslím, že můžeš být uplně v klidu. Mě taky skoro vůbec nebylo špatně, ještě jsem dělávala na začátku těhotenství noční. Udělalo se mi pořádně špatně jen jednou, to jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. A pak jsem tak týden zvracela po ránu a tím to skončilo.

dezyre
12. lis 2014

Neboj, ono se ti můžou na krásně ty nevolnosti opět vrátit ;).. Nedělej si z toho žádné závěry. Věř, že miminko hezky prospívá ;) Já teda mám zkušenosti takové, že v prvním těhotenství přišly nevolnosti kolem 8-9tt a přetrvávaly do 13tt, ve druhém těhotenství přišly kolem 7tt a přetrvávaly do 13tt a v tomto posledním těhotenství přišly v 7tt a trvaly do nějakého 18tt.

mysonek
12. lis 2014

Myslím, že je to dost individuální. V prvním těhotenství mi bylo občas trochu těžko, jen k večeru, jinak vůbec. Teď jsem v 9 týdnu a je to o dost horší. Celý den si připadám jako po flámu. Hlavně se zbytečně nestresuj. A ono co jsou klasické nevolnosti? Každý to má fakt jinak, třeba to tvé "trochu divně" by jiný považoval za nevolnost. Držím palce ať je vše OK.

princina
12. lis 2014

Já za cele dosavadní těhotenství (23tt), z vracela jen 3x, víc než cela nevolnost mi vadila brutální únava🙂 a ted (musím zatukat) je to úplné v pohode, tak bud rada...a uzivej si🙂

ange_de_la_morte
12. lis 2014

Mi nebylo nevolno vůbec, respektive za celé těhotenství byly asi 4 situace kdy mi bylo blbě, vypozorovala jsem že mi nedělaly dobře grilované rajčata i když je jinak miluju. Každé těhotentsví je jiné, někdo blije celých 9 měsíců, někdo vůbec, jediný ,,nevýhoda,, toho že mi bylo dobře je že jsme začla statečně žrát a přibírat hned od začátku těhotenství, takže jsme se propracovala k 29kg navíc před porodem

happylenulka
12. lis 2014

ahoj já už mám 5 týdnů celodenní nevolnosti a zatím se to stupňuje, nejhorší je to od začátku 11. týdne. tak buď ráda, že ti nic není a užívej si to 🙂

telle
12. lis 2014

Ahoj holky prosim jen chci poraditasi jsem tehotna je mi 16 a vi to jen pritel

misar91
12. lis 2014

je to možný,mě bylo blbě všehovšudy asi jen třikrát a jen tak jako půlminutová záležitost a zase dobrý 🙂nezvracela jsem,jen se mi zvedl žaludek...vše bylo v pořádku celé těhu....

lv
12. lis 2014

@telle zaloz si diskuzi, kde se zeptas, s čím chceš poradit...

Nevolnosti - ze 2 tehotenstvi jsem zvracela 1x z prejedeni..jen jsem byla sláva 1.trimestr

zvalentova
12. lis 2014

Za celé těhotenství jsem neměla jediný těhotenský příznak - žádná nevolnost, žádné zvracení, žádné chutě 😎

lrg
13. lis 2014

To vůbec neřeš, v prvním těhotenství mi nebylo špatně ani jeden den a teď podruhé je mi stále špatně i ve 20tt 🙂 Nic to neznamená.

lujdicka
13. lis 2014

Ahojky, u me trvaly nevolnosti do 4. mesice zhruba a spis se stupnovaly. Když jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak mi nebylo nic, jen zelezita pachut v puse a asi dva tydny na to uz jsem nebyla schopna dojit do práce. Lidove receno, objímala jsem misu téměř cely den a postupem casu mi yacaly vadit i ruzne vune a hlavne vune kavy, to me zabíjelo. Obdobi nic moc no, ale jak jsem se dostala do 4. mesice, tak nevolnosti zacly polevovat a nastoupily chute na sladke, atd 🙂)))

jaenik
13. lis 2014

Ahoj, já měla od 6tt celodenní nevolnosti celých 14 dní, ale nezvracela jsem. Pak jsem měla období, kdy mi bylo šoufl chvíli ráno a pak spíše, když jsem každé 2 hodiny něco nezobla. Od 11tt mi bylo šoufl obden, v následujících 2 týdnech jsem zvracela 4x, takže se mi to vystupňovalo. Teď mi bylo šoufl před dvěma dny, jinak relativně ok, jen musím opravdu pravidelně jíst. Takže bych se vůbec nestresovala a užívala si 😉

