Ahojky holky už opravdu nemohu ☹ včera jsem se po 9 měsících oholila intimní partie . Po oholení jsem si všimla že na pahorku jakoby nad klitorisem v tom záhybu nevím jak to lépe popsat mám světle hnědou pihu nebo pigmentovou skvrnu nebo jak to popsat . Nejsem si vědoma , nikdy jsem si toho nevšimla a měsíce jsem se neholila tak ani nevím jak dlouho to tam mám . nebolí nesvědí není to okolo červené je to malinko vystouplé . Podle manžela to nic není a nemám plašit . Stačí sledovat . Nevím jestli je to akutní a mám plašit jelikož naše kožní má dlouhé termíny objednání takže jak ji znám dva měsíce určitě . Na gynekologii to asi není ja určitě by mě poslal na kožní . Také nechci být jak hysterka . Myslíte že se na takovém místě mže udělat piha ? Nevím jak to nazvat děkuji moc
nejsi těhotna nebo po porodu? me se udelaly po porodu hemangiomy a velka piha zrovna v tehle a okolnich partiich, je to pry zpusobene hormony a dalsimi vlivy. kontrola na kozni určite, vetsina koznich resi i pohlavni choroby, takze je zvykla koukat na stydlivý oblasti :D
Určitě se tam piha nebo bradavička udělat mohla. Nicméně pokud se hodně bojíš tak si zkus dojít na chirurgii s tím že ti to vadí a nech si to odstranit. Bude to lepší, než se zbytečně stresovat obavami z melanomu
Holky možná blbost , ale měla jsem před 6 týdny klíště žádny flek nic nepozoruji , ale Dr odebral i tak krev na boreliozu nemže to mít souvislost ?
mám to samé a nikam s tím nejdu... prostě se stydím s tím někam jít. nesvědí mě to, nebolí, nijak neobtěžuje.. taky se mi to objevilo před pár lety a mám to furt no.
@lilienelli A máš to také malinko vystouplé ? Mě to také nic nedělá a kdybych se neoholila po takové době tak to ani nevím . Manžel mě také tvrdí , že moc plaším jelikož melanom je změna tvaru barvy atd tak fakt nevím .
@heluska0 já myslím že i tak ti to klidně odstraní. Trvá to chviličku a budeš klidná. Jako asi to není nic hrozného prostě vystouplá piha, pokud se to nezvětšuje nebo to nijak nekrvácí tak to nebude nic hrozného ale pokud tě to tak znervozňuje tak zajdi na chíru a uvidíš. Sama jsem neskutečněj srašpytel takže tě chápu
@heluska0 za mne tyto problémy řešit normálně na gyndě. Tam ti řekne co to je a jak to řešit, případně tě odešle jinam, což si ale nemyslím.... Jinak pihy i větších rozměrů jsou v této oblasti normální, hlavně po porodu
@blondynka400 Děkuji 🙂 za uklidnění
Ahoj holky asi jsem už magor dneska jsem koukla a vypadá to jako by vylezlo do špičky a když to stisknu vidím náznak bílé hlavičky .
@heluska0 tvuj prispevek mi pripomel co mi vzdycky rikal muj ex-zabij bobra,zachranis strom :D
@zelenaesmolda 😅😅😅 že jsem si toho bobra nenechala 😅
Může to být fibrom...kdyby tě to nějak trápilo, co se týče ty estetiky, tak kožní to odstraní... já měla v trisle.. nejdřív takovou mini pihu, ale pak se zvětšila.. nejdřív jsem ji zkoušela odstranit sama babskymi radami, ale když mi ztvrdla a zdvojnasobila velikost, tak sem byla pevně rozhodnuta jít ke kožní..😁 během 2s to odstranila laserem, jen to stiplo...
Ahoj holky nedalo mi to a dnes jdu na kožní jsem moc nervozní . Paní doktorka mě tam ještě nacvakla jelikož jsem ji poprosila jsem z toho nervozní
Bojím se moooc
Ano, může. Já tam nemám pihu, ale výrůstek, je to nepříjemný, ale neřeším ho. Kožním nic nezkazíte, ale mně se po porodu dělají výrůstky a pihy snad všude :D