Epi-no balónek - máte s ním zkušenosti? Je to k něčemu?

lucianka007
6. kvě 2015

Docela mam obavy z nastrihnuti hraze. Nyni jsem ve 31tt. Mate nejake rady a tipy? Moc dekuji za pripadne informace.

melis7
6. kvě 2015

@lucianka007 Ja bych doporucila cvicit s tim balonkem a ev. jeste masaz hraze.Jo,a taky si vybrat porodnici,kde neni nastrih hraze rutina.Ja mela stesti,ze u nas se snazi rodit bez nastrizeni,tedy vetsinou,a po prvnim spontannim porodu bylo jen male poraneni a po druhem nic.

petrasipkova1
6. kvě 2015

zrovna včera jsem byla na návštěvě u kamaráda porodníka a ač jsem původně nechtěla, utloukl mě argumentama, a ráno jsem si objednala Aniball, tak jsem zvědavá, říkal, že kdo rodí poprvé tak je to nebe a dudy, jestli používá nebo ne balonek, je to pry strašně znát. Tak mu budu věřit, přece jen už má pár porodů za sebou 😀

mysonek
6. kvě 2015

Holky doporučuji. Porodila jsem bez poranění a to jsem zdaleka nenacvičila těch doporučovaných 10cm v průměru. A hodně to pomůže i psychicky. Masáž hráze jsem nedělala. Ale je pravda, že hodně záleží i na přístupu porodníka jak píše @melis7 . Teď mě za pár týdnů čeká druhý porod, tak budu cvičit zase. I když už asi nebude času a energie jako poprvé, když mám doma ani ne dvouleté dítě 🙂

slunickova123
6. kvě 2015

Take vrele doporucuju. Bez poraneni jsem porodila holcicku 3,65 kg, hlava 36 cm. A to jsem prcek. Je potreba to rict dopredu, zes s tim cvicila, meli by se pokusit o nenastrizeni.

janesafari
6. kvě 2015

Holky taky to cvičení s aniballem mám ted do třetice v plánu-od kterého tt asi tak začínáte s cvičením?
Mám za sebou dva moc těžké porody a do třetice udělám maximum pro to-aby to bylo v pohodě 😉

slunickova123
6. kvě 2015

@janesafari ja jsem cvicila s epino ale to je asi jedno - od 36.t.myslim.

janesafari
6. kvě 2015

@slunickova123 A každý den?

apacheee
AMBASADORKA
6. kvě 2015

@janesafari doporucuje se od 36.tt a idealne kazdy den,ale neni to podminka

janesafari
6. kvě 2015

Díky za info holky 😉
Určitě do toho jdu

slunickova123
6. kvě 2015

Skoro kazdy, ale sem tam jsem treba 2 dny vynechala, kdyz jsem byla u nasich nebo tak...

tanak
6. kvě 2015

Říká se, že kdo je připraven, není překvapen. Ale...Nikdo nezaručí jak porod bude probíhat a jak dopadne. Za sebe ve zkratce můžu říct že ač jsem pila maliník, cvičila s epinem a nacvičila kolem 39cm, byla jsem pozitivně naladěná na přirozený porod...tak člověk míní a život mění. Malá se nakonec za dramatických okolností narodila akutní sekcí a i když jsem to tehdy hodně obrečela, pak jsem děkovala Bohu, že je vůbec naživu....takže za sebe můžu říct že jakákoliv příprava je určitě fajn, ale člověk se na nic nemůže spoléhat.

janesafari
6. kvě 2015

Do třetice mám v plánu hodně věcí-které sem při prvních dvou porodech neměla nebo neudělala !!!
...do třetice se budu snažit vše vypilovat 😅
...do třetice chci zažít ,,normální" a trochu snesitelný porod

slunickova123
6. kvě 2015

@tanak tak tak...clivek nikdy nevi. Ale kdyz bude vse ok, bude to skvela priprava...prirozeny porod je nadevse, ale kdyz jde do tuhyho, nechala bych to na lekarich, hlavne ze je mimi ok.

janesafari
6. kvě 2015

@tanak Já první porod přirozeně 3 dny !!! Roztrhaná tak,že mě Dr. hodinu sešíval...
Druhý porod 7 hodin normálně,ale prcek celou dobu špatné ozvy a akutní sekce...A to sem chtěla rodit do vany !!! Ale prcek měl šnůru kolem krku a kolem nohy,tak to nakonec přirozeně nešlo...
Do třetice věřím a doufám,že už nebudu tolik trpět,že už to špatné mám vybrané
...a po obou porodech navíc špatné hojení i v době šestinedělí a po sekci zahnisalo břicho a 8 týdnů po ní sem skončila na sále znova !

tanak
6. kvě 2015

@janesafari Držím pěsti aby to dotřetice dopadlo podle představ. Podle mně taky nezáleží jen na rodičce a dítěti, ale taky perosonálu a ono to jde ruku v ruce...Je to taková malá loterie a i když hodně věcí lze ovlivnit, tak hodně věcí ovlivnit nelze...jak říká moje mamka, hlavně se z toho nepřiposr...🙂

melis7
6. kvě 2015

@petrasipkova1 Je,tak to koukam,takovy rozumny porodnik.Ja mela taky rozumne porodniky,tak jsem rada,ze nejsem sama.Po porodu jsem se na balonek ptala a rikaly mi to same,ze je hlavne u prvorodicky hodne poznat,kdo cvicil s balonkem a kdo ne.Takze ja ho doporucuju.

floresta
6. kvě 2015

@lucianka007 ahoj, vřele doporučuji kurs s nějakou zkušenou, porodní asistentkou, co už odrodila desítky dětí, informace z kurzu mi při druhém porodu v nemocnici ohromně pomohly! A jsem rozhodně i pro epi.... V případě zájmu můžu poslat i víc info o užitečných radách z kurzu, které se mi osvědčily.

lucianka007
autor
6. kvě 2015

Urcite budu rada za kazdou radu! 🙂 Je to moje prvni miminko a jak se to blizi, tak zacinam byt malinko nervozni.. Mam v planu jit na nejake prednasky, byla jsem i za laktacni poradkyni pro rady ohledne plochych bradavek.Na ty uz pouzivam od 26tt formovace. A take mi prave zjistili pred pae tydny tehotenskou cukrovku, coz muze mit i vliv na velikost a vahu miminka. Balonek si tedy koupim 🙂 A dle navodu zacnu cvicit od 36tydne...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru