Jak naučit miminko na jízdu autem?

cekamnazazrak
30. zář 2022

Zeny, potrebovala bych poradit, jak jste naucili miminko na jizdu autem, potazmo pobyt autosedacce? Mame hodne kontaktni miminko, odlozeni ani doma na moc dlouho nezvlada a v aute je schopne celou cestu hystericky rvat… zamerne nerikam brecet, protoze to je opravdu zoufaly hysterky rev a ne plac… ja vubec nevim co s ni.. autem jezdit musime, protoze treba k doktorce je to autem na 15 min a vlakem a dvouma autobusama na 1,5h.. k nasim to mame 250km, kus pesky, 2x vlak a pak mhd… k tchanum 100km a 3x vlak a pesky nebo jeste autobusem… to je akce na vic nez pul dne, navic muze bych do vlaku nedostala.. Je nejaky trik jak ten odpor k autosedacce nejak rozumne prekonat- tim myslim nenechat ji proste rvat do bezvedomi? Potykal jste se nekdo s podobnym problemem? Kdy si to sedlo? Nebo je to dlouhodoba zalezitost? Dceri budou za par dni 2 mesice…

moonulka
30. zář 2022

My si s dcerou vytrpěli také, radikálně jsme kvůli tomu omezili veškeré cestování. Když nebylo zbytí, kojila jsem. 🙄Lepší to bylo kolem roku, kdy ji pak zajímaly víc hračky, takže jsem měla nacpaný batoh hračkama/předmětama z domácnosti a do zblbnutí po 2 minutách měnila. Naposledy řvala v autě kolem roku a půl. Nepomohla ani výměna vajíčka, trochu se to zlepšilo když šla do pokračovací sedačky ve 14m.

rencinka87
30. zář 2022

Cesty jsme minimalizovali na minimum (radeji dele MHD, ale nebyl to takovy casovy rozdil jako u vas) a pomohlo dat vajicko na sedadlo spolujezdce na pasy, mohla jsem chvilema drzet za rucicku, podrzet dudlik a kdyz na me kluci videli (delaly to obe moje deti), byli klidnejsi, ale ty prvni mesice proste rvali.
Nicmene jestli te to uklidni, tak to casem preslo, dnes jezdi bez problemu dlouhe trasy - k manzelovym rodicum 650 km zvladam sama s nimi, pricemz nejezdime nikdy na noc 😉 Vloni jsme absolvovali autem dovolenou v Dansku, letos jsme jeli autem do Valencie 😁
Takze vydrz! (A dokud nepovyroste, tak proste omezit cesty na minimum..)
Jinak zlomilo se to po par mesicich, nedokazu rict presne kdy, starsi ale jel ve ctyrech mesicich na dovolenou 3 hodiny autem a brecel poslednich 20 minut, v osmi mesicich zvladl cestu k prarodicum nadvakrat s prespanim - takze 3 a 4 hodiny uz bez place myslim.
Mladsi taky kolem toho roka uz si zvykl, ale ten jezdil min - narodil se pet mesicu pred zacatkem covidu a tech 5 mesicu jezdil jen po Praze (vetsinou s revem).

kafr
30. zář 2022

Zkusila jsi načasovat jízdu na dobu spánku?

cekamnazazrak
autor
30. zář 2022

@kafr jooo, ale ona mi tam neusne ani za boha a pokud nahodou jo, tak staci prejet nejakou vetsi diru v silnici nebo zastavit na svetlech a je hned vzhuru a ve vterine hysterak… 🙈🙈🙈

gbp
30. zář 2022

@cekamnazazrak podle me nenaucis. ja sem prvni dceru nikdy nic nenaucila. ani kocar, ani dudlik, ani jizdu autem, ani chodit spat v urcity cas...🤷🏼‍♀️ kojit za jizdy sem ji nechtela, mela sem strach, ze se vybourame a budu si to do smrti vycitat. takze rvala, kdyz jsme jeli dyl, zastavovali sme kazdych 20 minut, abysme nevyskocili za jizdy s auta nebo dobrovolne nenaprali do stromu. kdo to nezazil nepochopi. a presne jak pise moonulka, pozdeji pomohl plny batoh kramu a porad podavat - kouzelny batoh plny prekvapeni. pak zacla koukat na pohadky. ted ma 2,5 a usne 🙈😅 ale to si asi slyset nechtela...

krisstina93
30. zář 2022

To se asi moc nenaučí, syn delší cesty autem taky řval, do doby, než šel do klasické posmerne sedačky. Zkoušeli sme snad vše, občas malinko zabral bílý šum, ale většina cest byla s hysterakem.

malanoha
30. zář 2022

Ne, to se neda naučit. Jestli ji nechcete nechat urvat do bezvědomí, tak jedině omezit dlouhe cesty. Musíte ted jezdit s malinkym miminkem k rodičům 250km? Nemuzou přijet oni k vam?

martiniquest
30. zář 2022

Nenaucis nijak. Casem to prejde, ale je to otazka mesicu.

janedv
30. zář 2022

Nijak. Nejezdili jsme. Rodice jezdili k nam, na dovolene jsme letali, jeli vlakem. Zmenilo se to cca ve 3 letech. U dcery pak stejne. Proste jsme nejezdili. Navsteva rodicu a/nebo neochota muze jet vlakem proste pro me neni duvod nechat decko hystericky rvat.

pomerancik
30. zář 2022

Taky máme za sebou snad všechno... Uspávání v autosedačce pak přeložení do auta nebo uspání a pak do autosedačky... Uspání kojením v autosedačce 🙄.. když to nešlo tak prostě kojení při jízdě... Časem se zlepšily možnosti jako hračky, a hlavně jídlo- super ty dlouhé kukuřičné křupky! 😁 Už i někdy sama usnula v autě aktuálně 9mesicu..

zelenaesmolda
30. zář 2022

@cekamnazazrak
v cem ji oblikate?neni je treba vedro?

lidija1234
30. zář 2022

@cekamnazazrak ahoj,možná mě hodně maminek ukamenuje ale já pustím cocomelouna v mobilu když začne brečet je to jediné co zabírá nebo se snažím cestu autem plánovat tak aby zrovna malej šel spát

vikinkav
30. zář 2022

Mela jsem dva kriklouny v sedackach, napisu co trochu zmirnilo rev - dat sedacku dopredu na misto spolujezdce a koukat na dite zezadu, podavat hracky, delat obliceje. Podavat behem jizdy krupky. Uspat predem v autosedacce a pak dat do auta. Pokud spi pouzivat vzdy bily sum, aby dite nevzbudil nejaky hluk, startovani atd. Dat zajimave “hracky” - klice, telefon. Pustit na telefonu pisnicky/pohadky. Casem se to zlepsi, tak nejak po roce.

gbp
30. zář 2022

@pomerancik 🤣👍 ty krupky sem kupovala po kilech 🙈 jezis, uplne ste mi to ted pripomnely, ten pocit bezmoci v aute 🤦🏼‍♀️🙄 ted mame 3 tydny stsre mimco, prosim at tohle nedela 😄🙏🙈

ekou
30. zář 2022

Moc neporadim, prakticky uz od porodnice mala jezdila autem a bez problemu. Mozna to bude tim, ze je celkem akcnak v ramci cestovani a uz v 1,5 zvladla cestu vlakem z Ostravy do Prahy...asi pomalu a jiste zvykat na jizdu autem a mit sebou neco co ji zaujme (ale ve 2 mesicich to asi moc jeste neklapne).

ivis_b
30. zář 2022

Syn rval zhruba do roka a ctvrt, dceri ted budou dva a vetsinou v aute stale rve. Kdyz to jde, jedeme na spani. Takze nezbyva nez poprat pevne nervy… a preju, at to u vas prejde driv.

jjasmina
30. zář 2022

@cekamnazazrak bohužel autem sme jezdili jen v nutných případech, neměla jsem na to nervy

ankaska
30. zář 2022

@cekamnazazrak tiež sme to mali tak, ale tuším už keď mala 1,5 roku tak krásne cestovala v aute bez kriku.

Jednoducho vydržať.u nas nič iné nezabralo.proste cestovali sme autom aj keď kričala. Potom si zvykla alebo pochopila,že nemá inú možnosť.

