2. screening. Může vyjít nějaká vada, když první byl negativní?

sanyy22
23. únor 2021

Ahoj, holky může se stát že když mi vyšel negativní první screening, že u druhého může být nějaká vada prcka ? Na druhý screening jdu příští čtvrtek do FetMedu v Olomouci.

bbarshaa
23. únor 2021

Ahoj, taky jdu příští týden na 2screening a řekla bych, že se to stát určitě může, jinak by ho nedělali a jistě jsou i případy kdy k tomu bohužel došlo. Kazdoapdne bych se být tebou snažila stejně jako já na to moc nemyslet (taky mám strach) a to, že ti tu někdo napíše, že se mu to stalo ti k tomu určitě vůbec nepomůže, akorát se budes strachoval víc 🙂.

leniczka23
23. únor 2021

Ano může se to stát samozřejmě, ale je to malá pravděpodobnost, nestresuj se vecma, které stejně nemůžeš ovlivnit a hlavně, které se ještě ani nestaly.😉 Pohodový zbytek těhotenství přeji.

tynka9
23. únor 2021

Může se to stát - první je tzv. genetický a zkoumá hlavně nějaké znaky, které by vedly k nejčastějším genetickým vadám (down a další syndromy). Druhý je morfologický a zkoumá orgány miminka, jestli je v pořádku srdce, velké cévy, ledviny.... zbytečně se nestresuj, to miminku dobře nedělá. Držím palce, ať je vše v pořádku

pepickovapavlinka
23. únor 2021

Nestresujte se já jdu na 2 screening do FetMedu do Ostravy 9.3. a i když nemůžu dopředu nic vědět věřím že miminko bude v pořádku proč by to taky mělo být jinak 😉🍀

lachtanice86
23. únor 2021

Muze, každý screening je zaměřen na něco jiného

emamaira
23. únor 2021

Ano, může měla jsem to tak. Ale buď v klidu, není potřeba se zbytečně stresovat🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru