Dobrý den, neměla některá z vás u miminka? Nám na screeningu i pak u ginekologa ze malá má opravdu dlouhou pupeční šňůru, tak snad to nebude problém.
Měl někdo byl problém? Trošku mě to vyděsilo, už v duchu vidím jak se u porodu motá kolem krku, budu na to pořád upozorňovat 🙈 ...... Jak jste to měli?
Okolo krku může mít pupeční šňůru omotanou i dítě, co ji má krátkou - a pak se právě na ní může škrtit (nebo císař).
Naše malá měla dlouho, dvakrát omotanou, doktor říkala, že takhle dlouhou šňůru už dlouho neviděl. Na ultrazvuku nikdo nic neříkal. Byl to problém v tom, že jak jí měla dvakrát hozenou, tak jí pak nechtěla pustit ven, vždycky vyjela a zase zajela, zahrála ji zpátky. Nakonec mi musely sestřičky pomoct tlačením na břicho. Ale jinak byla malá úplně v pohodě, jen byla chvíli trochu modrá.
@helena1033 Nevim, jak byla ta nase dlouha, ale mala ji mela omotanou snad natrikrat 😀 Pak jsem si to googlila a pry se hodne deti rodi s pupecni snurou kolem krku, opravdu malokdy se ale stava, ze se na ni uskrti. Spi zemre z nejakeho jineho duvodu a ta snura kolem krku je jen nahoda.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@helena1033 nevím jak s tou délkou, ale mám zkušenost se šňůrou kolem krku při porodu - porodní asistentka řekla ať přestanu tlačit, za chvilku řekla můžem a pak byla malá hned venku. až po porodu mi přítel řekl, že malá měla kolem krku šňůru a že ta paní co mě rodila jen rychle udělala nějaký přehmat, šňůru odmotala a vše bylo ok, byla fakt skvělá. Pídě má dnes šest let a je zdravá jako řípa 👍😊 Zbytečně se nestresuj 😉 určitě na to můžeš v porodnici pro jistotu upozornit, tím nic nezkazíš, ale jak říkám, nestresovala bych. Přeji hodně zdaru a hlavně krásné a zdravé miminko 😊