Bolest kyčlí a zad - 32. tt. Co by pomohlo?

koko94
12. črc 2022

Ahoj děvčata,

Dneska mi začaly silné bolesti kyčlí a zad. Jsem v 32tt a do včerejška mě to nebolelo. Při chůzi je to v pohodě, ale když se zvedám ze sedu, tak bez předchozího podepření rukama bych to nedala. Vždy mě bodne v kyčlích nebo zádech, takové bolestivé píchnutí. V leže me teda nic nepíchá, jen lechce bolí. Stejně jako třísla.

Včera jsem byla na gynekologii pro injekci B12. Začala jsem brát železo 2x denně. Jelikož den před a v ten den jsem necítila pohyby, tak jsem poprosila doktorku o kontrolu. Vše vypadalo v pohodě, jen mi řekla, že se mi miminko uhnizdilo nizko v pánvi, ale že je to OK.

Zajímalo by mě, zda je něco co by mi mohlo od bolesti pomoci? Nebo prostě musím ty dva měsíce vydržet? Ta představa mě dost děsí. Je to můj druhý porod a zohle neznám.

Předem děkuji za odpovědi.

gbp
12. črc 2022

@koko94 ja to mam uz tak druhy mesic 🙈 ted sem ve 30. tydnu 🤷🏼‍♀️ chodim na fyzioterapii, mam tam neco skripleho, blokleho nebo tak. vymyslely sme s fyzio cviky, ktere to trochu protahnou + ona mi vzdycky pomacka nake body a je to pak lepsi. kdyz nekam jdu, vazu si bricho do satku. nesmim moc lezet na zadech a sedet na gauci, to je pak horsi. musim porad stridat polohy, skakat na balone, stridat tvrdsi, mekci, sedet na polstari... pomuze az porod 🙈

elesse
14. črc 2022

Mám to podobně, nejhorší je dlouho neměnit polohu. Dost mi pomáhá polštář mezi kolena v noci, přijde mi, že ty kyčle jsou nejhorší ráno/v noci, když si ho nevezmu. Někomu prý pomáhá i hořčík a je pravda, že od doby, co ho beru vyšší dávku, je to lepší. Tak zkus

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru