Nežádoucí účinky po očkování až po několika dnech?

betha37
23. zář 2019

Zdravím vás, prosím o vaše zkušenosti, je možné, aby se nežádoucí účinky po očkování dostavily až po třech dnech po vakcinaci? Dcera (rok a 4 měsíce) byla před týdnem na druhé dávce hexy, měla velkou bouli po vpichu a modřinu, byla mrzutá, začala pak špatně spát a v pátek se přidala zvýšená teplota, která postupně přerostla v horečku (okolo 39 st.) a to trvá do dneška. Jinak nemá žádné další příznaky ničeho. Naše doktorka mi tvrdí, že to není z očkování, že to by byla horečka hned a že asi něco chytla. Já jsem na to ale hodně opatrná, 5 dní před očkováním už jsme nechodily mezi lidi, dcera byla jen doma nebo venku, i starší syn byl ze školy doma (měli školu v přírodě, kam nejel) a doma jsme všichni zdraví. Má někdo podobné zkušenosti, že se dostavily horečky s nějakým odstupem a nebyla to viróza? Nechci, aby ji doktorka ještě do toho zbytečně honila na odběr krve nebo CRP... Mockrát děkuji!

1machta
23. zář 2019

malý měl po očkování vždy zčervenání v místě vpichu. Po druhé hexe dostal 4 den průjem , podle dr.prý nesouvisí. Přitom v příbalovém letáku je to velmi častý nežádoucí gastro účitek. No a zhruba tak za 17 dní po obou očkování měl ,, virózu". Kdyby po jednom ok ale po obou😖 přičemž za 15 mesíců nebyl nemocný, ťuk, ťuk. Prý mu to vždy oslabí imunitu, že něco chytne. Tak nevím.

normalnimatka
23. zář 2019

samozřejmě, že to možný je, spíš je to hodně častý a po MMR se objevujou různý nú až po 8 dnech, tušim, nejčastjěc.

doktorům by radši huba upadla, než aby uznali, že je něco z očkování. přitom horečka je jen jako hodně slabej odvárek.

betha37
autor
23. zář 2019

@normalnimatka Přesně tak mi to připadá, hlavně nepřiznat, že to může mít nežádoucí účinky. Místo toho nás zve na vyšetření mezi nemocné děti ☹

makronka222
23. zář 2019

Jezismarja tak neockuj, no. Jasny, ze je to zahul pro telo. Na to nemusim bejt ani doktor aby mi to docvaklo. Miliarda diskuzi na to same a vsichni se furt divite

betha37
autor
24. zář 2019

@makronka222 Asi jsi to nepochopila, já se nedivím, že máme takovouhle reakci, jen mě štve reakce doktorky. Kdyby to bylo na mně, nechala bych naočkovat jen něco, ale bohužel zbytek rodiny má jiný názor. Šestivakcína mi připadala dost děsná, ale riskla jsem to. První dávka byla bez problémů, druhá dopadla takhle. Třetí už rozhodně nedám hexu, ale nechám to přeočkovat vakcínou s méně nemocemi, zbytek solo. Můj starší syn to takhle měl a snášel to bez problémů.

astyna88
24. zář 2019

Naopak,horecka je symptomem,ze telo spravne pracuje,vytvari protilatky. Nesrazej ji,pokud nebude uz fakt hodne vysoka, napr nad 38,5, pokud teda netrpi na febrilni krece.

kuliseks
24. zář 2019

@1machta tomu bych spis verila.. ze jsou oslabene a neco spis chytnou.. muj syn pred tydnem dostal ockovani na spalnicky a samozrejme u toho je horecka az pozdeji(cekam to kazdym dnem), ale i tak uz ma treti den rymu a to nebyva moc nemocny. A i to ted hlidam a tak. Ale stejne staci nejaky maly pruvan na chvili atd a je to. Po x dnech jsme po ockovani teplotu nikdy nemeli. To uz mam deti dve a i dost nepovinnych ockovani za sebou. Chapu, ze jsou vyjimky, ale nehazejte na ockovani vsechno a budte radi, ze ho mame 😉

betha37
autor
24. zář 2019

@astyna88 Dcera měla právě už tři dny trvající horečky přes 39 st., srazila jsem jí to jen dvakrát, aby se líp vyspala, jinak jsem to nechávala.

gruyerre
24. zář 2019

@betha37 podle mě je tvoje dcera normálně nemocná, domnívám se, že to neni reakce na očkování.

normalnimatka
24. zář 2019

@astyna88 nad 38,5 je horečka podle tebe "vysoká"?:D to teprv začíná. do tý doby je ot jen zvýšená teplota... navíc febrilní křeče souvisej naopak s prudkým zvyšováním, ale i snižováním (!) horečky, ne z vysoký horečky jako takový. takže si febrilní křeče můžeš vyvolat právě snižováním horečky;) to je tak na okraj.

bonulinka
24. zář 2019

Zde je tabulka, kdy se mají NÚ hlásit : https://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_19.h...

normalnimatka
24. zář 2019

@bonulinka jojo, hlašte, a pak si zkontrlujte, že to súkl stejně neuveřejní....takhle to totiž chodí;)

bonulinka
24. zář 2019

@normalnimatka To je smutné, ale alespoň ty tabulky vyvrací to, co tvrdí lékařka zakladatelce dotazu.

normalnimatka
24. zář 2019

@bonulinka jojo, to jo. nojo, doktoři toho nakecaj... nevěděj o vakcínách ani hovno, ale jsou nejchytřejší, páč maj ten titul.

betha37
autor
24. zář 2019

@gruyerre Nemocná není, dnes je úplně bez teploty, i v noci už byla ok, žádná nemoc nepropukla, žádná rýma, ani kašel, nic. Domnívám se tedy, že šlo o reakci na očkování.

betha37
autor
24. zář 2019

Jinak pokud by to někoho zajímalo, navštívila jsem s ní včera homeopatku, byla jsem už zoufalá, protože dcera měla už i takové divné záškuby. Dostaly jsme homeopatika vyrobená z té vakcíny a po 4 hodinách užívání jí teplota spadla z 39,2 na normál a už se to udrželo. Dcera je dneska úplně ok.

astyna88
24. zář 2019

@normalnimatka
Nemluvime o dospelem, dite pri takove teplote to zvlada uplne jinak. Muj syn mel i pri teto podle tebe nizke teplote (ikdyz uz spravne hovorime o horecce) prvni febrilky. Z poklesu nevim, v nemocnici mu ji prudce srazili a byl ok.

Autorko, tak snad bude uz lepe 😊

ai30
24. zář 2019

@betha37 Hele, to je uplne normalni, muj syn to tak mel vzdycky, kdyz na nej neco 'lezlo'. Par dni teplota, protoze telo zvysenou teplotou bojuje proti viru a najednou to odeznelo. Opravdu to mohla byt uplne normalni viroza, se kterou si telo poradilo samo aniz by se rozjela a odeznelo by to tak jak tak i bez drahych homeopatik.

betha37
autor
24. zář 2019

@ai30 Těžko se to popisuje, tyhle horečky byly prostě jiné, měly jiný průběh než u virózy. A že by byla homeopatika drahá, mi nepřipadá. Minulou zimu jsme dali celkem přes 2 tis. za pitomé sirupy, kapky, spreje do nosu a stejně se nám tu ty virózy točily 3 měsíce a všechny ty "léky" byly víš k čemu...

babanci
24. zář 2019

@betha37 Zrovna jsem to chtěla napsat. Proč jako homeopatika drahá. Já za ně dávám 80 korun.

ai30
24. zář 2019

Mne to teda přijde dost, za pár cukrových kuliček..

@betha37 Ono já ti to nediagnostikuju, je možné, že to reakce na vakcínu byla, ono je to i logické, že tělo na to reaguje. Každopádně ale tři dny zvýšené teploty bez dalších problémů je myslím úplně v normálu, asi nic, čím by se člověk musel znepokojovat. Teď už je malá úplně v pořádku?

betha37
autor
25. zář 2019

@ai30 Trošku to překrucuješ, nebyly to tři dny zvýšené teploty, ale 4 dny horeček okolo 39,5 bez dalších příznaků plus ty poslední dny takové divné záškuby jakoby nervové. Kdyby měla tři dny zvýšenou teplotu, tak mě to asi taky nevzrušuje.
A ohledně ceny léků, klidně dám hodně za lék, co zabere, s tím nemám problém.

biedronka10
25. zář 2019

@betha37 nic proti, ale kamaradky syn mel v pul roce 4 dny 40ky a to v dobe, kdy jeste nemel za sebou vubec zadne ockovani... Vyklubal se z toho zanet ledvin. Tzn.......ze nekolikadenni teploty neznamenaji nutne realci na ockovani. To jental na okraj. Moje dcrra kdyz dostala prvni hexu, mela teploty 2 dny, nic jinehp nemela. A u druhe davky nemela ZADNOU tepllotu, vubec a misto toho ji vyskocila fontanela.....zvyseny nitrolebni tlak, byli je kvuli tomu ve spitale hospitalizovani a to taky trvalo jen jeden den.... Pak to ihned den nato preslo v sestou nemoc, kdy mela 39,5-40 st. bez jinych potizi, jen ji pak vyskakla vyrazka.

betha37
autor
25. zář 2019

@biedronka10 Tak jasně, horečky bez jiných projevů může být zánět ledvin. Jelikož mé dceři horečky přešly, evidentně ho neměla a byla to reakce na očko. Šestou nemoc už jsme prodělaly. Můj původní dotaz zněl, zda může rekce přijít po několika dnech, protože doktorka mi tvrdila, že ne. To je celé. Jinak zvýšený nitrolební tlak po očkování, to je taky síla!

biedronka10
25. zář 2019

@betha37 tak jasne ze muze, me zas pediatr rekl ze jo. Kazdy telo ve skutecnosti reaguje jinak. Ale stejne tak na druhou stranu vzdycky nemuzes mit jistotu, ze je to zrovna ockovanim. Ale me bylo receno ze horecky jsou spravna reakce tela. Horsi jsou prave ty jine ruzne NU