Jak probíhá pobyt v nemocnici kvůli léčbě hemangiomu?

bibianna13
13. kvě 2017

Chtěla bych se zeptat, jak probíhá pobyt v nemocnici kvůli léčbě hemangiomu. Příští týden nás čeká nástup prý cca na 3-4dny. Co vše nás během pobytu čeká? Předem moc děkuji

bibianna13
autor
14. kvě 2017

Opravdu nikdo nemá žádnou zkušenost?

dvork
14. kvě 2017

Kamarádky dcera byla hospitalozovaná při nasazení propranolololu (dětská klinika ve fn v Hradci Králové). Byla s ní ubytovaná na pokoji, malou ještě kojí a k tomu si tam vzala své příkrmy. Jinak byla holčička napojená na monitor, aby se sledovalo, jak reaguje srdce (je to jen čidlo na nožičce). Jenom teda malá brala ten kabel od čidla jako super hračku, takže ji musela pořád hlídat, aby si to nesundávala. Myslím, že jí ještě chodili měřit tlak.

donnald
14. kvě 2017

@bibianna13 my byli pred 5ti lety, pri nasazeni propry, na 2dny ve fn olomouc. Kontrolovali vzdy tlak a glykemii. Tot vse😁

bibianna13
autor
14. kvě 2017

@dvork
@donnald moc moc děkuji za info. A dělali jim i nějaká vyšetření před podáním léků? Když byla mala napojena na ten monitor...to jako cely den vkuse? Mudr mi totiž říkal ze si mužů vzít i kočárek a ze pobyt nazývají jako "lázeňský", tak jsem si pak cestou domu říkala, co si pod tím vlastně představit.. My máme nástup do Hořovic.

donnald
14. kvě 2017

Jo je to dost lazenske😁😁😁. Na nicem pripojena nebyla. Jen po podani zkontrolovali tlak a cukr. Takze jsem si tam pripadala skoro zbytecne.....coz ale samozrejme nebylo, protoze je lepsi, kdyz malou sledovali. Jinak cely den nic. A na zacatku sla myslim na ult srdce jeste.

dvork
14. kvě 2017

@bibianna13 Myslím, že den nebo dva napojená byla většinu dne. Pokud doktorka říkala, že jde jezdit s kočárkem, tak by to s tím monitorem neměl být problém, asi fakt záleží na dané nemocnici, co všechno sledují a jak dlouho.

klenova
15. kvě 2017

My jsme lezeli v nemocnici s hemangiomama.Dcera mela 3 mes.Moc jsem se toho bala.Podaval se ji lek formou sirupu.Zacinalo se v malych davkach a postupne se davka zvysovala.Jediny co bylo potreba,tak aby se mala do hodiny od podani leku najedla...U nas to byl trosku problem,ze nechtela moc jist.
Samozrejme si merili glykemii,saturaci a tlak.Na monitoru byla az posledni noc pred odchodem domu.Lezeli jsme tam 4 dni.
A mohu rict,ze to zabralo.Hned v nemocnici bylo videt jak se to meni.Uz mame rok a pul a jeste trosku,maly flicek je videt,ale jinak super.
Lecba u nas trvala zhruba 4-5 mesicu.Uz si to nepamatuji.

bibianna13
autor
17. kvě 2017

@klenova moc děkuji za informace. Jsem na to celé zvědavá a maličko nervózní. Ale tak hlavně, že to prckům pomůže. My máme 2, jeden je celkem malý, ale druhý je opravdu velký a pořád se zvětšuje, má ho na boku zrovna v místě, kde jí člověk bere, tak se bojíme, abychom jí nějak neublížili a nerejpli jí.

klenova
17. kvě 2017

@bibianna13
Tomu rozumim...,my je meli na hlave,po nosikem a na zadku na leve pulce.V nose byl problem kvuli rustu a to by branilo v dychani a na zadecku,tam to zacalo krvacet.A museli jsme rychle hledat pomoc.
Drzim palce,at to dobre zvladnete.A nebojte,neni to tak zle....
Kolik je male a kdy teda nastupujete do nemocnice.My jsme nastoupili asi ani ne po tydnu,co jsme s tim prisli k doktoru Malisovi.Bylo to fakt rychy,nemela jsem cas se ani vzpamatovat a uz jsme byli doma 🙂

bibianna13
autor
17. kvě 2017

@klenova Nastupujeme zítra ráno. Souhlasím s tím, že je to opravdu fofr od návštěvy MUDr. Mališe. Byli jsme tam v pátek a hned nám dal termín nástupu. Můžu mít ještě dotaz? Manžel dnes přišel z práce s tím, že nějaká jeho kolegyně, kdysi před X lety dceru taky léčila s hemangiomem a že prý po lécích hrozně moc otekla a že se té vody v těle pak špatně zbavovala ☹ měli jste s tím taky problém?

klenova
17. kvě 2017

Ne,ne my neměli jsme žádné problémy...🙂

klenova
17. kvě 2017

@bibianna13
Brali jsme propranolol.Dávky byly opravdu malé a postupně se navyšovli.Záleží jak velké je dítko a jak velký je hemangiom.Oni to už dělají dlouho a co jsem se tam potkala s maminkama,tak každá měla jen kladně zkušenosti a výsledky.
Pak budete chodit každý mesic na kontrolu..

bibianna13
autor
17. kvě 2017

@klenova Rézi jsou 4měsíce a ve zprávě od Mališe jsem se všimla, že budeme též brát ten propranolol. Tak to jsem ráda, trošku mě to rozhodilo. Je sice pravda, že každé dítko to může snášet jinač, ale tak budu doufat, že i my bude patřit do skupiny bez vedlejších příznaků 🙂

klenova
18. kvě 2017

@bibianna13
Držím pěsti,ať je vše v pořádku a jste brzy doma 🙂
Věřím,že budete ok 😉
Jsme na to podobně,nám byly taky zhruba 3-4 mes.Ona byla totiž nedonosena...
Potom dejte vědět jak jste dopadli...

bibianna13
autor
23. kvě 2017

@klenova Hlasíme, že jsme doma a malá vše zvládala naprosto luxusně. Prý všechna vyšetření učebnicová. Tak snad bude léčba probíhat takhle dobře i nadále. 7.6. máme kontrolu a doktorka říkala, že některé děti už na první kontrole mají veliký pokrok a hemangiom je prý o hodně menší. No uvidíme, zatím změnu nepozoruji.

klenova
24. kvě 2017

@bibianna13
Tak to jsem ráda,super...🙂
Klidně si ho vyfotte a pak si to porovnáte.
Držím palce i na dále... 😉