Teraz má skoro 5 a veľmi rada sa vozí autom.

A cestou vo vlaku to bolo veľmi zaujímavé.museli sme celú cestu chodiť po vlaku a to sme cestovali niekedy aj vyše 500 km.

A pri tom nám tak okolo 2 rokov zabrali písničky a pohádky na notebooku.

nita1984
1. říj 2022

Doporučila bych nechat zkontrolovat od Fyzio, případně osteodynamika. Stačí drobná blokáda a ve vajíčku to muže dělat potíže. U nás to problém nebyl, ale dvě kamarádky takhle jízdu autem vyřešily

jane46
1. říj 2022

Nase mladsi (ted 4,5) taky plakala... Z jedineho duvodu - delalo se ji spatne.
Moje plany, jak bude sedet protismeru az do puberty vzaly za sve. Sedacka posmeru hned jak to slo... nesmi si s nicim hrat, koukat na pohadky a cesta dele jak hodinu nemuze byt bez Kinedrylu (a jak ja se mu branila, byla jsem blba) to jinak treba trikrat zvraci. To ma po me, chudak. Ted jezdime konecne s klidem.
Ale stejne jak to jen jde, jedeme vlakem (chlap je taky rad, ze ma veget, nemusi resit kudy, parkovani, da si pivo...)

dendulevrtule
1. říj 2022

Bohuzel toto se naučit nedá.Mladsi dcera snasela auto špatně do 2 let.Kdyz byla miminko,tak chviliu spala a pal jen plakala,jak pisi holky nade mnou.Omezili jsme cestování autem, protože to nikdo nechtel podstupovat.Pak se to postupně začalo lepšit.

dasipe
1. říj 2022

Ono jí třeba může ještě trápit bříško, a za měsíc už bude v pohodě. Každopádně zkoušet, návštěva fyzioterapie, to bych zkusila jako první.

zelenaesmolda
1. říj 2022

@lidija1234
cocomelon je super ale v aute fakt ne,pri nehode ten letici mobil dite zabije jestli ho trefi do hlavy.Dala bych ho na drzak na tablet.

felixfelicis
2. říj 2022

Je jeste malinka, ze breci ted, neznamena, ze bude auto nesnaset...taky se deti vzdycky na svetlech budily, museli jsme delat casto prestavky, ale proste jsme jezdili. Nejdriv vzdycky na dobu spanku a postupne si zvykly. Poprve jsme jeli 400 km na konci sestinedeli. To date, chce to cas.

syslounek
2. říj 2022

Opravdu nenaučíš. Syn přestal v autě řvát po přetočení sedačky po směru jízdy. Což se minimálně do roku dítěte nesmí. Jakmile viděl před sebe, úplně se změnil jeho přístup k autu.

muhehehe
2. říj 2022

Mám tři děti a žádné zvláštní problémy jsme s tím nikdy neměli, jezdili jsme vcelku dost, a jen občas nebyl dobrý den.. což se většinou vyřešilo krátkým nakojením před jízdou. Myslím, že dost pomohlo, že jsem je vozila vždycky vedle sebe vepředu. Člověk mohl pohladit a tak, usmát se, zazpívat písničku, udržovat kontakt. později dát křupku nebo něco na zkoumání z kabelky 🙂 mobil ale teda ne, elektronice se vyhýbám. a bylo to tak nějak na pohodu se všema. Rozptýlená jako řidič jsem se necítila, rozhodně bych byla víc ve stresu a náchylná k chybam, pokud by dítě zezadu řvalo jak tur. Kdyby jezdili vzadu, upřímně si to nedovedu vůbec představit. To by asi tak hladké nebylo.

lenatko91
3. říj 2022

Malá si po pár měsících zvykla. Když jsem jela sama s ní, měla jsem ji ve předu a třeba držela za ruku. Postupně jsem ji pak přesouvala dozadu. A později na delší cesty, to už jí bylo tak 8 měsíců, řídil muž a já s ní byla vzadu a kdyžtak nakojila tak, aby zůstala ve vajíčku připoutaná a já jsem se k ní naklonila.