Aloprotilátky Anti-M, nízká Trizomie 21. Někdo podobně a dopadlo to dobře?

maichi
24. led 2022

Ahoj, jsem nyní těhotná 17týdnů. Ve 12 tt jsme byli v Gennetu na prvotrimestriální screening, výsledk Trizomie 21 (Downův syndrom) 1:610 (věk matky 31). Byli jsme hned gyndařem hnáni na triple test, nyní stále čekáme na výsledky ale jsem nervozní, zda nebudeme muset podstoupit dalším vyšetření. Neměli jste někdo podobný index a vše dopadlo dobře?

Dále z odběru krve u gyndaře byly nalezeny aloprotilátky anti-M, (krevní skupina 0, Rh faktor pozitivní) nevím co to znamená, ale při další kontrole má přijít i manžel na odběr krve. Vysvětlíte mi někdo, proč musí i manžel na odběr? Moc toho jsem na netu nenašla, spíše se zkoumají případy kdy je matka Rh- a otec Rh+, ale v mém případě jsem měla v průkazu napsáno Rh pozitivní. Jsem trochu vystrašená. První dítě jsme měli v roce 2017, a nebyly vůbec takové problémy.

Děkuji a přeji hezký den!

lentilkah
26. led 2022

@maichi Ten vysledek screeningu neni uplne spatny, je to spis tzv.seda zona, kdy je lepsi to vice ohlidat.
Tripple test ti pravdepodobne budou integrovat s vysledky screeningu, to by melo situaci upresnit a podle toho se uvidi co dal.
Jinak pozitivni protilatky jsem mela jako 0+ take a bylo to v poradku, neni to tak neobvykle. Oni si to dovysetri a pripadne pohlidaji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru