Časté pohyby miminka ve 22. tt. Jen aktivní miminko?

kattynka14
7. led 2024

Ahoj, chtěla bych Vás poprosit o radu/Vaše zkušenosti. Jsem ve 22tt (22+4) a pohyby miminka cítím už od 19tt, pravidelně večer a ráno. Dneska mám ale pocit, že se miminko vrtí nějak moc často. Začalo to náhlým rychlým jemným kopáním (asi bych to přirovnala k ťukání, trvalo to pár sekund), pak sem tam co pár sekund/minut silnější viditelné kopnutí. Takto to trvalo asi 3/4 hodiny. Od té doby je to co chviličku nějaký pohyb, někdy jemný, někdy silnější. Tak často se miminko dříve nehýbalo. Vím, že většinou přichází strach s tím, když pohyby nejdou cítit, ale četla jsem, že pokud jsou pohyby hodně časté, i to může být špatné a miminko se může dusit. Říkám si, že kdyby se dusilo, byly by pohyby hodně prudké a prakticky stálé, přesto nechci nic podcenit. Co myslíte, měla bych jet na pohotovost, nebo plaším zbytečně a mám prostě jen aktivní miminko? 🙂 Děkuji moc!!

lentilkah
7. led 2024

Pokud se ti neco nezda, tak radeji jed.

gruyerre
7. led 2024

@kattynka14 nejedla jsi něco, co obvykle nejídáš? Můj syn si v břiše udělal šílený mejdan po chuťovkách s česnekovou pomazánkou, celý večer a celou noc jsem nemohla spát, kvůli tomu, jak tancoval, byla jsem kvůli tomu pak ráno u doktorky 😀
Taky jestli třeba celý den ležíš a soustředíš se na to, bude se ti zdát, že se hýbe mnohem víc, než když se soustředíš na něco jiného. Když jsem chodila do práce, nevěděla jsem o mimču třeba celý den, až večer, jakmile jsem se natáhla na gauč.
Ale jestli máš strach, klidně jeď, určitě lepší než se tím stresovat 🙂

veroniquecz
7. led 2024

Raději jet 100x zbytečně než jedou pozdě.

kattynka14
autor
7. led 2024

@gruyerre nejsem si vědoma, že bych jedla něco jiného... Vypila jsem akorát sladké kakao a pak džus, možná ty cukry? 🤔 Ale je pravda, že dneska se na pohyby zaměřuju dost, potom, co jsem se vylekala, počítám každé hnutí. Teď už je to lepší, za půl hodinky jsem ucítila asi dva pohyby, rozhodně už to není tak, jak ta první 3/4 hodinka, o které jsem psala. Jak píšeš, taky jsem většinu dne v pohybu a cítím pohyby jen když si sednu. Dneska mám takovou lenivější neděli a už jsem v nervech, že se miminko hýbe nějak často. 😁

gruyerre
7. led 2024

@kattynka14 jo, po sladkym se miminka hodně hýbou. Dokonce, pokud se třeba na monitoru na konci těhotenství miminko nehýbe a nechce se probudit, dávají kapačku s cukrem, aby se probralo 😀 to se mi taky stalo.
Hele úplně tě chápu. Můžeš si zavolat na pohotovost, pokud tě to znepokojuje, oni ti nejspíš řeknou, abys radši přijela.

martulka88
8. led 2024

@kattynka14 Pokud se mrně vrtí jinak, než obvykle - ať už málo nebo naopak hodně, chce to řešit. A pokud je ti blbý jet na pohotovost (já bych jela), tak si tam zavolej a uvidíš, co ti řeknou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru