Očkování Covid. Jak jste zvládli? Byly nežádoucí účinky?

keksik002
5. bře 2021

Krásný den všem.. Prosím ty, kteří už na očkování byli nebo mají v rodině již naockpvane lidi.. Prosim jak to probihalo, jak jste to zvladli a byli nějaké nežádoucí účinky?
Babička s dědou jdou příští týden, mamka na konci měsíce a nervozita teda hrozná.. :(
Moc vás prosím o slušnou debatu, bez urážek a napadání se.
Děkuji

jaja01k
5. bře 2021

@keksik002 Moje babička (81) má obě dávky, po první ji trochu bolela ruka, po druhé byla druhý den hodně unavená.

gramar
5. bře 2021

@keksik002 Teta naočkovaná, krom bolesti ruky po druhé dávce nic. Děda jde o víkendu, tak uvidíme 🙂

aguu
5. bře 2021

@keksik002 z okolí... Spousta zdravotníků, mladí lidé reakce vesměs silná (oteklé uzliny, horečka). Víc po druhé dávce. Starší lidé jen bolest ruky. Ale samozřejmě se to asi může lišit. Každopádně se po vakcine doporučuje klidový režim.

pampeliska1313
5. bře 2021

Manžel má autoimunitní zánět - první noc zimnice a horečka, další den prý jak po kocovině, ale pak jak lusknutím prstů nic. Není mu ani 30, imunitu má jinak myslím dobrou - respektive, jestli jednou za rok onemocní, přes noc to vyleží, nepotřebuje vůbec medikaci. Nicméně, každý to nese úplně jinak. Matka pracuje v ústavu pro mentálně znevýhodněné, mají tam i starší ročníky a říkala, že dost jich to sneslo v pohodě. Asi to nejde úplně takhle říct. Musím říct, že když šel manžel obavy jsem měla, ale i po tom jak jsem to slyšela třeba právě od matky, tak - trochu se obávat je asi normální, ale nenechat se strachem ochromit. Pokud si nejste jistá, normálně bych to zkonzultovala s lékařem.🙂 a rozhodně, jak někdo zmínil - klidový režim aspoň ty dva dny.🙂

martt
5. bře 2021

@keksik002 Moje babička 80 let byla včera na očkování a dnes jsem s ní mluvila a říkala, že ji je dobre . Ze ani neví, ze ji očkovali. Tak doufám, že už to tak zůstane a žádnou reakci uz mít nebude.

keksik002
autor
5. bře 2021

Všem moc děkuji, my jsme vsichni doma stresari všeobecně a ted je člověk ve stresu i tak normalne..

barmil
5. bře 2021

@keksik002 babicka 80, naockovana jako lékař, stále pracuje v Krajské nemocnici, jen ji bolela ruka.
Mamka, učitel, zatím jen po první vakcíne, boli ji místo vpichu, jinak nic.
Obě měly Pfizer.

luhana
5. bře 2021

@keksik002 Teta 85 let, nemocne srdce- dostala prvni davku AstraZenecy ve stredu. Vcera zimnice a velka unava a dnes je opet fit 👍

urych
5. bře 2021

Nikdy bych se nenechal očkovat něčím co ani nevíme proti čemu je.. a pokud to víme, tak jak to že umíme udělat očkování a né lék. ?

hapajo
5. bře 2021

Zdravotníci, mladší ročníky kolem mě - všichni do jednoho měli reakce - nejmenší reakce byla hodně oteklá ruka, zbytek v podstatě šílené reakce v podobě horeček, třesu těla, bolesti těla, jednu musel manžel nosit na WC.
Pak je opačná reakce v rodině, v letech 80+ - reakce vůbec žádná. Naprosto v klidu a pohodě. Jenom cítili vpich, cca 24h a měli malilinko červené okolo.

hojda
5. bře 2021

Babičky 90 let, Pfizer, má už obě dávky, jen jí v noci bolela ruka, do které byla očkovaná jinak nic. Ptala jsem se kamarádky, která pracuje v domově seniorů a prý sem tam bolest hlavy a teplota. Asi taky záleží na druhu vakcíny.

keksik002
autor
5. bře 2021

@urych nezlobte se, ale na to jsem se neptala

keksik002
autor
5. bře 2021

Vsem co mi odpovedeli moc dekuji a posilam srdicka ❤️

klaarusa
5. bře 2021

Dostala jsem už obě dávky. Po první jen bolest ruky, po druhé dávce zimnice, teplota, a silné křeče v břiše... Ale jinak všechny moje kolegyně bez obtíží i po druhé vakcíně.

alice180
5. bře 2021

Babi a děda první i druhá dávka v pohodě. Dedu jen bolela ruka. Manžel, jeho sestra, a moje sestra všichni zdravotníci první dávka trošku silnější bolela ruka a únava. Druhá dávka o trochu víc bolela ruka a únava a zvýšená teplota. Jen jeden den, den po vakcinaci šli do práce, schopni práce 12h.

podestatka
5. bře 2021

Po první jen bolest ruky, cca 24 hodin. Druhá už bez problémů. Kolem mě měli kolegyně a kolegové v nemocnici minimální nežádoucí účinky, max. bolest hlavy, teplota.... Dostali jsme Pfizer

snahnah
5. bře 2021

Příbuzná zdravotník skončila po druhé dávce na kapačce, kolegové prý taky měli reakci,ale ne tak divokou.

nazka
5. bře 2021

@keksik002 moje tchyně obě dávky bez reakce (po první ji trochu bolela ruka, ale to nemuselo být vakcínou). Moje sestra reakce :horečky, únava,nic moc. Od tchyne 3 kolegyně první dávka nic a podruhé se shodně citily unavený a bylo jim bídně po těle. Nikoho jiného očkovaného z okolí nemám.

mesic
5. bře 2021

@urych Ano máte pravdu,že na víry opravdu lék vyrobit neumíme,máme jen omezený počet virostatik- Herpesin, Zovirax apod) nicméně ale očkování proti virům účinkují velmi dobře, např.očkování proti pravým neštovicím ( skvělý prof.Raška)....na které umíralo spousta lidí.....😊

arevb
5. bře 2021

Jsem očkována Astra Zenecou, asi 3 dny mě bolela ruka a svědilo okolí vpichu. Na zmírnění reakce jsem po očkování užívala homeopatika. Přeočkování druhou dávkou mám až v květnu

malanoha
5. bře 2021

Teta 60 let, obe davky bez reakce, Babi 87 let, trochu unava, ale tu ma i normalne.., Segra 24 let, dva dny zvysena teplota.

katule1990
5. bře 2021

@keksik002 Dnes jsem se doslechla, že byli přednostně očkovaní hasiči v Trutnově vzhledem k tamní situaci a 90 % z nich mělo druhý den reakci v podobě teplot, bolesti hlavy atd. Jsem pro očkování, ale ty reakce mě teda trochu překvapily. Zajímavý je, že to vypadá, že to starší lidé snášejí mnohem líp.

gramar
5. bře 2021

@katule1990 Ono ty reakce jsou skoro na všechna očkování, akorát nikdy v historii se takto rychle nešířili informace a zraky se neupírali jen jedním směrem, takže to by mě asi až tak neděsilo... 😉

hojda
5. bře 2021

@katule1990 Taky záleží na typu vakcíny, nejsou všechny stejné, starší lidi zatím nejvíc očkoují Pfizer a Moderna. Ti co se nechají u obvoďáku, dostanou Zenecu, která nemá problém se skladováním, ale těch nežádoucích účinků je u ní asi více.

kevi1
5. bře 2021

V rodine bolo dost ludi od starych cez zdravotnikov az po skolstvo a nikto nemal absolune ziadnu reakciu. Ani sme neboli nervozny. Cim nervoznejsia atmosfera bude v rodine, tym horsie to budu ockovani znasat. Psychika je polovica uspechu

zuzineckah
5. bře 2021

Sousedka zdravotnice šílený stav po druhé dávce (37), ruka na odpadnutí, chřipkový stav, nevolnost, zimnice bez teploty, točení hlavy, pět dní úplně k. o. Dle její zkušenosti bylo jediné štěstí, že neměla službu (0,2 úvazek) a taky říkala, že se zdravotníkům (tedy u nich) "doporučuje" o těchto účincích nemluvit nebo je zlehčovat... Švagrová, která se nechala očkovat měla tu samou zkušenost, ale pak z ní vypadlo, že dostali "očkovací příplatek", tak už to byla jen mírná nevolnost a bolest ruky... Objektivně nevím, neznám zatím kromě nich osobně nikoho, kdo se nechal očkovat. Zároveň nemám důvod jim nevěřit. Ať si z toho vybere kdo chce, co se chce.

uzivatelkapetra
6. bře 2021

Mamka včera dostala druhou modernu. Po první byla tak dva dny taková spavější a asi po třech týdnech ji to začalo svědit (a její kolegyni taky tak to asi souviselo s očko). Z té včerejší ještě nevím co má, jen ji začínala ruka bolet

keksik002
autor
6. bře 2021

Jak to tak ctu.. Tak koukam ze starsi lide jsou vetsinou skoro v poradku zatimco ti mladsi maji nezadouci ucinky.. Muze to byt i typem vakciny? Nebo proc myslite ze to tak je.. 🤷‍♀️

pampeliska1313
6. bře 2021

@keksik002 já myslím, že typem vakcíny to nebude tolik.. respektive, manžel měl tu samou co se dává třeba seniorům a jak vidíte, nesou to dobře .. samozřejmě u každý vakcíny jsou nějaký nežádoucí účinky, ale nevim no.