Miminko je při ležení na bříšku zkroucené na jednu stranu

jerry009
14. pro 2016

Ahoj holky, dcerka má 6 týdnů a na dnešní poradně pediatr zjistil, že preferuje levou stranu - když leží na bříšku, tak je na levou stranu mírně "pokroucená". Hlavičku teda otáčí na obě strany, ale levou preferuje. Taky se jí hlavička moc nechce zvedat, přitom to umí. Pediatr nám dal 2 týdny, zda se situace nezlepší, pokud ne, čekají nás rehabilitace a Vojtova metoda. Nemáte některá zkušenost s tím "pokroucením"? Je nějaký způsob, jak mohu přispět ke zlepšení situace? Dcerka celých 6 týdnů nosila abdukční peřinku kvůli kyčlím, ve které se nemohla moc hýbat, teď už ji přes den nosit nemusí - to by mohlo také přispět ke zlepšení situace, svaly budou více pracovat.. Děkuji všem předem za rady.

lv
14. pro 2016

Motivace na pravo, hračky, brát ji z té strany, světlo z té strany, pokud spí v postýlce, dát ji tak, aby jste přicházeli zprava. Nosit na tygříka levou k tělu.

katharinka4222
14. pro 2016

Také bych se zkusila zeptat na nějaké masáže na uvolnění svalů. Brácha to měl podobně a pamatuji se, že kromě Vojtovky jsme ho měli taky masírovat. Ale už nevím jak přesně.

jerry009
autor
14. pro 2016

@katharinka4222 Děkuji, na masáž se určitě zeptám, to mě nenapadlo 🙂

@lv Děkuji moc za rady 🙂 👍

katharinka4222
15. pro 2016

No mě by to taky nenapadlo, ale právě, že vím, že brácha to měl taky tak 🙂 Chodili na tu Vojtovku a pak tam mamce taky ukázali pár masážních cviků, na uvolnění těch správných svalů 🙂