Váha ve 31tt - doktorka mi vyčítá 10 kg?

daggg
10. kvě 2019

Ahoj,
jsem ve 31tt a před třemi dny mi doktorka na kontrole strašně vynadala za mou váhu.. Repsektive za to, kolik jsem do nynějška přibrala... Jsem z toho strašně zklamaná, protože se cítím jako bych selhala ve snaze moc nepřibrat a mit dobré těhu.. Už ale před těhu jsem nebyla žádná modelka a celý život s váhou bojuju... Přibrala jsem přesně 10 kilo... Jaké máte zkušenosti s přibíráním vy??

puhelin
10. kvě 2019

Vzdyt je to strasne individualni. Merim 160 cm a zacinala jsem na 69 kg, dnes jsem 28+0 a mam 74 kg, pritom jsem prvni trimestr jeste zhubla.

jatva
10. kvě 2019

10 kg je podla mna v poho. V kazdom tehotenstve som pribrala 11-13kg, ale nikdy som sa nedostala cez 60kg.

martiniquest
10. kvě 2019

Já otěhotněla s 91 kily a šla rodit se 106. Do roka jsem měla všechno dole a navíc ještě x dalších kil. Do dvou let jsem bez jakékoli snahy byla na 79 kilech. S váhou si nedělej hlavu. Pročti si, jaké jsou normální přírůstky...mimino, placenta, voda, prsa...celkem to dělá tuším 11-12 kilo.

daggg
autor
10. kvě 2019

@martiniquest Já si říkám, že ten přírůstek není tak strašný.. Nebo se mi to alespoň nezdálo.. Ale podle dr. jsem šíleně obézní, řekla to i příteli, ať zamkne lednici a nepouští me tam.. Já ale nejsem jedlík... Mam chut na sladké, takže je den, kdy to přeženu.. Ale vesměs jím maximálně 3x denně (vím, měla bych 5x..) Jen tim chci rict, ze rozhodně nesedím doma a nežeru.. Cca do 21 týdne jsem jezdila ještě klasicky tančit streetdance do taneční školy a bývala jsem se... Přesto jsem měla nahoře 6kg jen za první a druhý trimestr.. Jsem nešťastná z toho, že mě někdo označil jako obézní... Opravdu celý život bojuji s váhou a dá se rict ze i s posměšky ze strany rodiny.. A tohle mě dost vynervilo :(

daggg
autor
10. kvě 2019

@daggg Jo a začínala jsem na 82kg...

te_reza
10. kvě 2019

Ja začínala na 69 a rodit jsem šla s 90😂

eukamaminka
10. kvě 2019

Jak už je zmíněno je to individuální,ale nemyslím, že by jsi přibrala nějak moc. Já v prvním těhotenství měla v 31tt +15kg (počáteční váha 58kg při 164cm) a končila jsem s váhou +26kg. Nyní jsem v 32tt a mám +5kg (tentokrát počáteční váha 66kg).
Ale ani při jednom těhotenství neměl Mudr připomínky.

jitulka87
10. kvě 2019

Ja jsem teď taky 31tt a včera na kontrole +11kg. Začínala jsem na 63. A nikdo mi nic neřekl, když si sestře "postesknu", jen se usměje a připomene mi, že jsem těhotná. A sestra takhle taky přibírala. Prý ke konci už pak tolik ne. Já se teda vůbec neomezuju, nehlídám. Žeru sladký skoro po kilech (i mimo těhu) a jím vážně hodně. Ještě teď mám dny, kdy mám vlčí hlad.

daggg
autor
10. kvě 2019

@jitulka87 Tak mám asi moc přísnou Dr... Včera jsem to i obrečela.. Fakt mě to vzalo.. Pořád bojovat s vahou a ještě si v těhu vyslechnout, že jsem silně obézní a že strašně pribiram je prostě velká podpásovka 🙈🙈

krasna_neznama86
10. kvě 2019

Ja treba dostala vynadano, ze jsem nebrala skokove, behem mesice 5 kilo, jindy jen kilo... A to chodim ke kamaradovi, vim, ze to byla zadrzena voda... Celkove jsem do 36+6 pribrala 10 kilo... Ted jsem v 15 tt a behem tydne mam navic kilo a pul kvuli vode, pristi tyden kontrola na gynde...

