Utrogestan - přibírání na váze

calvac
21. črc 2017

Ahoj, holky, jsem v 9. tt a beru skoro týden lék Utrogestan (vaginálně). Od začátku těhu jsem špinila, takže tento lék beru na udržení. Kromě špatných nálad (fakt děs!!!) strašně nabírám. Nezačala jsem určitě jíst více, naopak není mi dobře, tudíž jím méně. A nabírám jak blázen. Za ten týden 4 kg. A to jsem se tak hezky držela. Mám doporučeno brát Utrogestan do konce 12. tt. Myslíte, že pak váha půjde dolů, nebo až potom po porodu? Nevím, jak vysvětlím doktorovi, že mám na konci těhu např. 30 kg navíc. Děkuji.

marryline
21. črc 2017

@calvac Ahoj, tehu jeste nejsem, chodim na IUI a vzdy po IUI beru tri tydne Utros a prave nepribiram. Po nem se ani nepribira jen se zvysuje chut na jidlo.

kubuska
21. črc 2017

Doktorovi to nijak vysvětlovat nemusíš, on tě bude hlídat aby to nebylo moc. Já jsem s obouma dětma přibrala přes 20kg a pak to šlo samo dolů. Nejsem si ani úplně jistá že to souvisí s utrogestanem, každá žena přibírá v těhotenství jinak , někdy skokově, někdy hubne, někdy přibírá krásnou křivnkou. Ale holt tohle se v těhotenství děje, důležitější než váha je, že budeš mít miminko a to musí být zdravé.

mari90
21. črc 2017

Ja sice neberu Utrogestan, ale Gynprodyl, coz by melo byt totez, ale take nejak nepribiram. Nemyslim si, ze je na vine Utrogestan

calvac
autor
21. črc 2017

@marryline Aha, tak děkuji za info. Asi každá přibíráme v těhu prostě jinak. 🙂

calvac
autor
21. črc 2017

@kubuska Já taky v prvním těhu nabrala 20 kg, tentokrát to bude asi ještě více. Jinak také děkuji za info.

calvac
autor
21. črc 2017

@mari90 Ok, díky. 😉

kubuska
24. črc 2017

@calvac Tak se toho neboj, pokaždé to je prostě jinak a když přibereš víc, tak přibereš, ten tuk je potřeba i kvůli kojení a většinou to je stejně voda. Já sjem zatím -0,5 kg. v prvním trimestru jsem 3 kila zhubla a teď nabírám necelé kilo za měsíc. A upřímně doufám že s ena těch 20 nedostanu, ale i kdyby jo, tak holt jo 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru