Zamlklé těhotenství, nebo jen pomaleji se vyvíjející plod?

robin11
11. únor 2021

Ahoj, jdu si k Vám pro radu a Vaše zkušenosti. Podle PM jsem v 10+1 tt. Minulý týden jsem byla na pravidelné kontrole (v 9+0tt) a lékař nenašel srdeční akci. Já se již týden uklidňuji, že se ještě srdíčko může objevit. Včera jsem byla opět na kontrole, plod je téměř stejně velký, odpovídá spíše 7+4 tt a srdeční akce stále není. Já sama nemám žádné příznaky. Jen mi lehce ustoupili žaludeční nevolnosti, ale to snad taky nemusí nic znamenat. Za týden jdu znova, řekla jsem si, že ještě počkám! Podle ovulace si navíc myslím, že by mimi opravdu mohlo být mladší. A můj dotaz. Máte zkušenost, že jste srdeční akci viděli až později? Že se plod může vyvíjet takhle pomaleji a pak to třeba dožene? A pokud se jedná o zamlklé těhotenství, kdy mohu očekávat, že plod tedy odejde. Je to víc než týden a nemám žádné problémy ani bolesti. Šílený čekání!! Děkuji předem za odpovědi. 🙂

kkacca
11. únor 2021

Ahoj, po je plod po tydnu stejne velky a porad bezsrdecni akce nevypadá to na prosperující tehotenstvi. Ja pri ZT byla poslána na revizi, samo nic neodeslo..

jade85
11. únor 2021

@robin11 ahoj, že plod v 10+0 odpovídá 7+4 může být naprosto v pořádku, co si myslím, že úplně v pořádku není je to, že od předchozí kontroly nevyrostl. Ale může to být i nepřesným měřením na ultrazvuku, stejně jako to, že lékař nenašel srdeční akci.
Každopádně si myslím, že je skvělé, že lékař stále vyčkává a nežene tě hned na revizi.
Upřímně, nevidím to úplně nadějně, ale zázraky se dějí, na příští kontrole může být vše v pořádku.
V případě zamlklého těhotenství to může trvat i několik týdnů, než plod odejde, lékaři to úplně rádi nevidí - v tomhle týdnu už to může být spojeno s velkými bolestmi a krvácením, takže spíš doporučují vyčištění dělohy v celkové narkóze (revizi).
Moc držím palce.

mamikry
11. únor 2021

@robin11 11tt uz mi prijde docela dost, ja mela srdicko pokazde videt nejpozdeji do 10tt a miminko rostlo. Jestli ani neroste, tak to bohuzel moc nadejne nevypada, ale nechci vam brat nadeji.

miskamed
11. únor 2021

Měla jsem to podobně. V 11tt nález odpovídal zhruba 7tt bez srdíčka a musela jsem na revizi. Ovulace u mě určitě o tolik později nebyla, pozitivní test jsem měla 29DC (13DPO). Držím ti palce, ať máš šťastnější konec.

barmo
11. únor 2021

Bohužel jsem to měla stejně.. do 7týdnu bylo vše ok a když jsem šla na montrolu po 3 tydnech tak byl plod stejně velký a srdíčko nebušilo. Ihned revize bohužel😔 držte se..

chicky1j2
11. únor 2021

Také si myslím že se jedna ZT :( je mi to líto. A pokud by ses rozhodla pro samovolný potrat může to trvat ještě i několik týdnů. Doporučuji skupinku na fb zamlke těhotenství, přirozený potrat. Je tam spousta typu a rad (jakými bylinkami podpořit a podobně). I příběhu a podpory. Držím palce 🙏

katerka
11. únor 2021

Ahoj. Já za sebe musím říct, že při ZT jsem se přestala cítit těhotně. Všechno ustoupilo, tlak v prsou a jiné věci... Na revizi jsem šla rychle a nic jsem neodkládala. Tělo se pak lépe zregeneruje. Teď už máme o dva členy v rodině víc. Moc držím palce.

lachtanice86
11. únor 2021

Bude to zt. Čekat až to odejde samo může trvat týdny, já šla při zt na revizi. A ještě chvíli před revizi jsem zvracela. Mela jsem stále všechny priznaky těhotenství

robin11
autor
25. únor 2021

Ahojte, děkuji všem. Bohužel to dopadlo špatně. ZT a plod sám neodešel, takže jsem byla na revizi, ale jsem ráda, že to mám za sebou a bude snad brzy lépe!

mamikry
25. únor 2021

@robin11 To je mi lito. Preji hodne sil, abyste se s tim brzy vyrovnala a hodne stesti do dalsiho snazeni.

robin11
autor
25. únor 2021

@mamikry Děkuji moc!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru