Jak často kojíte dvojčata?

petrapet9
26. říj 2017

Maminky jak často kojíte?
Moje dvě holky mají sedm měsíců a kojení se dožadují pravidelně co tři třiapůl hodiny. Samozřejmě přikrmujeme ale to kojení mne dost překvapuje. Je pravda že mléka mám asi dost protože tak po dvou hodinách už cítím že mám prsa dost nalitá protože je mám spíš menší a
někdy je to dost nepříjemné a únavné, hlavně v noci. Kojím tak patnáct dvacet minut a holky po chvíli usínají ale za tři hodiny se zase dožadují kojení. Je to od holek normální nebo je dělám něco špatně? Děkuji za každou radu.

portinari
26. říj 2017

@petrapet9 V čem přesně by to mělo být nenormální? Jakože málo často? Moc často? Pokud kojíte na požádání, tak je to přesně tak často, jak to děti potřebují. Mám 5m miminko a přes den se nejčastějí kojí nejpozději po 2 hodinách, někdy klidně i po hodině, vyjímečně vydrží i 3 hodiny. V noci má první spánek 4-5 hodin, celkem v noci kojím 2-4*...prostě jak má hlad a žízeň. Každý týden-dva týdny to je jinak. Jestli holky prospívají, ničeho bych se nebála.

8slunicko6
26. říj 2017

@petrapet9 Já kojím pravidelně kolem 12 v noci a další kojení je tak mezi 5-7 ráno... Čím se to řídí netuším, malá prostě někdy vydrží míň a jindy víc..Přes den vždy po jídle ještě chce nakojit....bude jí 7 měsíců...

hafika
26. říj 2017

Přijde mi to normální. Taky jsem dvojčata kojila co 2-3 h v tomto věku, dokonce potřebovaly i po příkrmu dokojit, což u prvního dítka nebylo potřeba. Jen v noci jim stačilo pít už jen jednou a v roce přestaly chtít přes noc úplně samy, což bylo příjemné překvapení (první dítko se v noci budilo hodně často, 3-4x, takže vlastně jako u vás).
Asi v půl roce dvojčat mě už noční kojení tandemově v sedě s kojícím polštářem vyčerpávalo, tak jsem nejdřív kojila po jednom v leže, u toho jsem i napůl spala. Jenže pak se začaly budit ve stejnou dobu a plakaly, navíc je kojení na polštáři nabudilo a nemohly usnout. Tak jsem z nouze začala kojit tandemově v leže (ležela jsem na vyšším polštáři na zádech, děti ležely také na tomto polštáři na boku každé z jedné strany mého těla). Dalo se u toho i pospávat, ale díky malým prsům jsem do téhle pozice dokázala děti dostala až někdy okolo 8 měsíců, dřív prostě z téhle pozice na prsa hlavičkou nedosáhly. Třeba by to pomohlo, abyste lépe snášela časté noční kojení.

hanih
27. říj 2017

@petrapet9 Řekla bych, že je to normální. Dceru jsem v tomhle věku kojila po dvou až třech hodinách, na požádání. Pokud jsou spokojené a krásně přibírají, je to v pořádku 🙂 Nevím, kolik sní příkrmu, ale třeba moje dcera v sedmi měsících maximálně jen pár lžiček, takže to se ani nedalo považovat za plnohodnotné jídlo, spíš ochutnání.

lenysek1988
30. říj 2017

Dvojčata čekám,ale mám zkušenosti s dcerou. Jak si řekla,tak jsem kojila. Kojila jsem skoro přesně každé tři hodiny a večer to bylo horší. Chtěla být se mnou a třeba se jen pomazlit u prsíčka a pak spát. Byla doba,kdy jsem vstávala víc jak 7x za noc. Doufám,že s dvojčátky to bude třeba za tři hodiny během noci. To by byl očistec, po té cácorce.