Po potratu opět pozitivní. Je na tom někdo stejně?

7. črc 2021

Jsem cca 4 měsíce od potratu v 11. Týdnu. Před dovolenou jsem si dělala test a ještě nic moc a dnes jsem si dělala test a vypadá takto. Mělo by to být 5tt. Jen mám trochu smíšené pocity. Vůbec tomu neříkám těhotenství a budu to totálně ignorovat ani nevím jestli chci chodit na nějaké kontroly. Doktor na vše dlabe a minule těhotenství mě koneckonců zanedbal taky on. Nepoznal ani že tam nebije srdíčko. Je na tom někdo podobně? S kým by jsem to mohla probrat?

klokanka31
7. črc 2021

Myslím že můžu gratulovat 🍀 jestli chceš, napiš soukromou zprávu. Nechci sem všechno psát...

izzylka
7. črc 2021

Pokud máš nedůvěru ke gyndařovi, tak ho změň...já měnila gyndaře na začátku těhu, protože se mi taky nelíbil přístup toho starého🤷🏻‍♀️
Že je a bude těžké to přijmout jako fakt, to chápu...měla jsem během roku a půl několikrát biochemko a teď když to fakt vyšlo, taky jsem si to dlouho nechtěla připustit. Vlastně ještě teď ve 13tt čekám na screening, a když bude vše ok, tak si to teprve začnu asi užívat. Je to takový obraný mechanismus mozku, kdyby náhodou přišlo další zklamání 🤷🏻‍♀️ každopádně na kontrolu jdi, ale až třeba za 2-3 týdny, kdy už by měla být vidět srdeční akce ..... a jak řikám, zkus najít jiného gyndaře...já jich obvolala asi 10 než mě nějaký přijal a teď jsem fakt spokojená 😊 držím palce a potichu gratuluju, protože test pozitivní je, takže těhotná jsi 😊

michaelarousova
7. črc 2021

Mela jsem to podobne..tehfy kdyz jsem potratila tak doktorka ani nepoznala ze nema ultrazvuk v elektrice 🤷‍♀️Kdyz uz ho zprovoznila tak byla zmatena jak lesni vcela…takze urcite zkusit najit jinou doktorku..zrovna v tehu je dobra domtorka dulezita…uplnechapu ,ze se clovek neraduje ja zacla az kdyz jsem byla ve 13tt ve deuhem twhotenstvi☺️Tak drzim pakce at to vyjde 🌸

mamikry
7. črc 2021

Ja jsem o male prisla o neco pozdeji, tehotenstvi po nem jsem si zacala poradne pripoustet az s prvnimi pohyby. Uzivat jsem si ho opatrne zacala az kolem 25tt, vybavicku jsem poridila tesne pred porodem. Strach jsem mela jeste na porodnim sale. Ale celou dobu jsem se snazila nepoustet si do hlavy spatne myslenky, jinak bych se musela zblaznit.

autor
7. črc 2021

@izzylka Děkuji za rady, nového jsem sháněla bezúspěšně zatím. Nejbližší by mě vzal asi hodinku a půl odtud a to nejsem schopná zvládnout časově. Ale asi opravdu počkám třeba na 7. týden až by bylo srdíčko vidět. Bohužel to nic neznamená, to už znám.
@michaelarousova je hrozné jak jsou někteří doktoři fakt pitomý.
@mamikry asi to také tak vidím. Nic jsem nekupovala ani v tom prvním těhotenství a teď v tom druhém jsem si stoprocentně jistá, že kupovat rozhodně nic nebudu. Pokud by těhotenství vyšlo tak až z porodnice vše objednám a autosedačku si třeba půjčíme na cestu domů. Nebudu chtít pravděpodobně vědět ani pohlaví. Nechci se upnout na tu myšlenku, že bude vše dobré protože jsem strašně realista. Dost zvažuji i ty kontroly. Nejsem si jistá že to, že by něco nebylo v pořádku by ovlivnilo můj názor na to si miminko nechat.

mamikry
7. črc 2021

Mela jsem na to podobny nazor. Na kontroly jsem tedy chodila pravidelne, ale pokazde se zatajenym dechem, jestli malemu tluce srdicko. Na prvni jsem chtela jit az po 10tt, ale spinila jsem, takze jsem musela uz v 6tt, kdy jeste nebylo nic videt, a ja do dalsi kontroly trnula. Jedine, co jsem odmitla, byl integrovany screening, protoze minule vysel podivne a mozna i ten stres prispel k tomu, ze nase malicke umrelo. Dal jsem vedela, ze se nebudu nikomu chlubit, v tom mi tedy pomohl paradoxne covid, kdy jsem skoro nikoho nevidala. Nebyt toho, ze mi bylo zle, nerekla bych to ani rodine ze zacatku. Hodne lidi se o miminku dozvedelo az po porodu. Pohlavi jsem taky vedet nechtela, ale nakonec jsem to nevydrzela. Ale my umime stejne jen jedno, tak to nebylo tak tezke uhodnout. 🙂 Jmeno jsme meli jeste, nez jsem byla tehotna, nejak k nam prislo samo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru