Placenta nízko, tvrdnutí břicha a občasné špinění

stefanovamarket
14. bře 2018

Hezké dopoledne maminky,jdu se poradit. Jsem v 21+5,mam placentu zatim polozenou dole,coz mi obcas zpusobovalo spineni,většinou jen na "utreni",nic velkeho. Od začátku mě casto boli břicho,hlidana jsem,k dr chodim při každé starosti. Jen mi od neděle začalo vecer dost tvrdnout bricho,je to pry normální,mám doma magB6,říkala jsem si,že ho začnu brát,podle info berou maminy 3x2 tablety denně,přijde mi to dost,berete to některá taky tak? V příštím týdnu to samozřejmě poresim s dr.,ale ráda bych už na to najela. Popravdě už jsem ze všeho vylekana,toto je třetí mimi,u dvou jsem toto vůbec nezažila. Je mi také už 36,což má určitě vliv,ale i tak..děkuji za info.

priefi
14. bře 2018

@stefanovamarket doporucuji ciste magnesko bez becek, nehlad si brisko a bud v klidu, zadna vetsi namaha a dlouhe prochazky. Pokud dr.rekne, ze ok, pak muzes zase normalneji fungovat, dokud nebudes mit kontrolu, tak spis polehavej a mej klidovy rezim

stefanovamarket
autor
14. bře 2018

@priefi dekuju moc.

bublina5
26. bře 2018

Ahoj naminky chci se zeptat jak dlouho ste lezeli v klidu mam take nasazene Ascorutin a lezim uz 4 den .Jen by me zajimalo jestli opravdu musim lezet ten tyden az 14 dni kdyz nepocituji zadne Bolesti nic moc dekuji za odpoved 🙂

gracinka7
26. bře 2018

Já jsem to tak měla, ještě byla placenta vcestna. Plus pokročilý nález na čípku. Ležela jsem až do konce těhotenství.

bublina5
27. bře 2018

Dekuji za odpoved a v kterem jste prosim mesici ja ve 16 tt .

priefi
27. bře 2018

@stefanovamarket co Ti rekl dr.?

smudlinka24
27. bře 2018

@stefanovamarket maximalni klid, horcik bez B a max.1,5 sacku denne, vyssi mnozstvi zpusobuje srdecni utlum miminka.

bublina5
27. bře 2018

Beru jen Ascorutin 3*2 denne a horcik v tabletach 3 denne a dr. Ze se mi dre placenta o delohu proto to spineni ale kontrolu a zda se ze spineni ustava akorat dneska mam tlak v pod brisku mirny ...

lenickan
27. bře 2018

Já měla vcestnou placentu. Vše v z komplikací, celé tehu. Až 34to lup a ruptura placenty. Krve jako blázen. Záchranka, hospitalizace. Díky tomu že se na placente vytvořil hematom se krvácení zastavilo. Pak 14 dni hospitalizace - bez pohybového omezení.... Prý neovlivní. A pak opět ruptura a akutní císař. Vše dopadlo ok, ale já mám kompletně vymenenou krev. Transfuze, plasma, všechno. Hlídejte se nesledujte moc. To tvrdnuti He do určité míry úplně běžné. Příprava.

bublina5
27. bře 2018

Tak ted jsem opet vystrasena ... Zitra jdu na kontrolu tak doufam ze mi rekne pozitivni zpravy ! Ale moc dekuji za prispevky 🙂

wimbledon78
27. bře 2018

@lenickan take mam vcestnou placentu. Ja tedy vicemene lezim, ptz jsem mela to same i u prvni dcery a akutnim cisarem jsem musela rodit uz ve 29tt. Ted se toho bojim, nechtela bych to zazit znovu. A kde jste rodila? A vazne Vam rekli bez pohyboveho omezeni? Ja totiz krvacela vzdy, kdyz jsem byla celodenne na nohou, tak se tomu ted snazim vyhnout za kazdou cenu. Budu vdecna ta kazdou radu a zkusenost!

wimbledon78
27. bře 2018

@gracinka7 a placenta zlobila? Krvacela jste? Ja jsem mela u prvni dcery, a ted znovu. Snazim se predejit komplikacim, tak lezim. Ale nazory se ruzni jak tomu predejit. Taky jsem slysela nazor, ze predejit tomu nelze, ze karty jsou rozdane. 😒 A vydrzela jste do terminu?

gracinka7
27. bře 2018

Naštěstí jsem nekrvacela a rodila jsem jen 3 týdny před termínem, takže dobrý. Teď jsem těhotná po druhé, si doufám, že se to nebude opakovat.

smudlinka24
27. bře 2018

Ach jo, jak se starate o prvorozene s vcestnou placentou? To je fakt takova pravdepodobnost, ze to na nas zase sedne?

stefanovamarket
autor
27. bře 2018

@priefi dnes jsem uz 23+6 a placenta se uz posouvá nahoru takže uff 😊😊

wimbledon78
27. bře 2018

@smudlinka24 me bylo receno, ze podruhe je to velmi nepravdepodobne.. no u me asi az tak ne 😊 prvorozena je nastesti temer 4-leta a rozumna holcicka co chodi do skolky, tak se to da. Nejak to spolu musime v klidu doklepat do leta, pak ji to snad vynahradim.

wimbledon78
27. bře 2018

@gracinka7 tak to je bezva! Moc si preju, abych to mela take tak! Takze planovavym cisarem? Drzim palce, at je ta placenta tentokrat u Vas moudrejsi 😊

adelinda89
27. bře 2018

Mám taky vcestnou placentu přímo dole ☹ budu začínat 16. týden, tak máme ještě čas a doufám, že povyleze.
Nekrvácím, ale doktor mi dal Ascorutin 1-0-1, při špinění 2-2-2 a neschopenku a při krvácení do nemocnice. tak doufám, že půjde hore 🙂

gracinka7
27. bře 2018

@wimbledon78 ne, vytáhla se nahoru. Ve 34.tydnu už byla dobře. A to jsem ji zpočátku měla na stupni 3-4.

wimbledon78
27. bře 2018

@adelinda89 tak to mi je lito 😒 drzim moc palce at je vse v poradku! Jeste je velka sance, ze se pohne. Ja jsem uz 24 tt a dr je dost skepticky. U meuz asi nehrozi, i kdyz ja v to porad doufam. A mas nejaky klidovy rezim?

adelinda89
27. bře 2018

@wimbledon78 jsem ještě v práci. mám spíš sedavou práci a berou tu na mě ohledy. doktor říkal, že sedavá práce není problém. Ale mám po delších procházkách apod. a sexu no. nechceme s přítelem riskovat ani trochu. ty máš tu placentu taky úplně přes porodní cesty?

adelinda89
27. bře 2018

@wimbledon78 A máš takovou občasnou bolest v podbřišku? nevím jestli je to s tím společné.

lucisuska
27. bře 2018

@smudlinka24 Já měla v prvním těhu placentu nízko, ale nakonec jsem mohla porodit "normálně". U druhého byla placenta nízko, ale místo, aby se vytáhla, tak "sjela" do porodních cest a byla z toho ve 28.tt placenta praevia centralis. Od té doby jsem se hlídala (ikdyž jsem to nařízené neměla, jen zakázaný sex). Jeden den jsem šla na úřady si něco vyřídit a druhý den nad ránem jsem ve 29+4 začala strašně krvácet, odjezd sanitkou do nemocnice, hospitalizace, převoz do krajské do nemocnice s dětskou JIP a mediálem a za 14 dní jsem rodila. Mezitím jsem krvácela ještě 2x v nemocnici při klidovém režimu.
O malého (2,5 roku) se staral manžel, dostal paragraf. Dohromady to bylo asi měsíc. Bylo to hodně náročné období plné obav, naštěstí je to už za námi.

@wimbledon78 TAky mi bylo řečeno, že se to neopakuje, ale já tomu moc nevěřím... Poprvé byla dole, podruhé byla dole... Myslím si, že spíš má ta žena k tomu dispozice, ale nevím. Moc jsme chtěli 3.mimčo, ale nebudeme to riskovat.

wimbledon78
27. bře 2018

@adelinda89 taky tak. Uplne. Mam placentu centralis, 4.stupen. Myslim, ze problem to zacina byt az v pozdejsim tydnu tehotenstvi, kdy je dite vetsi.. ja u prvni krvacela od 25 tt. U prvni jsem bolest v podbrisku nemela, ted ano. Zrovna se kvuli tomu chystam k doktorovi. Ale jen pro jistotu. Myslim, ze bolest s placentou nesouvisi, ta citit neni

lucisuska
27. bře 2018

@wimbledon78 Já co si pamatuju, tak to krvácení vůbec nebolí, ani nic, co by tomu předcházelo... Jednou se mi to stalo, když jsem kýchla, jednou ve spánku a jednou po probuzení na wc. Jinak já do toho 29.tt byla naprosto bez problému a pak jsem se jedno ráno vzbudila a hrůza... Držím pěsti, ať je to lepší!!!!

wimbledon78
27. bře 2018

@gracinka7 aspon nejaka pozitivni zprava s dobrym koncem😊

wimbledon78
27. bře 2018

@lucisuska ja prave byla v pohode az do toho 25 tt a pak uz to byla hruza. Nakonec mam holcicku narozenou ve29 tt. Nejhorsi pro me bylo, ze to prichazelo bez varovani. Neverila jsem, ze me to potka znovu. Tak ted jsem ve stresu, kdy to zas prijde. Uplne chapu, ze se vam do 3tiho nechce. 😒

lucisuska
27. bře 2018

@wimbledon78 Přesně tak.... vůbec jsem to nečekala. Věřila jsem, že když to bylo do 29.tt naprosto v pohodě, tak se to vytáhne a ne, že najednou začnu krvácet. Večer vše v poho, ráno se vzbudím a hrůza. A přes tu noc se mi to stalo pokaždé. I v nemocnici říkali, že je to zajímavé, ale většinou to přichází v noci. Držím pěsti, já se strašně bála o sebe i o malého, abychom to přežili v pořádku.

wimbledon78
27. bře 2018

@lucisuska presne. Jak pres kopirak. Taky pokazde v noci. Pak sanitka, strach. Byla jsem tak rada, ze uz je to za mnou a ted nanovo 😒

adelinda89
27. bře 2018

@wimbledon78 @lucisuska a nevíte jaká je pravděpodobnost, že se to vytáhne nahoru nebo tak zůstane? když to tak pročítám na netu, tak nevím co si mám myslet. mám taky 4. stupeň. moje první těhotenství.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru