Máte s takovou podrážděnou kůží/exémem/alergií zkušenost?

mibala
2. kvě 2016

Maminky, syn 1,5 roku, má už pár měsíců pod bradou a na hrudníku vyrážku, která svědí, nejvíc v noci, ale i přes den.
Navíc se to mění - průběžně se to vysušuje, odlupuje a pak zase nanovo. Teď byl dokonce na týden klid, po sloupnutí byla kůže na hrudníku v pohodě a pak to začalo opět. Teď nově jsem zahlédla, že se to začíná tvořit i na krku na zádech. Jinak jsou ta ložiska už pár měsíců stálá beze změny velikosti nebo umístění (plus mínus).
Nemám vypozorováno, že by to souviselo s jídlem, i když mám podezření na cukr nebo pomeranče. Ale zase si říkám, jestli by těch ložisek nebylo víc, kdyby to byla alergie na jídlo. Peru v prášku z mýdlových ořechů.
Podle pediatričky ani kožní to nic není - doporučily obyčejné masti bez předpisu. Víte, co by to mohlo být? Případně, na co si dát pozor?
Předem děkuju.

konidana
3. kvě 2016

Asi to bude atopický ekzém. Doporučuji mazat zinkovou mastí..

Více info najdeš ve skupince:

https://www.modrykonik.cz/group/6098/detail/

pampalin
3. kvě 2016

Malá má teď tohle, asi ve 4 měsícíh jsme s ní byli u kožní, ta diagnostikovala AE. Podle mě to vypadá na atopický ekzém i u vás.

kuliseks
3. kvě 2016

Já radím asi změnit kožní ☹ jako nic mi to nepřijde, i když to samizřejmě nevypadá na nic vážného... Zašla bych jinam..

23363
4. kvě 2016

Naše malá měla něco podobného, Dr. nám doporučila Biodermu nebo La Roche Posay pro nejmenší, ale pro atopiky! Né, úplně obyčejné pleťové mléko. Na to pozor. Dala nám i vzorečky a opravdu po jednom namazání velké zlepšení. Koupili jsme nakonec La Roche Posay a spokojenost. Zeptejte se v lékárně, jestli by neměli nějaký vzorek, přece jen je to docela drahé, tak ať zbytečně nevyhazuje te peníze.

montyna
4. kvě 2016

My to máme taky, dětská lékařka diagnostikovala ekzém. Malý má 8 měsíců a nikdy nebyl problém, až teď. Říkala, že má takovou zkušenost, ze když začnou kvest břízy, tak začnou dítěti vadit potraviny, které dříve nevadily. Takže jsme vyloučili potenciální alergeny a na její doporučení koupili mast pro atopiky Biodermu a je to lepší. Mazeme od pátku.