Rozdrápaná brada. Máte nějaký nápad?

27. říj 2021

Ahoj, jdu si k vám pro radu. Jsme už zoufalá. Malý měl na bradě vyrážku. Začala s růstem zubů. Měla jsem mazat sudošem. Dospěl za měsíc do stádia do krve rozervané brady. Na 3 dny mazat antibiotickou mastí Fucodin a kortikoidy v tabletě. A zázrak. Ovšem přestalo se mazat a snad ještě horší. Co teď. Dětská neví. Žene nás na kožní.
Nemáte někdo nějaký nápad?

matire
27. říj 2021

Mě napadá periorální dermatitida. Mrkni, jestli to tomu je podobné. Právě ta po kortikoidech prý sice zmizí, ale vrátí se ještě horší. Malá ji měla asi pět měsíců. Měla na to nějakou mastičku od kožní a pak i Vittela Ictamo nebo tak nějak

levandule_k
27. říj 2021

Já bych asi udělala odvar z heřmánku, namočila tampón a přikládala.

monaluza
27. říj 2021

Kdyz uz bylinky, tak nejlepe repik a nebo cerny caj

levandule_k
28. říj 2021

@monaluza heřmánek má hojivé účinky na kůži. O černém čaji slyšim poprvé.

mamikry
28. říj 2021

Ja davam na tyhle vyrazky zinkovou mast, vysusi nejhorsi a kdyz se zacne vyrazka lepsit, promazu kremem na atopickou pokozku a na to jeste tenkou vrstvu zinkovky.

michaela666
28. říj 2021

@levandule_k Ano heřmánek má sice hojivé účinky, ale paní od které beru bylinky mě upozornila, že takto malým dětem raději nedávat. Většinou způsobuje alergickou reakci. Používám řepík a měsíček, tak jak říkáš na tamponek, potírat a nechat uschnout. Zabralo to na vyrážku na ruce i opruzeniny.

lentilkah
28. říj 2021

CICA krem od Topicreme je maly zazrak na ruzne problemy od opruzeleho zadku po odreniny atd. Ja s tim krasne vylecila dost hnusnou popaleninu.