Opakující se záněty prsou. Máte zkušenost?

5. dub 2023

Ahoj holky,

mám dotaz na ty, co mají zkušenost. Mám ten to rok již třetí zánět, porad stejny prs, jen pokaždé na jiném místě. Poprvé v lednu, léčeno studeným tvarohem,bez teplot a jiných komplikací, v únoru opět, s horečkou, zimnici, zvracením a celovym vyčerpáním, léčeno atb. A teď už to začíná opět, velká bolest, otok, horkost, jiná barva mléka, zatím bez teploty, ale jsem celkové nachlazená. Máte někdo zkušenosti s takto častými záněty? Synovi je už 16 měsíců.

9radka9
6. dub 2023

mně se pořád ucpávalo jedno prso, velká bolest, zánět ale nikdy, přestala jsem z toho prsa kojit, sice byli prsa hodne dlouho rozdílné velikosti (spravilo se po ukončení kojení) alespon jsem byla bez bolesti....vy kojite už 16 mesicu, tak nevím jak dlouho plánujete, monžá by to byla cesta? možná vám tady nekdo poradi neco lepšího

aidi2
6. dub 2023

Ahoj Holky,
měla jsem podobný problém, ale s tím rozdílem, že se mi ty záněty vracely ještě nějakou dobu po ukončení kojení, cca do šesti měsíců to odeznělo a bolesti přestaly.
Ale u každého je to jiné.
Andy.

tali85
6. dub 2023

Také mám bohužel zkušenost. Opakované záněty, retence. První kojení ok, druhé kojení to začalo, třetí kojení taky problémy s tím stejným prsem, po ukončení kojení jsem ještě po několika měsících od ukončení vymačkávala žluté, zatvrzelé mléko z opuchlého prsu s bolestí. Stejné prso, ale myslím místa různá, i když většinou ve stejném kvadrantu toho prsu. Nikdy jsem nic nezjistila, nikdo nepomohl, neporadil. Dvakrát UTZ prsu skrz těchto problémů. Chci tím říct, že pokud je uvnitř prsu něco "jinak", bohužel to může být běh na dlouhou trať i po ukončení kojení. Moje nejmladší má skoro 3,5 a opravdu ještě nedávno jsem toto řešila. Pomáhal mi priesnitz a pak jsem to musela mechanicky odstranit z prsu. Tak přeji hodně sil a trpělivosti, bude líp.

autor
7. dub 2023

@tali85 děkuji moc 🙂

autor
7. dub 2023

@9radka9 no zatím v plánu odstav moc není, ale je fakt, ze se kojí snad častěji jak male miminko,v noci třeba 4x