1. IVF - vitrifikace. Je někdo, kdo nezamrazoval, i když bylo co?

11. led 2023

Dobrý den,
dotaz na ty "zkušenější".

Podstupujeme s partnerem 1. IVF po 3 neúspěšných IUI a 3 letech snažení (horší spermiogram a nízké AMH).
Momentálně jsme ve fázi stimulace.
Stimuluji Bemfolou od 6.1. a mám prodlouženo do pátka o jeden den a navýšení dávek. Při kontrole UTZ bylo vidět zatím dohromady "jen" 6 folikulů cca 9mm a 1 folikul 14mm.
Probíráme se tím, co vše si připlatit, kdy nám bylo doporučené ICSI, Microfluidic Sperm Sorting , AH dle potřeby jak uznají v laboratoři, prodloužená kultivace a samozřejmě Vitrifikace embryí.

Zajímalo mě zda je tu někdo, kdo nenechával zamrazovat, i když bylo co zamrazit?
Vím, že je to lepší zamrazit a mít na KET a "neplýtvat" vždy pokusy IVF, ale radši bychom "čerstvé" embryo než rozmražené.
Je to každopádně každého věc, ale zajímal mě názor ostatních, kdo postupoval takto bez zamrazení.

laxesis
11. led 2023

Ano, nechávali jsme si mrazit - pokyn byl vše, krom jednoho, které zavedou ještě ten cyklus po odběru. Ale z 18 embryí a velkého nadšení, nám po třech dnech odešla většina a zbylo nám jich jen 5 ten pátý den. Mě se navíc rozvinul silný ohss, kdy jsem měla vodu mezi orgány a pod plícemi, takže transfer čerstvého e. nebyl možný. Chtěli jsme jedno čerstvé vložit a zbytek zamrazit. Všech 5 nám tedy nakonec zamrazili. A říkali nám, že ty KET embrya jsou většinou odolnější - protože když přežijí rozmražení a dál se vyvíjí, tak je to jasná známka toho, že by měly být opravdu kvalitní a mají velkou šanci se chytit.. Ale ty názory se různí, někteří doktoři zase preferují vkládat čerstvá a max třídenní embrya, s tím jsme se taky setkali. Takže kdo ví🙂 každopádně přeji hodně štěstí!!

- ještě dodám, že u prvního ivf se nám čerstvé embryo (5 denní) nechytlo a začala jsem krvácet snad 4 den po transferu, potom KET také nevyšel, ale to první ivf bylo celé špatné, špatně jsem reagovala a měli jsme jen dvě embrya a ještě pochybné kvality...

- u druhého ivf jsme jich tedy měli 5, z toho 1x KET nevyšel a teď druhý pokus už vyšel🙂

piggy123
11. led 2023

Ono KET má výhodu v tom, že oproti ET je tělo “odpočatější“, protože v ten cyklus neproběhla stimulace a punkce vajíček, protože to samo o sobě je pro tělo neskutečný nápor. U nás nevyšel ET, ale hned 1. KET ano. Takže já bych nechala zmrazit. Podruhé do celého toho kolotoče IVF od začátku zase stimulace a odběru vajíček by mě nikdo už nedostal.

zet83
11. led 2023

My jsme si nechávali 2 vložit "hned" čerstvá - 5 denní kultivace, metoda ISCI (jedno A, druhé B kvality). Zbytek zamrazit. Nebyla jsem o kvalitě zamražených přesvědčena, ale vyplatilo se jim věřit, že budou bojovat.
ČIli, ze 7 odebraných, 6 se vyvíjelo, 2 vložili, 4 zamrazili.
První KET - bez žádné další pomoci (AH jsme nechali na uvážení embryoložky), v řízeném cyklu - nepodařilo se.
Druhý KET, nativní cyklus - vyžádali jsme si již AH, Podařilo se.

katule1990
11. led 2023

Upřímně, nezamrazovat embrya nechat je zlikvidovat mi přide jako totální blbost. Cyklus IVF je velký zásah do těla, není to žádná sranda. U nás v CAR říkali, že dle statistik jsou KETy dokonce úspěšnější než ET, může to být i tím, že při ET je tělo nadopované hormony, sliznice tím může být už přestárlá a hůř se tam embryo chytá. My jsme měli na ET ideální embryo, vůbec se nechytilo. Pak jsem šla na KET embrya, které vývoj dohnalo až 6. den a máme z toho syna. U KET jsme dávali AH.