Problémy s vyprazdňováním u 2leté holčičky

marcelina14
31. srp 2018

Holky, moc prosím o radu, názor, typ, popř. jestli některá z Vás řešila podobný problém. Malé jsou 2 roky, docela mě zlobí s jídlem, jen tak něco nesní. Do všeho jen dloubne, takže pomalu vaří dokola 4 stejná jídla. Už delší dobu válčíme s vyprazdňováním, začínám být už zoufalá. Vykaká se jednou za 3-4 dny, ale tím stylem, že se s tím trápí pomalu celý den. Tlačí, pochoduje po bytě, úplně zatíná pěstičky, je celá opocená a kolikrát i pláče. Potom vytlačí miniaturní bobeček, takhle třeba na 5.pokus. Byla jsem s ní u doktorky, která mě zasypala hromadou letáků, co má jíst a co ne, sdělila, že tohle není dobré a doporučila glycerinové čípky pokud nepůjde na velkou déle jak 3 dny. Jenže... Ty čípky to je peklo 😰 Úplně se s ní peru, aby si ho nechala zavést, úplně se stáhne, neskutečně pláče třeba 10 minut vkuse (čípek vždy namažu) a většinou ho stejně po chvíli vytlačí...
Už opravdu nevím, jak jí pomoct 😥 A strašně mě to trápí...
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Pomohl Vám některý přípravek? Budu vděčná za každou radu 🙏🏻

jankol
31. srp 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

Zkusila bych probiotika do jídla nebo jako bombony a potom jsem slyšela, že si holky pochvalovaly Forlax, pomohl dětem se vyprázdnit. A hodně pít.

marcelina14
autor
31. srp 2018

@jankol a máte prosím nějaký typ na probiotika? Už jsem jednou zkoušela a bohužel nezabralo... :( Na ten Forlax určitě kouknu a strašně moc děkuji 🙏🏻

yan01
31. srp 2018

@marcelina14 My používáme probiotika od Swiss pro děti od narození se dají vysypat do mlíčka a nebo jsou pak cucací. Měli jsme i od Biopronu, ale ty kapsle byly hrozné a nešly vůbec rozdělat. O Forlax jsem taky slyšela a pak ještě Easylax, tak dobrý. A hlavně ty tekutiny.

marcelina14
autor
31. srp 2018

@yan01 Jo jo, Swiss jsem koupila také. A jak dlouho užívat? Malá vybrala jedno balení a změna žádná... Pitný režim docela funguje 🙏🏻 Alespoň že ten, když s jídlem je takový boj :( Určitě ještě kouknu a moc děkuji!!!

evaaskalova
1. zář 2018

Nam krasne pomaha treba svestkovy nektar od hipp. Behem par hodin je v pline bobek jak pest.

klaarusa
1. zář 2018

U dcerky zabrala Lactuloza (dodržovat však u ni pitný režim). Take bere probiotika od Swiss. Ráno skleničku teplejší vody.

obla
1. zář 2018

Švestkový kompot, šťáva.. lactulosa a zařadit do jídla vlákninu 👌🏼

jama82
1. zář 2018

@marcelina14 nám pomáhá švestkový nektar, kompot, hruška, hruškový kompot, povidla. Když nechce švestkový nektar priliju ho třeba do mulťáku a dám vypít, tam se ta navinulost ztratí.

neomenia
1. zář 2018

Pokud čípky a změna stravy nezaberou, nezbývá, než doporučit Forlax projimadlo, event. minerální oleje, nicméně u nás je nejrozsirenejsi právě Forlax. Jistě vám o tom paní doktorka říkala. Stavte se v pondělí v ordinaci.

marcelina14
autor
1. zář 2018

@evaaskalova moc děkuji, určitě zkusím, ředíte vodou nebo ne?

vevero13
1. zář 2018

@marcelina14 my mame od dr duphalac. nema o byt uplne projimadlo, ale ma to tu stolici promastit, aby sla lip. Nevim, jestli se to lisi od toho Forlaxu..

marcelina14
autor
1. zář 2018

Moc děkuji!!! Jsem ve fázi, že bych už zkusila všechno... :( Dnes se vykakala po neskutečném boji a trápení 5.den... :( Ty čípky fakt nedává a já taky ne, neskutečně pláče, pere se a potom mi ho po tom souboji většinou stejně vytlačí :(
Určitě zkusím ten nektar od Hippiku a budu se modlit, ať jí chutná, protože je to potvůrka vybíravá...

marcelina14
autor
1. zář 2018

@vevero13 a pomáhá? Mohu se zeptat, jaké dávkování Vám paní doktorka doporučila? Malé budou příští týden 2 roky a má 12 kilo. Nevím, jestli je to podle váhy nebo věku 🙂

bruckner
1. zář 2018

@marcelina14 ahoj, my měli s malou úplně to stejné, cca od 1 roku do 2,5. Bylo to peklo! Chodila tak jednou za 5 dní, protože se bála, bolelo jí to, tak zadržovala co to šlo, kroutila se jak paragraf. Zkusili jsme všechno!!! Probiotika, prebiotika, projímadla, Forlax, přípravky na změkčení stolice, Easylax, glycerinovè čípky až když bylo nejhůř a stejně neměly valný efekt, jen zbytečné trápení. Obešly jsme snad všechny doktory a všichni jen, že to chce změnit stravu a hodně pít. Super rada, když malá byla nejedlik a i pití jsem do ní musela tlačit. Byly jsme i na pohotovosti, kde jí museli zatvrdlou stolici manuálně vyprostit. Nejhorší zážitek všech dob😥. Pak ale malá začala konečně chodit čurat na nočník, to byl velký pokrok, protože jsme se díky tomu kakání nemohli zbavit plenek a pomaličku přišla na to, že když sedí na tom nočníku, tak jí to kakání zas tak nebolí a za chvilku si začala říkat, že chce kakat, teď jde i na záchod a super! Vždycky jí za to tleskáme a jásáme a doufáme, že už je to za náma! Takže vydrž, ono to přejde! Opravdu. Hlavně jí do ničeho nenuť, malá když se vykakala, tak někde sama v klidu, když jsme byli u ní tak nechtěla vůbec. Teď třeba jak to píšu, tak si sama stáhla gatě, sedla na nočník a udělala bobek😊.
Ještě mě napadlo, trochu pomáhalo, když jsem jí začala dávat rybí olej, je celkově prospěšný a má mírně projímavé účinky.
Držte se a pohlaď za mě malou😊❤

bruckner
1. zář 2018

@marcelina14 jo a Lactuloza u nás na prd, ale ty ovocný šťávy super a taky hodně ovoce, prostě vlákninu v jakékoliv podobě, vždycky jsem jí rekla, že pokud nesní jablíčko, tak nebude to co má ráda, prostě jsem to do ní tlačila jak to šlo. A hlavně jí promazávej konečník, ať jí to nebolí, třeba bepantenem. A možná také zajít na rtg, jestli tam nemá nějakou prasklinku

yelowangel
1. zář 2018

Určitě bych zkusila ty ovocný šťávy, spíš bych je ale dělala doma jak kupovaný. Mám dojem že z těch kupovanejch se malej tak nepokakal jako když se mu dal mošt. Lactulozu zkusit můžete určitě ale nedávejte jí to denně, ty střeva se pak "odnaučí" pracovat a zlenivý a jak byste jí to přestali dávat měla by věčně zácpu. A furt jí nabízejte pití, pokud vám jí polívky tak hodně polívek, když nebude mít dost tekutin bude jí to vždycky bolet. Zkuste několikrát denně promasírovat bříško a pomoct tak střívkům. Držím pěsti ať se to rychle upraví a malinká už netrpí.

marcelina14
autor
1. zář 2018

@yelowangel
@bruckner

Kočky, strašně moc děkuji 🙏🏻 Zkusím všechno 🙂 Je to šílené, nikdy by mě nenapadlo, jak to může potrápit :(
Doufám, že to bude brzy lepší, protože nemůžu koukat na to, jak se chudáček trápí :(

hojda
1. zář 2018

Povidla s máslem, švestková šťáva, případně lactulosa na změkčení stolice. jsou i nějaká homeopaktika. Před spaním ovocný kompot, Ale většinou je problém, že do těch děti to člověk nedostane☹, že to nechtějí jíst.

marcelina14
autor
1. zář 2018

@hojda toho se právě bojím :( Malá je šílený nejedlík :( Do všeho dloubne, sní pár soust a konec... Jsou dny kdy je to lepší, pomalu radostí skáču do stropu a jsou dny, kdy se mi chce brečet... :( Třeba vůbec mi nechce jogurty, zkoušela jsem klasické ovocné - ne :( Ta sladké tlamolepy typu Paula nebo Monte - taky ne... Sní lžičku a jako by jí to úplně nakopávalo... Třeba chlebík se sýrem a šunkou? Vůbec... Ale suchý chleba nebo rohlík? Po tom by se utloukla... Teď mi alespoň začala jíst zeleninku, salátové okurky, rajčata, takže vymetám farmářské trhy a dávám jí alespoň tohle.

bruckner
1. zář 2018

@marcelina14 florian chocoballs, jediný jogurt, který mi malá sní😊 a suchý rohlík nebo chleba je u nás taky nejžádanější, tak dávám alespoň celozrnné

marcelina14
autor
1. zář 2018

@bruckner koukám, že si jsou holky dost podobné 🙂
Teda, že mají dost společného :D

hojda
1. zář 2018

@marcelina14 Já měla s dcerou to samé, když byla malá, vlastně obě děti jsou spíše nejedlíci. člověk neví, co by jim nabídl, ale v podstatě jedí pár jídel pořád dokola☹, nemají rádi nové věci, neradi něco zkoušejí a ochutnávají...... Zkus ještě meloun, ten má hodně vody a dětem dost chutná. Co dát pít śtávu z kompotu? třeba naředěnou.

marcelina14
autor
1. zář 2018

@hojda jo jo, pravda 🙂 Meloun jí chutná 🙂 No příští týden jí budou 2 roky a má 12 kilo... Je drobná, ale úplně vyhublá není...

hojda
1. zář 2018

Nejhorší, že když se jich člověk zeptá, co jim má uvařit, aby jim to chutnalo, tak neřeknou nic...jídlo je prostě nezajímá, takže já kolikrát vařím a pak to vyhazuju☹.

nelinecka1
1. zář 2018

Ja bych Vám doporučila knihu Léčba zemí- Průvodce výchovou zdravých dětí v nezdravém světě-hodně tam zácpu dětí vysvětluje a řeší. Nejdůležitější je změnit stravu, i když chápu, že to je těžké. Ale je to základ. Většina problémů je způsobena nesprávnou stravou.

marcelina14
autor
1. zář 2018

@hojda to znám moc dobře :(

marcelina14
autor
1. zář 2018

@nelinecka1 moc děkuji za tip, určitě kouknu 🙂

vevero13
1. zář 2018

duphalac - je to v pribal. letaku. davam 5 ml. muzou deti od 1 roku. preji, at je lepe

marcelina14
autor
1. zář 2018

@vevero13 děkuji ❤️

divined
1. zář 2018

Máme vyzkoušeny odvar z ovesných vloček,když nezabral,tak Lactuloza,Forlax...jinak místo glycerinoveho čípku nám dětská sestra doporučila špalíček másla,velký asi jako ten čípek 🙂