tercasv
10. kvě 2019

Před těhotenstvím jsem měla 88. Hodně jsem zvracela a zhubla jsem 7kg, ty jsem nabrala zpátky + dalších pár kilo. Ale doktor mi nikdy nic neřekl, ani na původní váhu. Mezi 2 kontrolami cca okolo 34tt jsem přibrala 3kg a sestřička mě pochválila (zcela vážně), že hezky přibírám 😀 Řekla bych, že těch 10kg není hodně. Můžeš zadržovat vodu (nateklé kotníky), něco váží i mimčo, placenta 🙂 Našla jsem jednu tabulku, mrkni na ni 🙂 Ale určitě se tím nestresuj a nedrž diety nebo tak něco 🙂 http://www.jaknamiminka.cz/pribirani-v-tehotens...

jitulka87
10. kvě 2019

@daggg to máš. Ja jsem sledována třemi lékaři a nikdo mi nikdy na váhu nic neřekl

krasna_neznama86
10. kvě 2019

Jo a jestw dodam, ze mam normalni vahu... A i.presto jsem dostala vynadano za ten skok

martiniquest
10. kvě 2019

@daggg Tak toto je skutečně alarmující přístup. Nevím, kolik měříš, já mám 171 cm a momentálně jsem začala těhotenství se 79 kily. Ano, mám nadváhu, ale obézní rozhodně nejsem. A i kdy jsem na začátku prvního těhotenství dle tabulek obézní byla, nikdo mi neřekl ani slovo. Upřímně, toto mi říct lékař, pravděpodobně si najdu jiného. Jsem na důvěru vůči lékaři hodně citlivá a jsem si vědoma vlastního těla i své hodnoty a nemám zapotřebí se nechat urážet.

martiniquest
10. kvě 2019

Ženy, uvědomte si, prosím, že nikdo nemá nejmenší právo Vás zesměšňovat, i kdybyste vážily 150 kilo. Ovšem, lidé Vás budou urážet jen do doby, dokud si to necháte líbit. Máme právo na volbu lékaře, tak si to uvědomte a jednejte podle toho. I obézní člověk si zaslouží respekt!

krasna_neznama86
10. kvě 2019

@martiniquest me nikdo neurazel, jen mi bylo vysvetleno, ze skokove nabirat je spatny...

martiniquest
10. kvě 2019

@krasna_neznama86 Tebe možná ne, ale psaly zde i jiné ženy a věřím, že spousta sem ani nepsala, jen si to přečetla a posteskla si. Není třeba si ti brát osobně =)

krasna_neznama86
10. kvě 2019

@martiniquest osobne si to vazne neberu, jen se snazim vysvetlit, jak to bylo, aby nedoslo k omylu...

daggg
autor
10. kvě 2019

@martiniquest mám 164 cm.. Gyndařka je skvělá co se týká prenatální péče.. Ale toto mě strašně zasáhlo.. Bojuji s nadváhou od mala a od mala poslouchám doma narážky a urážky (od otce především, poslední dobou co zhubla moje mamina už i od ní) jsem z dvojčat, sestra modelka.. Takže komplex z toho jaká jsem mám uz dlouho a celkem kvalitní.. Před otěhotněním jsem se snažila najít si cestu sama k sobě a líbit se sama sobě, přeci jen jsme také to, co z nás vyzařuje.. Toto mě strašně potkopalo a musím řict, že jsem se nikdy necítila tak ponížená jako v úterý, kdy před přítelem řekla, že jsem obézní, ze se mam nad sebou zamyslet a že on má předemnou zamykat lednicku...

... Děkuji každe z vás, která toto chápe a podpořila mne ❤️

lenula02
10. kvě 2019

Ja začínala na 62kg a teď 77kg

sudylichozrout
10. kvě 2019

@daggg tak lekar je lekar a bere to ze zdravotniho hlediska. A ruku na srdce, rizika spojena s vyssi vahou v tehotenstvi i mimo nej jsou a nejsou mala. Mel s tebou jednat lepe, tvoje vaha ho neopravnuje k tomu, jednat necitlive, nicmene az budes mit po porodu i kojeni, bude jen na tobe, jak k sobe a sve postave pristoupis. Zalezi jen na tom, co ty sama chces a ja pevnou mas vuli 🙂 Ale hlavne se mej rada, i kdyby se ti nepodarilo shodit. Drzim palce, at mas klidny zbytek tehotenstvi a snadny porod.

leniczka23
10. kvě 2019

Jako pokud si.nebyla hubena opravdu bys mela priprat tak do tech 10kg za cele.tehotenstvi, ALE pokud se neprejidas, necpes se nezdravym tak bud uplne v klidu..nekdo proste pribere vic, nekdo.min.😊

krasna_neznama86
10. kvě 2019

@daggg od dr to je fakt hnusny a podpasovka, ale podstatny je, aby bylo miminko v poradku... Nestresuj se... Vim, co zazivas... Ja kdyz mela par kilo navic (treba i jen 3), tak jsem poslouchala od sve babi s dedou, at nejim, nebo budu jako moje mama... Je silna, ale o to je snad horsi clovek? Tohle do me hustili v 15, ideal jak vypestovat anorexii, ne?

daggg
autor
10. kvě 2019

@krasna_neznama86 Přesně tohle znám... Já si vyslechla větu “konečně si hezká holka” až v momentě, kdy jsem se dostala na silnou podváhu.. vše mi tělo vrátilo jojoefektem...

krasna_neznama86
10. kvě 2019

@daggg to je mi lito... Ja jsem za svou mamu vzdycky bojovala a branila ji... A takovych zvastz bych tu mohla vypsat, ale preci si nebudeme kazit vecer...
Ted se nad tim povznes a netrap se tim, at se netrapi drobek v brisku a po porodu a kojeni uvidis, jestli budes Ty sama chtit nejakou zmenu...

puhelin
10. kvě 2019

Ja jsem do roka a pul po porodu zhubla jen diky kojeni a pobihani za lezouci a chodici dcerkou, takze neni nutne cilene hubnout. Ten pohyb proste prijde sam ;)

leymea
10. kvě 2019

Ahoj. 10kg mi neprijde nejak moc. Ja v prvnim trimestru pribrala 5kg a fakt jsem mela strach kolik budu vazit az pujdu k porodu. Nepamatuju si kolik jsem mela ve 31tt, ale nakonec jsem pribrala 17kg. Ke konci se pry pribira nejvic, ale u me to tak nastesti nebylo 😀 mela jsem strach, ze tech 20kg presahnu. V porodnici jsem nechala 5kg. 7kg slo pak samo dolu, ale 5kg mi zustalo. Musela jsem ze sebou neco delat a dokonce jsem se dostala na mensi vahu (i kdyz malinko) nez kdyz jsem mela na zacatku tehotenstvi. 🙂 ted jsem mozna zase pribrala, ale to je tim, ze miluju sladky 😀

garfulka78
10. kvě 2019

@daggg Vubec se tim netrap a nestresuj. Pokud jede doktorka podle nejakych tabulek, tak je dle meho nazoru blbka, ja jsem pribrala 16 kg a nikomu to neprislo divny. Jsem 5 mesicu po porodu a mam nahore 3 kg, proste jsem dost zadrzovala vodu. Moje svagrova pribrala 22, je rok po porodu a ma o 5 min, takze za rok bez namahy zhubla 27. Nestresuj se, mimco ma bejt v klidu a pokud nemas nejake zdravotni problemy, tak je vaha fakt jen cislo.

lucajda17
10. kvě 2019

@daggg
Byt tebou, tak to vubec neresim. 10 kilo je v pohode. Ja zacinala na 74 a rodila na 99 a nikdo mi nic nerekl, ale kdyby mi neco rekl doktor a jeste tak hnusne, tak se ozvu. S vahou bojuju od 15 a na tyhle kecy jsem alergicka.
Moje kamaradka pribrala 30 kilo a doktor byl na ni taky hnusny, tak mu rekla, ze nechape o co mu jde, kdyz to za ni neschodi a mela klid.
Uzivej si tehotenstvi, odpocivej a hlavne spi.

hasara33
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru