Dovolená - lokace. Máte tip do dvou hodin letu s 2letou dcerou?

nikyliz
24. črc 2023

Ahoj, chtela bych se zeptat na Vase zkusenosti s dovolenou v nize zminenych lokacich, pokud mozno s malymi detmi - chteli bychom se s dvouletou dcerou letos vypravit k mori (uz mam vazne cestovatelsky abstak), ale pro jeji hyperaktivitu do dvou hodin letu - zvazujeme Albanii, Cernou Horu, mozna Tunis? Zvazuju cenu, delku letu, moznosti vyblbnuti pro malou, zdravotni peci o deti (dcera je blazen a sezere taky vsechno ci najde 🙂) a pocasi- chceme jet v zari. Mockrat dekuji za vsechny postrehy!! Pripadne hodte i jine lokace co me nenapadly v teto vzdalenosti (od Bulharska jsem ustoupila)🙂.

mishka87
24. črc 2023

@nikyliz my byli loni v Albánii. Moře hodně pozvolný vstup do vody, jídlo super. Pláž byla přímo u hotelu. V září letíme do apartmánu. V únoru jsme chodili do restaurací a bister. Snídaně a večeře jsme kupovali v místních obchodech. Byli jsme tedy v Drači, cca 45 minut autem od letiště v Tiraně. Dost turistů ale raději jezdí do Vlóri, Sarandy a celkově jižněji. Počítejte, že poletíte večer a přílet do Tirany bude v pozdních večerních hodinách. My letíme na vlastní pěst zase přes Srbsko. Ale máme starší, byť aktivnější dítě.

dandaa
24. črc 2023

Mrkni na Zadar, v září jsou levné letenky a moře krásně vyhřáté. My tam budeme zase tři týdny. Let je lehce přes hodinu a Potom třeba do Zaton Holiday resortu 25min taxíkem.

nikyliz
autor
24. črc 2023

@mishka87 moc dekuji za zkusenost!

nikyliz
autor
24. črc 2023

@dandaa to zni paradne, takhle kousek, dekuji mrknu na to! Co se tyce taxi- to je jediny duvod, proc jet s cestovkou, nevim, jak zajistit cestu se sedackou, mate zkusenost, jak tk tam funguje se sedackama? (Jedina vec, na ktere jako rodic trvam 😅)

dandaa
24. črc 2023

@nikyliz sedačku můžeš buď vzít dětem zdarma letecky nebo ti ji taxikář připraví . Není s tím žádný problém. Letam takto s dětmi několikrát ročně i sama .

zlataberta
25. črc 2023

Chorvatsko to je nejblíž🙂 do Tunisu bych s tak malými dětmi neletěla, ale rozhodnutí je na tobě🍀

nikyliz
autor
25. črc 2023

@dandaa uz sem prave nechtela tahnout kocarek a jeste sedacku (navic co je jen na isofix), ale pokud se to tam da domluvit, tak to je super napad!

dandaa
25. črc 2023

@nikyliz ano dá se domluvit . Oni jsou Chorvati velmi ochotní. Navíc nás vozí vždy úplně novým autem což je bezpečné a cesta krátká.