Alergie? Ekzém? Nemáte s tím zkušenost?

kejcvil
30. led 2021

Ahoj jdu na vás opět s dotazem . Asi 3 týdny zpět se synovi ( 1rok) objevila drobná " vyrážka" zespod stehen . Po asi 10 dnech co jí měl jsme navštívili kožního lékaře. Říkal že to může být začínající atopický exem a nebo třeba exem/ reakce z nějakého jídla . V lékárně nám namíchali mast a za 6 týdnů máme jít na kontrolu. Ale co mě trápí především je to, že asi týden zpět syn začal nějak nadměrně kýchat, není to úplně moc ale třeba tak 5x za den kýchne občas zakasle . To kýchání je opravdu každý den ALE co mě zaráží je to, že opravdu pokaždé když kýchne začne natahovat na zvracení . Někdy se i pozvrací. Všimli jste si někdy u svých dětí když kýchnout že by je to natahovalo? Nemáte s tím někdo zkušenost? Čím to může být? Exem se nelepší, pomalu ale jistě se horší , má i furt červené oči může to být alergie u ročního dítěte? Chodí se už v tomto věku na alergologii? Zajímá mě především to kýchání a navalování. K doktorce jdeme v úterý, ale potřebuji uklidnit.

martt
30. led 2021

@kejcvil Hele to kýchání az zvracení by mohl mít od zadní rymy. Můj syn to tak má. Jednou se davil až zvracel klasickou rymu neměl ani plný nos. Ja jsem vůbec nevěděla co by to mohlo být. Tak jsme jeli k dr. Ta ho prohlídla a rekla, že to ma zadní rymu a ze i od toho může i zvracet. My jsne poprvé na alergologii byly cca na roce a půl. A byla tam s námi maminka s ditkem kterýmu bylo 11 měsíců.

meronym
30. led 2021

Musim to napsat - spravne je eKZem.

kejcvil
autor
31. led 2021

@martt mně se právě nezdá že by měl rýmu taky vůbec neslyším že by měl zacpany nos . Dýchá normálně nosem . Sopel mu neteče. Je pravda že v noci když tvrdě spí tak v určitých polohách dýchá jako by měl zacpany nos. Pak se zas jinak otočí a zase dýchá normálně. A jak zjišťují alergii u 1,5 letého dítěte? Z krve?

kejcvil
autor
31. led 2021

@meronym No vidíš ,ale když tady tak koukám na diskuse, tak valná většina píše exem. Umírám strachy co mu může být a tohle je to poslední nad čím bych se pozastavila. Ale díky za připomínku 🙂

martt
31. led 2021

@kejcvil Synovi dělali testy normálně jak se dělají na ruce a pak i krevní testy a to bylo převážně na potravinové alergie. Ona je zadní ryma hajzl. Moji synove na ni trpí. A to opravdu jim žádná ryma neteče a ani nemají ucpaný nos . Zkus mu prostriknout nos mořskou vodou. Po neděli bych navštívila radši dr.

kejcvil
autor
31. led 2021

@martt Mořskou vodu právě stříkám . Měli jsme měsíc zpět covid. Tak taky nevím jestli to není pozůstatek. Ale všímám si toho až teď poslední týden tak to asi nemá spojitost. V úterý máme jít na ockovani právě .

martt
31. led 2021

@kejcvil A mel covid i maly? Pokud ano tak bych asi hned zítra volala doktorce, jaké má zdravotní potíže, a že si s ním nevíš rady.

priefi
31. led 2021

@kejcvil po Covidu prý mají některé děti vyrážku, tak jestli to není tím. Pokud máš podezření na alergii, požádej doktorku o žádanku na gastro nebo alergo. Kortikoidy v masticce, pokud je tam máte, jen schovají důsledek problémů, ale neřeší ho. Po ukončení mazání je problém pak s kůží větší.