Bolest zad v bederní a křížové oblasti. Co dělat?

mi21
4. zář 2019

Zdravím, jsem v 35 TT a poslední dobou mě trápí veliké bolesti zad (ikdyz bříško zase tak velké nemám). Z počátku to bolelo převážně večer a včera se stalo, že už od 14:00 až do 23:00 to bolelo, než jsem usnula vyčerpáním. Nepomáhá mi nic ( když to přijde), ani sprcha ani joga ani gym. míč. Nemůžu stát, sedět ani ležet, jen čekat, jestli to trošku přejde a dovolí mi to usnout. Máte to taky nějaká stejně ? Co dělat ? Děkuji.

garalela
4. zář 2019

@mi21 urcite resit s doktorem. Tady na fóru to stejne nevyřešíme. Taky mne moc bolela zada, po porodu, když jsem se v porodnici zohla pro maleho, jsem se ani nemohla narovnat, plazila jsem se k telefonu a volala na sestricky. Rok mi vsichni rikali, ze telo dostává s tehu a porodem zahul a tak jsem neskuhrala az jsem v roce ditete prestala citit nohu. Pak dostaly vysetreni spad, dve vyhrezly plotynky, do toho ještě nestojící nechodici lezouci dite a ja vydrzela jen klecet v rohu pred sedačkou a zapirat se obouma rukama a sycet. Az odrodis, nenechej si říkat, ze to k tehu a porodu patri.

mundi
21. říj 2019

@garalela a jak si to vyřešila? Operace nebo jinak? Mám to totiž podobně, rehabilitace bez efektu.. Díky za odpověď.

garalela
31. říj 2019

@mundi ahoj, operace se ted pry delaji az v pripade, ze neudržís stolici, prestoze mam 2 plotynky obe skoro 15mm operace nebyla doporucena. 4 mesice s nami byl muz doma na neplacenem volnu po spotřebovani dovolene, protoze se to opravdu s nechodícím ditetem nedalo, byla jsem na vpichy oxonu do tech mist u páteře, k tomu užívala neuritogen, magnezko, lezela na elektro decce. Opravdu dlouho po kazdem tom ozonu rikali klidovy rezim a na rehabce jsem se učila zafixovat sve pohyby, jak manipulovat s mimcem s ohledem na svoji pater. Od prosince kdy to zaclo, jsem si oddychla asi az v kvetnu cervnu. Musim zaklepat, ze ok, ale o víkendu jsem se min oblikla a v jeden okamžik mnou projela zase bolest, ze ted chodim s ovečkou kolem beder. Naštěstí už syn chodi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru