Atopický ekzém u kojence, máte zkušenost?

jenikus
27. kvě 2017

Prosím nemáte někdo zkušenost s atopickým ekzémem??Co můžu 4 měsíční dceři namazat ?? na kůži, ale máme toho čím dál víc (cervene fleky) a nic nepomáhá ..... davali jsme jej (fenistil,excipial kids,bebe klorane)
Děkuji

majajaa
27. kvě 2017

Erevit mast. Za me super.

leki
27. kvě 2017

Ja davala na radu kamaradky biodermu atoderm pro atopicky mimca. Je jedna na prevenci (tu jsem nemela) a jedna v pripade toho ekzemu, i to zklidnuje. Pomohlo to i me kdyz jsem mela kozni alergickej sok na potraviny

poah
27. kvě 2017

Atopicky ekzem je previt,kazdemu pomuze jina masticka, hodne lide chvali obyc, indulonu,nam treba nepomahala,muzete skoncit i u masti za 500kc a treba vam taky nebudou sedet,to opravdu dopredu nikdy nepoznate. Pokud se to horsi,sla bych radsi k doktorovi.

popelucha
27. kvě 2017

V současné době s ním bojujeme také. Zatím se mi nepodařilo vypozorovat, co ho vyloženě "rozdráždí" - syn, 3 m. plně kojen, jen nyní vím, že v týdnu to byla nektarinka nejspíš. Co se týká kosmetiky, měla jsem namícháný krém na recept od Dr., jen promastil, ale více nehojil. Co synovi hodně pomohlo, je dětská řada CutisHelp mimi a měla jsem teď na požádání vzorek Local krému a Shower oilu od českého výrobce Protopan. Krém teda krásně hydratuje a klidní, ale nevyhojí jako CH, ale olej budu objednávat velké balení. Krásně zklidnil a zahydratoval kůži na tělíčku a ještě voní přírodní levandulí. Toť má zkušenost.

janah22
28. kvě 2017

Mě pomáhá modrá indulona při menším svědění, a když už je to moc a myslím, že vyskočím z kůže tak od biodermy - řada atoderm - intenziv baume.(dobře se roztírá, ne jak indulona, takže je dobrá na větší plochy, a mají tam i symboly, že je pro novorozence až po stáří a že je vhodná i na obličej) a pak i tomu mám i jejich mýdlo (stačí ho málo, čistí a zklidńuje)

v84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zuziii92
14. srp 2023

@jenikus ahoj musím přidat zkušenost.Od čtvrtka jsem mazala Nebiolinou hydratační krémem s ovsem a dnes v pondělí na tváři ani nikde jinde nemáme nic.Opravdu doporučuji a sem velmi překvapená

jane46
14. srp 2023

Me oci otevrel tenhle clanek... https://www.modrykonik.cz/zdravi/kvasinkova-infekce-u-deti/ Tehdy jsem syna jen kojila, takze jsem tu dietu drzela ja, pak oba. Mazani byl spis takovy doplnek, zinkovou masti. Krasne se vylecil, pak uz se mu to nikdy takhle hodne nevratilo. Kdyz ma par fleku treba pred zimou nebo pred/po nemoci, tak staci jen mirna dieta a zinkova mast. Mrzi me, ze uz neprodavaji ten Hylak, to byl taky zazrak.