Roční dítě, covid a vyrážka. Setkal se s tím někdo?

kejcvil
2. únor 2021

Ahoj mám syna 1rok a 2mesice. Asi před měsícem jsem prodělala covid a asi po pěti dnech v karanténě začal mít horečku i syn . Na testech nebyl ale já i jeho dětská doktorka si myslíme že to prodělal. Ale asi po týdnu od konce karantény se mu udělala vyrážka nejdřív zespodu stehen , po třech týdnech se přidala i na ruce a vlastně tak nějak po celém těle. Na koznim nám řekli že by to mohla být alergická reakce na jídlo , nebo cokoliv jiného a nebo začínající atopický ekzém. Napsal nám mast a za 6 týdnů kontrola. Dnes jsme šli pro jistotu i k naší dětské dr. Aby se na to podívala protože víc hlav ví víc . Nic extra mi k tomu neřekla jen že by to klidně mohl být následek po tom covidu že se takhle osypal. Jinak taky moc nevěděla z čeho by to mohl mít. Říkala že kdyby se to nějak zhoršovalo mám volat a jinak nás objednala za 14 dní na očkování Setkal jste se někdo s tím, že by vaše dítě prodělalo covid a po nejake době se objevila vyrážka nebo jakýsi ekzém?

marcicek84
2. únor 2021

@kejcvil a jak to vypadá, nemůže to být ta dětská nemoc po covidu - covidové prsty apod.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/vzacn...

kejcvil
autor
2. únor 2021

@marcicek84 vypadá to takto na obou rukách ...pak je osypanej i na zádech a na břiše ale tam už to není v takových hloučcich a pár pupínků má i na tváři jinak prvně to měl zespodu na stehnech a na jednom lýtku ale tam to vypadá jinak spíš takové kulaté zarudlé ložiska a kolem nic takhle ty pupínky sem tam.

marcicek84
2. únor 2021

@kejcvil kulate zarudle loziska? No koukni na obrazky na netu,kde je tohle vyfocene u deti a uvidis,jinak zkus nasadit probiotiks biopron pro deti (vysypavaci tobolky) a mazej zinkovou masti a uvidis...

fifinka2020
2. únor 2021

Tyjo, pohledej na netu deti a covid... mam v hlave, ze ve zpravach mluvili o tom, ze u deti se takhle projevovala nejak imunitni reakce na to (a nekdy k tomu i horecky). Kazdopadne pokud ma vyrazku a nevi se, z ceho, rozhodne bych odlozila ockovani...

drakenn
2. únor 2021

A co takhle mu vzít protilátky na Covid, než se furt domnívat, že to prodělal?

marti89
2. únor 2021

Četla jsem o tom na jiném místě, psalo tam v diskuzi mnohem více lidí, že mají podivnou vyrážku, a to i ti, kteří dřív ekzém neměli. Určitě bych neočkovala, dokud to nezmizí a nechala z krve potvrdit protilátky proti Covidu, ať si ověříte, že to prodělal.

ariadna12
3. únor 2021

@kejcvil ano, ditko ma ted covid a melo zpocatku vyrazku na obliceji a afty.