sona1011
13. lis 2014

To je opravdu individuální a každá žena to prožívá jinak. U mě nevolnosti začaly jako u skoro každé v 6 tt a byly opravdu celodenní až vlastně do těď (11 tt) přitom od 10 tt se dokonce zhoršily. Zvracela jsem a bylo mi opravdu dost "na nic". Nyní už můžu říct, že se to lepší a jsou i fajn dny kdy můžu jíst jako před těhotenstvím a je to až na večerní těžkost relativně v pohodě. Zvláštní je, že mě bývalo špatně vždy večer a ráno jen občas a to spíše do toho 10 tt. Takže hlavu vzhůru! Znamená to, že miminku se daří moc dobře a my to zvládneme jako všechny ostatní neduhy ;).

zuzazuzanta
13. lis 2014

Já se prozvrácela do 13 tt ☹ Kamarádka zvracela až do 7 měsíce...Každé těhu je opravdu jiné 🙂

evelle
13. lis 2014

V mém případě trvaly od 8. týdne do konce 8. měsíce. Někdy i 6x denně. Poslední měsíc byl pro mě havaj, přibrala jsem jen 7,5 kg takže až v tu dobu mi bylo nejlíp. Hodně štěstí a zdravíčka oběma.

makyna1988
15. lis 2014

Ahoj.. já nevolnosti vůbec neměla. Za celé těhotenství mi nic nebylo 🙂

prinzesz
15. lis 2014

ja som mala od 8tt do cca 14tt mala som to vzdy poobede okolo 16tej a zistila som ze musim jest pravidelne.. akonahle som mala dlhsie pauzu zacalo mi byt zle.. ale nezvracala som ani raz len som mala taky ten zaludok na vode..

pulpk
19. lis 2014

Teď jsem 6+5tt a je mi zle jak po flamu, snad to brzo přejde, protože v tomhle se neda nic dělat. Ležím doma, čumim na telku a přemýšlím, jak je mi děsně zle, jestli jit zvracet nebo ne, mám celodenní nevolnosti i v noci se tím budím, že je mi blbě. Závidím té druhé polovině těhulí, kterým není blbě a mají hladký průběh těhotenství 🙂

ajina17
19. lis 2014

mě bylo zle od 4+0-4+4tt,ale nezvracela jsem vždy jsem to vydýchala 😉

jitavrtule
19. lis 2014

Za 15 týdnů co jsem těhotný jsem zvracela ráno 3x, zhruba do 12 týdne mi bylo ale dost často odpoledne šoufl, I když bez zvracení.
Teď je mi parádně - únava pryč, blbě mi není - nevidět špunta na utz, tak ani nevím, že jsem v tom 🙂
Nestrachuj se, nestresuj se - to je to nejlepší co můžeš udělat. Ono to nejde plošně srovnávat, přesně jak píšou holky nade mnou - každá to má zjevně jinak. Přeju ať je všechno v pořádku a pohodové těhotenství!

pajina92
7. pro 2014

Zdravím! Mě není od začátku špatně, takže se nestresuj 🙂

elib
7. pro 2014

Zvracela jsem jen jednou nekdy v 5 tt. Sem tam jsem mela podrazdeny zaludek nebo nizsi tlak,ale jinak zadne extra tehotenske nevolnosti.Jsem moc rada ze se nenaplnily me obavy a ja si mohla prvni trimestr uzit bez tehotenskych obtizi a neprozvracela ho.
Kazdy to ma ale jinak,nektera tehotna zvraci skoro do porodu,jina si uz od pocatku uziva naprosto bezproblemove tehotenstvi.

seihr
11. pro 2014

Mě je špatně skoro celou dobu a modlím se, aby to už přešlo. Netrápí mě ani tak zvracení, jako spíš nechut k jídlu, ale snad se to za ty tři týdny (konec 1. trimestru) srovná. Myslím, že kdyby mi potíže najednou vymizely, šla bych spíš slavit někam do restaurace s velkým výběrem jídel, než v tom viděla háček. 😉 Přeji hodně štěstí.

kacaba85
11. pro 2014

Já nevolnosti neměla téměř vůbec abylo vše v pořádku. Přišla jsem na to, že se stačí najíst a nevolnost je pryč.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru