Zlomená noha u dítěte. Je možná bolest jen v noci?

hanydve
7. dub 2024

Holky, je možné, aby dítě které má nakloněnou nohu, nebo zlomenou nohu někde v oblasti kotníku nebo nártu normálně chodilo a mělo bolesti jen v noci? To moje malý dítě dneska venku upadlo, zabrecelo, ale normálně litalo a hrálo si dal. Teď je tomu již podruhé co se vzbudil se šíleným řevem a že ho bolí noha dole někde v oblasti kotníku a palce. Modré, napuchle to nemá. Přijde mi, že chodil celý den normálně vzhledem k tomu jak běhal...

zmrzlinka
8. dub 2024

A nejsou to spíš růstové bolesti?Když ho to bolí v noci a přes den běhá?

nikoulinka
8. dub 2024

@hanydve moje ségra tak před nějakým časem spadla ze stromu. Pobrecela a fungovala dál. V noci se teda nebudila. Druhý den šla normálně do školy, nestezovala si na nic. Odpoledne pak začala pokulhával, ale jen když vedela, že je v dohledu mamka. Žádný otok,, barva, nic. Ve finále ji mamka pro sichr vzala na pohotovost - roztříštěná pata. Takže ano, může asi být.

konidana
8. dub 2024

@hanydve mozne je vsechno. Moje dcera se zlomenou rukou jeste cely den fungovala vcetne ruckovani ve visu na hristi😅. Ale teda kdyz ja mela zlimenou nohu (lytk.kost) tak to bolelo pri doslapu a pak v noci taky. Hlavne pri kazdym blbym pohybu.

cilkat
8. dub 2024

Na standardně zlomenou kost by asi nedošláp, ale pokud je třeba odštílá část, tak to ignorovat jde. Ale pokud si stěžuje na kotník/nárt, odhadovala bych spíš poškozený vazy: ty v určitém případě když rohejbáš, tak prakticky nebolej - do doby, než si pak sedneš a rozleží se to. Živě si vybauju, jak jsme špatně došlápla na šermu, odšermovala bez jakéhokoliv ošetření ještě další hodinu a půl, pak jela na doučování, na hodinu si sedla... a za tu dobu se to rozbolelo tak, že jsem měla problém se dostat 300 m od autobusu domů.