Nevolnosti v těhotenství. Jak zvládáte?

lentilka246
15. říj 2023

Ahoj,

jak prosím zvládáte těhotenské nevolnosti? Jsem podle PM v 9. týdnu a poslední týden se to zhoršuje, v posledním týdnu jsem ráno několikrát zvracela, během dne žaludek na vodě, malátnost, únava, pocit na zvracení, když se třeba dvě hodiny nenajím, tak je mi zle. Zabírá vám na to něco? Nějak si neumím představit, jak budu fungovat v práci, když se to nezlepší, jsem učitelka a nemůžu během hodiny odbíhat na WC nebo si lehnout protože na mě jde malátnost.

Předem děkuji!

leslieth
15. říj 2023

@lentilka246 ahoj, mně napsal doktor Torecan tabletky na zvracení. Na tu malátnost mi řekl, že mám hodně nízký tlak a mám pít kávu.

nazka
15. říj 2023

@lentilka246 mně nepomohlo nic, až druhý trimestr 🙈

lenulen
15. říj 2023

@lentilka246 tak ja se snazila pit, pravidelne jist, koupila jsem si tehotenska lizatka, prasky jsem zadne nechtela, 2. a 3. mesic jsem prolezela, pak uz to bylo trochumlepsi.

nikyliz
18. říj 2023

@lentilka246 cola, cola, fanta, cola😂

crejzy
18. říj 2023

Časem se to bude zlepšovat. Na “normální” fungování jsem neměla dlouho. Psala jsem o tom u sebe článek. Držte se 🍀

amanda2024
29. říj 2023

@lentilka246
Ahoj, já teda jím skoro každou půlhodinu, protože jinak je mi špatně. Bylo mi špatně bez zvracení, to bylo ještě snesitelné, ale pak jsem jednou ráno zvracela a od té doby nepoznám, jestli se mi chce zvracet, nebo mám hlad. Každopádně i když už se mi navaluje, rychle něco hodím do žaludku a zatím mi to prochází :D je to docela alchymie. Na maso si nemůžu ani vzpomenout jak je mi z toho hned zle, natož uvařit. Mám pořád chuť na saláty. A hodně ujíždím na nanuků Calipo, taková ta vodová zmrzka. Což je v tomhle období naprd, ale je mi po tom vždycky líp. Snědla bych klidně každou hodinu jedno. To ale nejde žejo protože je to jen voda a cukr takže za chvíli to nepomáhá protože hlad :D ten pocit hladu mám fakt nejvíc, pořád musím něco jíst. Jakmile nejím, žaludek jako při kocovině. A taky nos mám citlivější, když něco smrdí, taky se mi chce zvracet. Doufám, že ti, co říkají, že to v druhém trimestru přejde, mají pravdu. :D držte se!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru