Odběr plodové vody. Byla jste některá?

sanyy22
29. led 2021

Ahoj těhulky, jsem dnes v 17tt a na kontrolu ke svému gynekologovi jdu až za 3 týdny. Na druhý screening 4.3.
Chtěla jsem se zeptat šla jste některá na odběr plodové vody ? Známá na mě vyhrkla že bych správně měla jít do konce 20tt na odběr plodové vody. 1 screening mi vyšel negativní akorát pozitivní na preklamsii a na to mi dali léky. Jinak můj gynekolog neříkal nic že bych na to měla teď někdy jít. A nechci něco zanedbat

alice180
29. led 2021

Odběr plodové vody se dělá pokud výsledky prvního screeningu nejsou v pořádku. Lékař by vás na ni poslal kdyby bylo třeba. Nechodí na něj každá žena v rámci screeningu. Takze podle toho co píšete je všechno jak má být. Známá zbytečně děsí.

domza
29. led 2021

Pokud screening vyšel negativní a doktor odber plodové vody nedoporucil vůbec bych to neřešila. Odber plodové vody je invazivní vyšetření a je vhodne pokud je podezření na genetickou vadu.

jjasmina
29. led 2021

Ségra byla na odběru plodove vidy i kdyz měla první screen negat, ale měla hraniční hodnoty, tak jí to bylo doporučeno.Ja jsem třeba nebyla, screen byl v pořádku

sanyy22
autor
29. led 2021

holky děkuji . Mě na screeningu paní řekla že vypadá vše jak má být. A můj doktor mi řekl podle že lékařské zprávy že mám hodnoty normální jen pozitivní ta preklamsii a napsal mi anopyrin 150mg nic víc.

bezinka22
29. led 2021

@sanyy22 ach jo, znama o tom evidentne nic nevi :(. Pokud 1. screening vysel dobre, v rodine nemate chromozomalni poruchy, neni absolutne zadny duvod pro plodovku. Plodovka je invazivni a je tam urcite riziko potratu. Ted uz nikdo preventivne na plodovku neposila treba jen z duvodu veku. Prvni dite jsem rodila v 41, screening vysel skvele, geneticka me nikam neposilala ani nestrasila. Ted cekam druhe a screening sice vysel pozitivni, ale i tak plodovka nebyla prvni, co doporucovali. Vetsi riziko bylo potratu pri plodovce nez downa. Sli jsme radeji do krevnich testu a cekame zdraveho chlapecka. Takze asi tak. Doporucovat tobe je fakt ulet. Takovy rady fakt miluju. Hlavne se nestresuj.

sanyy22
autor
29. led 2021

@bezinka22 děkuji moc.

martiniquest
29. led 2021

@sanyy22 Na znamou se vykasli. Souhlasim s tim, co bylo psano vyse

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru