Nepřestávající menstruace

kacatko1986
15. srp 2016

Jsem uz nestastna:(
Vse zacalo asi dva a pul roku zpet, kdy mi z niceho nic zmizela menstruace. Cyklus jsem do te doby mela pravidelny jako hodinky po 28 dnech od prvniho mesice po vysazeni HA, kterou jsem brala 10 let.

Zacaly se mi delat cysty.. Ma ex-gynekolozka mi dala vyvolavacku, ta sice mns privolala, ale dalsi mesic zase nic. takze jsem dostala prasky Proveru, po ktere jsem jen spinila a navic jsem nabrala 10 kg a mela otoky prstu a nohou. Lekarka to vic neresila, tak jsem od ni odesla zpet k jednomu doktorovi do vzdalenejsiho mesta, kam jsem jiz jednou chodila, ale byl dost z ruky.. Ten me informoval, ze samozrejme vse asi souvisi s moji obezitou, s tou se snazim ted bojovat.
Nicmene resil to taky vyvolavackama s tim, ze hormony jine mi davat vzhledem k vaze nechce.
V dubnu mi po 2 letech dorazila menstruace samovolne - hura.. Jenze 14 dni silne krvaceni a neprestavalo - opet gynda, nasazen norethysteron. Po nem to ustalo, ale dalsi menstruace po vysazeni Norethysteronu byla horor - treti den silene krvaceni jak kdyz pustite vodu z kohoutku, letely ze me obri kusy sliznice, desny.. Vezli me nasi na pohotovost do Motola, kde mi dali nejakou injekci na podporu stahu delohy (Oxytocin s necim), ze byto melo pomoci a informovali me, ze toto se bohuzel muze stat..
Pak zase nasledovalo 102 dni bez menstruace a nyni od 1/8 mi zase prisla sama, ale opet krvaceni neprestava.. tentokrat neni stale silne, ale napr tri dny spise spineni a den silnejsi a tak porad dokola..
Na gyndu jdu pristi tyden, ale desim se, co bude nasledovat.. Neni nejake jine reseni co s tim? Vim, ze nemuzu krvacet do nekonecna, ale desim se znovu toho prutoku po Norethysteronu:((

janicka1978
16. srp 2016

Ahoj já na rozdíl od tebe mám pco a periodu roky zcela nepravidelnou takže každý měsíc agolutin který ne vždy spolehlivě vyvolal a loni v zimě se vše změnilo,krvácení silné a téměř 2 měsíce v kuse.bylo mi trapné jít k mé MUDr na prohlídku ale po 2 měsících už byl strach velký tak jsem jí zavolala a řekla jsem jí o mém problémů okamžitě mi MUDr nasadila Metformin a za4 dny byl klid.take mám problém s nadváhou, MUDr chtěla abych z mých 90 kg zhubla na 80 kg ale bohužel mám silnou hypofunkci štít.zl + prolaktemii na kterou beru parlodel( způsobuje obezitu) nejsem schopna zhubnout a to jsem před 3-4 roky vážila 65 kg. No nedá se nic dělat. Na srovnání MS je jen jedna možnost a to brát neustále HA.Mej fajn den a optej se MUDr na ten Metformin není to lék jen pro diabetiky.ja nejsem diabetik a právě kvůli váze mu to pomohlo a všeobecně vaječníky jsou provázané že slinivkou a tudíž pro nás obézní asi jedna z pomocí

janicka1978
16. srp 2016

@kacatko1986 jo promiň teď jsem se všimla že jsi snazilka.jsi asi velmi mladá tak máš čas zkoušet ale pokud máš velké problémy tak bych být tebou šla rovnou do caru tam ti cyklus zcela hodí do pohody, sice pod tezkyma hormonama ale bude vše pod kontrolou.jinak určitě než bych nastoupila do caru vynutila bych si kompletní laparoskopii včetně pruchodnosti vejcovodu,stejně by tě to neminulo pokud by jsi byla v caru který tě nechce odrbat z peněz.v caru musí vědět co ti je aby mohli správně řídit tvou léčbu a jediné řešení je laparoskopie.mimochodem v dnešní době je to pohoda.ja šla po laparoskopii druhý den domu a v pohodě.tak to promysli ať tě to zbytečné nestojí nervy a peníze.

kacatko1986
autor
16. srp 2016

@janicka1978 my mame zadost o adopci, mam hodne pres 100 kg a s tim neprichazi CAR a dalsi praktiky vubec v uvahu.. HA brat nemuzu kvuli tromboze.. takze ani hormony nejsou pro me idealni no..:(( musim se zeptat na ten metformin..

anina32
16. srp 2016

@kacatko1986 Ahoj, mám 130kg na 153 cm výšky, přesto v Caru nebyl vůbec žádný problém, nikdo se o mé váze ani nezmínil. Z prvního IVF máme čtyřletého syna, druhé IVF nevyšlo, třetí budeme asi ještě zkoušet. Tak neházej flintu do žita a zkuste CAR 😉 Jinak dodám že s menses jsem navzdory váze nikdy problém neměla, měli jsme velmi špatný spermio, proto IVF.

janicka1978
16. srp 2016

@kacatko1986 to že máš přes 100 kg nic neznamená.moje kamarádka je teď těhotná po IVF byla jako já v Budějovicích v Pronatalu a hned na druhý pokus se 125 kg úspěch.mozna v nějakém caru s tím problémy jsou ale Zrovna tady ne l.rozhodne to vyzkoušej.a pokud máš sníženou funkce štít.zl tak obezita je z toho. Podle mě bys měla zatlačit na praktického MUDr aby tě poslal na magnetickou rezonanci jesli se ti hormonální problém nerozjel do hypofyza a s tím je spojený další faktor obezity a to zvětšení podvesku mozkoveho a tvůj mozek možná produkuje hodně leptinu ( to ale mají morbidne obézní pacienti)a další bych si nechala udělat tu kompletní laparoskopii s drilingem atd.rozhodne bych adopci viděla krajní řešení těsně před 40 rokem, zatím máš hafo času 😉

janicka1978
16. srp 2016

@kacatko1986 jo jinak jesli to máš kousek od Prahy tam jsou nejlepší endocrinologove v Cr,zadanku si nech vypsat od tvého MUDr,sebou vezmi protokol o tom že máš sníženou funkce,tam ti neberou krev a za týden uvidíš co ti řeknou z hormonálních výsledků jo a s tím jak jsem psala o hypofyze tak než na to přišli mě tak to trvalo několik let myslela jsem že trpím migrenama a ono prd a zvětšená fypofiza,leptin a kila šla nahoru megarychlosti jsem ráda že je můj endocrinolog tak vnímavý a po letech se mě ptal jesli neboli hlavička,koukala jsem jak blázen že to ví a další měsíc už mi dělali rezonanci. Myslím že až budeš mít endocrinologa,rezonanci a laparoskopii za sebou tak léčba bude rychlosti blesku. Na to se spolehni!!! Všechny tyto vyšetření jsou v pohodě žádné není bolestivé. horší bude v caru první ultrazvuk při periode.neboli ale člověk se cítí velmi trapne 🙂

kacatko1986
autor
17. srp 2016

tak jsem se za 14 dni objednala do caru, co jsme uz byli . U Apolinare. Tak jsem zvedava, co mi reknou..

janicka1978
17. srp 2016

@kacatko1986 ahoj tak to je super 👌 uvidíš že nebude žádný problém s léčbou

kacatko1986
autor
6. zář 2016

@janicka1978 tak jsem tam dneska byla a pekne me vyfakovali.. ze pry oni problemy s menstruaci a krvacenim neresi.. to pry musi resit muj obvodni gynekolog. takze jsem se objednala na endokrinologii kvuli te stitce a hormonum celkove.. tam jdu posledniho zari.. a uvidim.. protoze uz toho mam plne zuby.. ted jsem zase tri tydny menstruovala, dostala norethisteron a po nem jsem dostala menzes hororoveho kalibru, dva dny jsem jen doma lezela a co pul hodinu menila vlozky.. :( a ja tohle proste uz nechci zazit.. fakt ne..

janicka1978
6. zář 2016

@kacatko1986 ahoj to by Teda měli aspoň mě tedy v caru s tím pomohli ale ten Metformin mi napsala moje gyndarka.je třeba zjistit čím to je.mozna bych zkusila jiný car,protože právě kdo jiný by se tím měl zabývat když chceš otěhotnět a normální cestou to nejde?

kacatko1986
autor
6. zář 2016

@janicka1978 vis co tenhle je statni, neni to tam tak drahe.. a navic oni mi rekli, ze by mi sice mohli dat leky na ovulaci, ale po nich bych nabrala jeste vic.. a ze oni leci az od urciteho BMI, ktere jsem presahla😀 tak zacnu proste tim endokrinologem a uvidim.,.

werumka
6. zář 2016

@kacatko1986 Ahoj, mně to připadá, že máš prostě anovulacni cykly. Tam pak dokáže sliznice narůst do obřích rozměrů a noretisteron jí ještě "načechrá", takže to krvácení pak musí být vražedný... Endokrinologie určitě není od věci. Tam mohou nasadit i ten Metformin, pokud by se prokázala inzulinová rezistence a s ní spojené anovuláky. Určitě nejsi do žádných nezdravých drastických diet, v těhotenství se to pak dokáže vrátit jak bumerang.

kacatko1986
autor
6. zář 2016

@werumka anovulaky mam podle me urcite.. protoze za a uz necitim priznaky ovulace - driv jsem ji poznala naprosto presne - a za be mam cysty na vajecnikach a i gyndr ma nazor, ze to proste nepraskne - nedochazi k ovulaci..

werumka
6. zář 2016

@kacatko1986 Tam je otázka, jakého charakteru ty cysty jsou - jestli vznikne třeba dominantní folikul, který ale nepraskne a stane se z něj cysta, nebo je tam víc cystiček a má to spíš charakter PCO. V tomhle by skutečně mohla napovědět endokrinologie. Než se nasadí jakékoli hormony.

muhehehe
6. zář 2016

Ahoj, nevím toho moc o téhle problematice a půlce diskuze vůbec nerozumím, tak ten příspěvek možná bude vypadat trochu jak z Marsu 🙂) Ale moje ségra měla problémy, po vysazení HA se jí všechno zbláznilo, MS nepřicházela, tak se to řešilo hormonama a katastrofa, bylo jí zle a průběh šílenej, po vysazení zas MS nepřicházela, dokolečka dokola, víceméně pokus-omyl, ze strany lékařů nulová snaha to nějak komplexně řešit... Úplně se na to vykašlala a začala drtit hormonální jógu. Výsledek nebyl hned, trvalo to možná rok, ale hodila se úplně do cajku, sama. Je naprosto v pořádku. Ale chce to disciplínu. Možná bych zkusila přemýšlet i o nějaké takovéhle cestě, než se donekonečna rozhazovat hormonama... netvrdím, že je to vždy špatně a nejsem nějaký alternativní pomatenec, nemám nic proti medicíně. Ale někdy mám fakt dojem, že raději do člověka nasypou kýbl srágor určený na nějakou konkrétní potíž, a dál neřeší... než aby se nějak zamysleli komplexně nad pacientem jako celkem, což by bylo jistě lepší.

kacatko1986
autor
7. zář 2016

@muhehehe taky jsem nad ni uvazovala🙂 ale bohuzel netusim, zda bych byla schopna kazdy den cvicit.. kazdopadne chci zkusit i nejake bylinky a tak..

janicka1978
7. zář 2016

@kacatko1986 no to je Teda síla, šla bych okamžitě jinam v pronatalu je víc jak70% pacientek obézních až bych i řekla morbidne a nikoho to nezajímá a léčí je dal a úspěšně

kacatko1986
autor
7. zář 2016

@janicka1978 jenze pronatal apod je mimo nase momentalni financni moznosti🙂 ono na druhou stranu je to dobre, ja mam zdravy rozum, abych s touto vahou otehotnela.. nic dobreho pro me, ani me dite..

janicka1978
8. zář 2016

@kacatko1986 to je škoda že to tak bereš. Vím že to je strašná zátěž ale jde o pár měsíců, některé měsíce jsou lepší některé horší a jistě by tě s tvojí váhou postihlo to co mě a to gestacni diabetes a ja teď ve35 tt mám -4 kg a když prictu váhu miminka téměř 3 kg,plodovka 1 kg a placenta také tak jsem celkem zhubla, myslím že i toto by tě mělo motivovat a zkusit to i za cenu půjčení peněz. Přece tě nemůže zastavit jen to co ti řekli v tvém caru

werumka
8. zář 2016

@kacatko1986 Myslím, že když to začalo vlastně celkem náhle - vymizení ovulace, extrémní krvácení - může tam být příčina třeba u štítné žlázy. Pokud pracuje málo, tak často vymizí ovulace, následně dochází k silnému krvácení. Nemožnost zhubnout, protože organismus je zpomalený. Pokud by to byl třeba takový problém, dá se pak jednoduše řešit.

kacatko1986
autor
8. zář 2016

@werumka bylo to fakt z mesice na mesic.. jeden mesic jeste menstruace prisla a dalsi uz ne a od te doby se to veze..

werumka
8. zář 2016

@kacatko1986 To by té štítné i odpovídalo.. Na tu se pak navazují další problémy.

hanula82
10. zář 2016

@kacatko1986 ahoj, měla jsem podobné problemy jako ty, prinutila jsem mudr, aby se neco zacalo delat. Sla jsem na laparoskopii a byla to endometrioza. Nestyd se, dupni si, nenech se odbyt a hlavne se neboj. Tohle neni normalni, zacni resit co nejrychleji

magdalenax
10. zář 2016

Ahoj, nečetla jsem příspěvky, jen ten Tvůj úvodní. To už abys byla slabá jak moucha. U doktorů se nenech odbýt a honem s tím něco dělat